Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Φορολογικό: Τελευταίες αλλαγές πριν κατατεθεί στη Βουλή.

Τρεις τουλάχιστον διορθώσεις της τελευταίας στιγμής περιλαμβάνει το φορολογικό νομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα στην Βουλή από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Φορολογικό: Τελευταίες αλλαγές πριν κατατεθεί στη Βουλή.
 
Τρεις τουλάχιστον διορθώσεις της τελευταίας στιγμής περιλαμβάνει το φορολογικό νομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα στην Βουλή από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το νέο πλαίσιο φορολόγησης των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης η κυβέρνηση σχεδιάζει να αλλάξει το αφορολόγητο ποσό πάνω από το οποίο θα εφαρμόζεται ο φορολογικός συντελεστής.

Στο υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζονται να αυξήσουν το αφορολόγητο ποσό στις  50.000 ευρώ από τις 30.000 ευρώ που προβλέπει το προσχέδιο . Ενώ παραμένει ο συντελεστής 40% για αποζημιώσεις άνω των 150.000 ευρώ με την κυβέρνηση να εκτιμά ότι τέτοια ποσά αποζημιώσεων λαμβάνουν μόνο τα «golden boys».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις του αρμόδιου υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου τον εφιάλτη της ανεργίας αναμένονται να βιώσουν περίπου άλλοι 1 εκατ. άνεργοι.

Η κυβέρνηση έχει διορθώσει μέχρι στιγμής δύο φορές τους συντελεστές του φόρου στις αποζημιώσεις ενώ έπεται και τρίτη με το αφορολόγητο ποσό.

Οι διατάξεις του προσχεδίου προέβλεπαν αύξηση του αφορολογήτου στα 30.000 ευρώ από 20.000 ευρώ και συντελεστές από 10% έως 40% για το επιπλέον ποσό έναντι του 20% που ισχύει σήμερα.

Προς αλλαγή βαίνει και η διάταξη  των εκπτώσεων για τους τόκους των στεγαστικών δανείων, αφού στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι το νέο πλαίσιο πρέπει να ισχύσει  για τα δάνεια που θα συναφθούν εφεξής.

Το προσχέδιο καθιέρωνε από 1/1/2010 ενιαίο  τρόπο έκπτωσης των τόκων από στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας ανεξαρτήτως του πότε συνάφθηκαν. Θα εκπίπτει το 20% της δαπάνης από το φόρο και εφόσον ο φορολογούμενος είναι ο ιδιοκτήτης.

Παράλληλα, καταργείται οριστικά η προηγούμενη διάταξη που προβλέπει μείωση φόρου στο 40% και για τη δευτερεύουσα κατοικία.

Τροποποιημένη αναμένεται να είναι και η διάταξη για το χρόνο ισχύος της νέας φορολογικής κλίμακας βάσει της οποίας θα γίνεται η μηνιαία παρακράτηση από την Εφορία.

Η κλίμακα θα τεθεί σε ισχύ από τη 1η Ιανουαρίου και όχι από τον Απρίλιο, κάτι που συνεπάγεται αναδρομική μείωση κρατήσεων για εισοδήματα έως 40.000 ευρώ.

Υπό εξέταση είναι, επίσης, το αίτημα των ατόμων με αναπηρία να εξαιρεθούν από τον φόρο πολυτελείας τα αναπηρικά αυτοκίνητα.

Πηγή Ισοτιμία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΔΗΜΗΤΡΗΣ | Μαρτίου 23, 2010 12:02 μ.μ. | Reply
Ο ΚΩΔΙΚΟΣ 049 ΤΟΥ Ε1 ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ;
image description ΠΑΝΟΠΤΗΣ | Μαρτίου 23, 2010 1:25 μ.μ. | Reply
ΜΑ ΤΩΡΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ , ΣΟΒΑΡΑ , ΚΑΘΕΤΕ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΟΙ ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ MERCEDES Ή ΟΧΙ? Ε , ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΘΝΗΤΟΥΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.ΗΜΑΡΤΟΝ, ΗΜΑΡΤΟΝ!!!!!!!!!!!!!!!
image description kospet | Μαρτίου 23, 2010 3:10 μ.μ. | Reply
Συγνώμη, ο ανάπηρος στο σώμα ή στο...μυαλό, θέλει αυτοκίνητο πολυτελείας για να κάνει κοντρίτσες στην παραλιακή; Θα τρελαθούμε εντελώς; Μήπως πίσω από αυτές τις διατάξεις κρύβονται οι μαϊμού ανάπηροι;...λέω μήπως....
image description zacalys | Μαρτίου 24, 2010 8:25 μ.μ. | Reply
Mόλις ακουσα ότι ο τροπος φορολόγησης της αποζημιωσης Ν.2112 θα ισχύει και για την επιδίκαση χρηματικής ικανοποιήσεως λόγω ηθικής βλαβης!!!!!! Με άλλα λόγια, ο παθων απο εργατικο ατύχημα και κριθεις ότι δικαιουται π.χ 120.000 λόγω ηθικής βλάβης θα πληρώνει 20% φόρο?? και σε περιπτωση θανατου η χήρα και τα ορφανά του??
Τα κεραμιδια ειναι ακόμα στη θέση τους??
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο