Ειδήσεις Επενδύσεις -αναπτυξιακά

Κονδύλια 275 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ σε 6.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις .

Έξι χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις υπολογίζεται ότι θα αξιοποιήσουν τις τέσσερις νέες δράσεις μέσω ΕΣΠΑ, που ανακοίνωσε, σήμερα, Μ. Τρίτη, σε συνέντευξη Τύπου, η υπουργός Οικονομίας Λ. Κατσέλη.

Κονδύλια 275 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ σε 6.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις .
         
Έξι χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις υπολογίζεται ότι θα αξιοποιήσουν τις τέσσερις νέες δράσεις μέσω ΕΣΠΑ, που ανακοίνωσε, σήμερα, Μ. Τρίτη, σε συνέντευξη Τύπου, η υπουργός Οικονομίας Λ. Κατσέλη.

Οι δράσεις θα ξεκινήσουν μετά το Πάσχα και τα κονδύλια που θα αξιοποιηθούν είναι 275 εκατ. ευρώ.

Η υπουργός ανέφερε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα προκηρυχθούν δύο ακόμη προγράμματα για νέους επιχειρηματίες, ενώ για το πακέτο των 28 δισ. ευρώ που είχε δοθεί ως βοήθεια στις τράπεζες, είπε ότι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον κ. Παπακωνσταντίνου.

Για τη πρώτη δράση, «μεταποίηση σε νέες συνθήκες», με προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης 200 εκατ, ευρώ και ύψος επενδυτικού σχεδίου από 40.000 μέχρι 200.000 ευρώ, οι ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ, ΕΕ ατομικές επιχειρήσεις (βιβλία Β΄ και Γ΄ κατηγορίας) και συνεταιρισμοί που απασχολούν μέχρι 50 εργαζόμενους και τζίρο μέχρι 10 εκατ. ευρώ μπορούν να έχουν δημόσια επιχορήγηση 35%, 40% και 45% ανά γεωγραφική περιοχή.

Οι ωφελούμενες επιχειρήσεις εκτιμάται ότι θα είναι 4.500 και η προκήρυξη του προγράμματος θα γίνει στις αρχές Μαΐου.

Το πρόγραμμα αφορά σε επιχειρήσεις που θέλουν να εκσυγχρονίσουν τη λειτουργία και τη διοίκησή του, την παραγωγική τους διαδικασία, να αναβαθμίσουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, να εξασφαλίσουν λειτουργία με μεθόδους φιλικότερες προς το περιβάλλον, για ανάπτυξη καινοτομίας, εισαγωγή τεχνολογιών πληροφορικής και για να διατηρήσουν τη θέσεις απασχόλησης.

Όπως είπε η κυρία Κατσέλη, η διατήρηση των θέσεων εργασίας είναι κριτήριο αξιολόγησης.

Η δεύτερη δράση, που αφορά στην «πράσινη επιχείρηση 2010», με προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης 30 εκατ. ευρώ, αφορά σε ύψος επενδυτικού σχεδίου από 30.000 μέχρι 200.000 ευρώ και αφορά και αυτό το πρόγραμμα τις ίδιες κατηγορίες επιχειρήσεων με το προηγούμενο και το ίδιο ύψος επιχορήγησης ανάλογα με τη γεωγραφική ζώνη.

Η εκτίμηση είναι ότι οι ωφελούμενες επιχειρήσεις θα ανέλθουν σε 600 και η προκήρυξη του προγράμματος θα γίνει μετά το Πάσχα.

Στόχος είναι η μείωση του ενεργειακού και περιβαλλοντικού αποτυπώματος μεταποιητικών επιχειρήσεων, η ανάπτυξη και διάθεση στην αγορά «πράσινων» προϊόντων και υπηρεσιών, η βελτίωση του περιβαλλοντικού και κοινωνικού προφίλ των επιχειρήσεων, η μείωση του ελλείμματος κοινωνικής αποδοχής για τη μεταποιητική δραστηριότητα και η συμμόρφωση των επιχειρήσεων του μεταποιητικού τομέα με διεθνή περιβαλλοντικά πρότυπα.

Για το πρόγραμμα των «πράσινων υποδομών», που επίσης θα προκηρυχθεί μετά το Πάσχα και από το οποίο εκτιμάται ότι θα ωφεληθούν 100 επιχειρήσεις, αφορά σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της διαχείρισης αποβλήτων και είναι ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ, ΕΕ, ατομικές επιχειρήσεις (βιβλία Β΄ και Γ΄ κατηγορίας) και συνεταιρισμοί μέχρι 250 εργαζόμενους και με τζίρο μέχρι 50 εκατ. ευρώ.

Ο προϋπολογισμός της δημοσίας δαπάνης είναι 30 εκατ. ευρώ και το ύψος του επενδυτικού σχεδίου είναι από 300.000 - 2.500.000 ευρώ. Η δημόσια επιχορήγηση ανά γεωγραφική ζώνη είναι 30%, 35% και 40% για μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και 35%, 40% και 45% για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Στόχοι του προγράμματος είναι η τόνωση της επιχειρηματικότητας στον τομέα της απορρύπανσης βιομηχανικών αποβλήτων, η βελτίωση του περιβαλλοντικού και κοινωνικού προφίλ των επιχειρήσεων, η κάλυψη του ελλείμματος της χώρας σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας και διάθεσης αποβλήτων και η επέκταση της δυναμικότητας της βιομηχανίας για την αξιοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών.

Η τέταρτη δράση, «ένδυση και υπόδηση: νέες προοπτικές», έχει προϋπολογισμό 15 εκατ. ευρώ και οι ωφελούμενες επιχειρήσεις εκτιμάται ότι θα είναι 350.

Η προκήρυξη του προγράμματος θα γίνει μετά το Πάσχα για επενδυτικά σχέδια 30.000 - 150.000 ευρώ για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και 80.000 - 200.000 για μεσαίες επιχειρήσεις και η δημόσια επιχορήγηση ανά γεωγραφική ζώνη θα είναι 30% - 35% - 40% για μεσαίες επιχειρήσεις και 35% - 40% - 45% για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Αφορά ΟΕ, ΕΠΕ, ΕΕ, ατομικές (βιβλία Β΄ και Γ΄ κατηγορίας) που απασχολούν μέχρι 250 εργαζόμενους και με τζίρο μέχρι 50 εκατ. ευρώ.

Στόχοι του προγράμματος είναι η ενίσχυση της προβολής των προϊόντων των ελληνικών επιχειρήσεων στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά και ο αναπροσανατολισμός της εγχώριας μεταποιητικής δραστηριότητας, ενώ δίνει κίνητρα για παραγωγικές επενδύσεις για ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτομίας.


Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description CHRIS101 | Μαρτίου 31, 2010 9:51 π.μ. | Reply
τιπότα για ΟΑΕΔ,ΝΝΕ..?
να κινηθεί ο κοσμάκης ..?
image description ΜΧ | Απριλίου 6, 2010 4:23 μ.μ. | Reply
KAΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΑΥΤΟΙ? ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝΕ ΝΕΟ? ΠΟΣΟ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο