Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γ. Παπακωσταντίνου: Νέες μεταρρυθμίσεις μέχρι το καλοκαίρι - Κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και στοιχείων.

Νέες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση και μάλιστα μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν παρθεί οι αποφάσεις για τις περισσότερες αυτές, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Κ. Γ. Παπακωσταντίνου.

Γ. Παπακωσταντίνου: Νέες μεταρρυθμίσεις μέχρι το καλοκαίρι - Κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και στοιχείων.

Νέες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση και μάλιστα μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν παρθεί οι αποφάσεις για τις περισσότερες αυτές, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Κ. Γ. Παπακωσταντίνου. Επίσης, ο υπουργός μιλώντας, σε κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου με θέμα το φορολογικό νομοσχέδιο, σχολίασε και την έκδοση του 7ετούς ομόλογου την οποία χαρακτήρισε επιτυχή.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός υπερασπίστηκε το φορολογικό νομοσχέδιο απέναντι στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για "επανάσταση που καλύπτει σχεδόν όλες τις πτυχές του φορολογικού συστήματος" - ένα πλέγμα τομών που θα ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι, διαμορφώνοντας ένα τελείως διαφορετικό τοπίο. Ωστόσο, "δεν είναι δυνατόν να γίνουν όλα σε τρεις μήνες. Έχουμε ήδη προγραμματίσει μια σειρά δράσεων. Και δεν ξεχνάμε το ζήτημα της κωδικοποίησης της φορολογικής νομοθεσίας και της κατάργησης του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων".

"Ξέρουμε ότι οι πολίτες μας στηρίζουν και θα κάνουμε ό, τι το δυνατόν για να μην τους απογοητεύσουμε" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας πως καμία ευρωπαϊκή απόφαση δεν πρόκειται να αντικαταστήσει την απαρέγκλιτη τήρηση των δεσμεύσεων της χώρας, όπως αυτές καταγράφονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΚΩΣΤΑΣ | Μαρτίου 30, 2010 8:40 π.μ. | Reply
ΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο Κ.Β.Σ. ΤΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Κ.Β.Σ.
image description Γιαννης | Μαρτίου 30, 2010 9:25 π.μ. | Reply
Καλά κάντε την κωδικοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας και βλέπουμε και τα υπόλοιπα!!! Ο Κώδικας δέν μπορεί να καταργηθεί !!! Το πολύ πολύ να μήν τρυπάμε και τέτοια χαζά !!!

image description nikos | Μαρτίου 30, 2010 10:38 π.μ. | Reply
Έ, όχι και επανάσταση. Να συνέδεε τις καταθέσεις με τον έλεγχο της φοροδιαφυγής, θα λέγαμε ότι έγινε αμερικάνος και θα ήταν τόσο επαναστάτης όρο και οι αμερικανοί.
image description Pelasgos | Μαρτίου 30, 2010 10:02 π.μ. | Reply
Κατάργηση ΚΒΣ ελλείψη φορολογικής συνείδησης και με αντι-αναπτυξιακά μέτρα να τρέχουν...Δε θέλω να φανταστώ τις συνέπειες!!!
image description Θανάσης | Μαρτίου 30, 2010 12:13 μ.μ. | Reply
Οταν λέει κατάργηση ΚΒΣ, δεν εννοεί ξέφραγο αμπέλι... Θα συμπεριληφθούν στον φορολογικό νόμο κάποιες διατάξεις για ρύθμιση των θεμάτων που τώρα ρυθμίζει ο ΚΒΣ, αλλά όχι τόσο τυπολατρικά, λεπτομερειακά, κλπ όσο ο ΚΒΣ ...
image description elias stratakis | Μαρτίου 30, 2010 3:16 μ.μ. | Reply
ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΙΠΟΤΑ.
ΤΟ ΠΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΝΟΜΑ ΣΤΟΝ Κ.Β.Σ.
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΤΡΥΠΗΜΑ.
ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΝ ΟΜΩΣ.
ΤΟ ΣΔΟΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΩΔΙΚΑ;
image description elias stratakis | Μαρτίου 30, 2010 3:20 μ.μ. | Reply
ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΙΠΟΤΑ.
ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΝΟΜΑ ΣΤΟΝ Κ.Β.Σ.
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΤΡΥΠΗΜΑ.
ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΝ ΟΜΩΣ.
ΤΟ ΣΔΟΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΩΔΙΚΑ;
image description γιώργος | Μαρτίου 30, 2010 5:55 μ.μ. | Reply
υπάρχει κάποια χώρα στην οποία θεωρούν τα βιβλία και στοιχεία με τη διάτρηση που κάνουμε στην Ελλάδα?
image description DAS | Μαρτίου 30, 2010 5:55 μ.μ. | Reply
Μην αγχώνεσται βρε παιδιά , με το πάσο σας , στο τέλος θα Κουραστεί, θα Βαρεθεί , θα Σιχαθεί (που λέει και μια ψυχή) ο κώδικας απο μόνος του και θα αυτοπεραιωθεί με καμμιά συνάφεια ή με καμμιά μορφή αυτοελέγχου χωρίς δείγμα .
Τα πάντα όλα λέμε .........
image description ΣΤΑΘΗΣ | Μαρτίου 30, 2010 8:16 μ.μ. | Reply
ΟΠΟΥ ΑΚΟΥΣ ΠΟΛΛΑ ΚΕΡΑΣΙΑ ΚΡΑΤΑΓΕ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ
image description γιαννης | Μαρτίου 31, 2010 12:30 π.μ. | Reply
θα βαλουν το ηλεκτρονικο τιμολογιο που ισχυει σε ολη την ευρωπη
οπως και την συνδεση τοσο των ασφαλιστικων οφειλων οσο και των
πωλησεων με τα αντιστοιχα taxis και ΙΚΑ μεσω ιντερνετ.
οποτε 8α μειωθει η αναγκη ελεγχου των στοιχειων.
θα παραμεινει το βιβλιο. το ζ θα στελνετε κα8ε μερα
με εμαιλ η με μηνυμα κινητου....

ποιος κανει φασαρια και με ξυπνησε και εβλεπα ενα υπεροχο ονειρο~~~
image description HARIS_K | Μαρτίου 31, 2010 9:31 π.μ. | Reply
Η κατάργηση του ΚΒΣ αν δεν προηγηθεί η θεσμοθέτηση χρηστικής άμεσης και αποτελεσματικής μεθόδου ηλεκτρονικής έκδοσης των παραστατικών συναλλαγών ,θα σημάνει λογιστική και φορολογική αναρχία. Φυσικά ναι στον εκσυγχρονισμό του ΚΒΣ και στην απλοποίησή του , αλλά η κατάργησή του θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ' αυτά που επιδιώκεται να λυθούν όπως π.χ. μείωση της γραφειοκρατίας και απλοποίηση των συναλλακτικών διαδικασιών.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο