Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μετά τη δημοσιονομική κρίση έρχεται η ανεργία στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με σημερινή έκθεση του ΟΟΣΑ, οι νέοι στις χώρες-μέλη του Οργανισμού, έχουν πραγματικά "χτυπηθεί" από την οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα το ποσοστό ανεργίας στις νεαρές ηλικίες να είναι αρκετά υψηλό και να αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες.

Μετά τη δημοσιονομική κρίση έρχεται η ανεργία στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με σημερινή έκθεση του ΟΟΣΑ, οι νέοι στις χώρες-μέλη του Οργανισμού, έχουν πραγματικά "χτυπηθεί" από την οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα το ποσοστό ανεργίας στις νεαρές ηλικίες να είναι αρκετά υψηλό και να αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες.

Η δημοσιονομική κρίση που περνά η χώρα μας είναι γνωστή και μάλιστα τα μέτρα που πάρθηκαν από την κυβέρνηση, εκτιμάται πως κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Τι γίνεται όμως με την ανεργία; Οι νέοι στην Ελλάδα μαστίζονταν από την ανεργία και πριν την κρίση, αλλά σύμφωνα με νέα μελέτη, έρχονται χειρότεροι μήνες, καθώς το ποσοστό θα αυξηθεί ραγδαία.

Συγκεκριμένα, η ανεργία στους νέους θα αγγίξει το 28% στο τέλος του 2010, από το 25,3% που ήταν το Σεπτέμβριο του 2009. Ακόμα και πριν την κρίση, οι νέοι στην Ελλάδα αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα ανεργίας και μάλιστα το ποσοστό αυτό ήταν από τα υψηλότερα στον ΟΟΣΑ, αγγίζοντας το 20,6% το 2008, ενώ ο μέσος όρος ήταν 13,2%.

Τα στοχεια δείχνουν πως οι νέοι στην Ελλάδα, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να υποφέρουν από μακροχρόνια ανεργία και λιγότερη τύχη στο να βρουν δουλειά, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους τον ΟΟΣΑ.

"Οι νέοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι σε αυτή την κρίση", δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Α. Γκουρία και προσθέτει πως "πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια για να εισέλθουν οι νέοι Έλληνες στην αγορά εργασίας".

Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ, οι έκτακτες μεταρρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση πρόσφατα αποτελούν βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά πρέπει να βοηθηθεί και η αγορά εργασίας, αφού το σχετικά υψηλό κόστος εργασίας και οι σκληρές ρυθμίσεις για την απόλυση εργαζόμενων αποθαρρύνει τους εργοδότες να προσλάβουν άπειρους και έτσι καθίσταται δύσκολο για τους νέους να εισέρχονται στην αγορά εργασίας.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΟΥΣΤ | Μαρτίου 24, 2010 11:16 μ.μ. | Reply
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ - ΚΡΟΚΟΔΗΛΟΙ ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ
image description ΧΑΛΚΙΔΑ | Μαρτίου 26, 2010 8:49 π.μ. | Reply
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ,ΤΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ,ΘΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΕΤΩΝ.
image description ΛΑΜΠΑ | Μαρτίου 26, 2010 1:16 μ.μ. | Reply
ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΝΕΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Η ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ. ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο