Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τροποποιήσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο επί τάπητος στο Υπουργικό Συμβούλιο την Τρίτη.

Νέες τροποποιήσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να εγκρίνει την Τρίτη το Υπουργικό Συμβούλιο πριν από την κατάθεσή του τελικού κειμένου του σχεδίου νόμου στην Βουλή. Το φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το τριήμερο Μ.Δευτέρα- Μ.Τετάρτη και να ψηφιστεί από την Ολομέλεια του Σώματος μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Τροποποιήσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο επί τάπητος στο Υπουργικό Συμβούλιο την Τρίτη.
       
Νέες τροποποιήσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να εγκρίνει την Τρίτη το Υπουργικό Συμβούλιο πριν από την κατάθεσή του τελικού κειμένου του σχεδίου νόμου στην Βουλή. Το φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το τριήμερο Μ.Δευτέρα- Μ.Τετάρτη και να ψηφιστεί από την Ολομέλεια του Σώματος μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Κατά την ολιγοήμερη διαβούλευση του νομοσχεδίου διάφοροι φορείς πραγματοποίησαν παρατηρήσεις επί το διατάξεων του νομοσχεδίου, κυρίως σε περιπτώσεις που θίγονται φτωχοί φορολογούμενοι και προκύπτει ζημία αντί οφέλους για το Δημόσιο. Το υπουργείο Οικονομικών έλαβε σοβαρά υπ' όψη τις εν λόγω παρατηρήσεις και δεσμεύθηκε πως θα προχωρήσει σε διορθώσεις και θα απαλείψει τις εν λόγω αδικίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην αλλαγή της διάταξης για τη φορολόγηση των αποζημιώσεων των απολυμένων. Συγκεκριμένα, εξετάζει την πιθανότητα να αυξήσει το αφορολόγητο και να μειώσει τους συντελεστές με τους οποίους φορολογούνται οι αποζημιώσεις των απολυθέντων. 

Ακόμη, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να εφαρμόσει τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τους χαμηλόμισθους μισθωτούς αναδρομικά από τον Ιανουάριο και όχι από τον Απρίλιο. Η διάταξη του προσχεδίου του νέου φορολογικού νομοσχεδίου για την μειωμένη παρακράτηση φόρου για εισοδήματα έως 35.000 ευρώ το χρόνο θα ισχύσει τελικώς από τον Ιανουάριο και όχι από τον Απρίλιο. Αντίστοιχα, αναδρομικά από την αρχή του έτους θα ισχύσουν οι περικοπές επιδομάτων και οι μειωμένες εκπτώσεις δαπανών από τον φόρο.

Μια από τις προβλέψεις του νομοσχεδίου που ενδεχομένως να αλλάξει αφορά στην επιβολή ΦΠΑ στις ιατρικές και μικροβιολογικές εξετάσεις. Η διάταξη αυτή επιβαρύνει προσθέτως τους πολίτες και πλήττει τα ασφαλιστικά ταμεία και τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description KARPOYZIS | Μαρτίου 22, 2010 1:38 μ.μ. | Reply
ΣΑΣ ΠΑΡΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΠΙΟ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΠΟΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ. ΕΙΝΑ ΑΔΙΚΟ ΕΝΑΣ ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ,ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΛΠ.
image description ΝΙΚΟΣ | Μαρτίου 22, 2010 3:27 μ.μ. | Reply
ΑΜΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΤΕ ΠΟΤΕ ΠΑΡΤΕ ΜΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ.
image description Επισκέπτης | Μαρτίου 22, 2010 5:49 μ.μ. | Reply
Κύριοι,

Τι προτίθεστε κα κάνετε για Έλληνες μετόχους Ελληνικών εταιριών οι οποίοι "καλύπτουν" την εταιρική τους συμμετοχή σε Ελληνικές ΑΕ και ΕΠΕ μέσω Κυπριακών εταιριών. Δηλαδή μέτοχος της Ελληνικής εταιρίας δεν εμφανίζεται το φυσικό πρόσωπο-κάτοικος Ελλάδας αλλά η Κυπριακή εταιρία. Επομένως κατά τη διανομή των κερδών, και με την εφαρμογή των διατάξεων της Διμερούς Συμβάσεως περί α%
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο