Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Φόβοι για λουκέτα και μαζικές απολύσεις.

Νέο συλλαλητήριο στα Προπύλαια οργανώνει αύριο στις 6 το απόγευμα η ΑΔΕΔΥ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα.

Φόβοι για λουκέτα και μαζικές απολύσεις.
Νέο συλλαλητήριο στα Προπύλαια οργανώνει αύριο στις 6 το απόγευμα η ΑΔΕΔΥ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα.

«Μέτωπο»
«Ανοικτό» θα κρατήσει η ΓΣΕΕ και υπό τη νέα ηγεσία της το «μέτωπο» της σύγκρουσης με την κυβέρνηση και τις εργοδοτικές οργανώσεις -εν μέσω της κρίσης- για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τις εργασιακές σχέσεις καθώς και για τις αυξήσεις των μισθών (εκκρεμεί η διαπραγμάτευση για την υπογραφή τόσο της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας όσο και για τις κλαδικές συμβάσεις).


Κινητοποιήσεις
Την προειδοποίηση ότι οι κινητοποιήσεις και οι διεκδικήσεις των συνδικάτων θα συνεχιστούν και θα ενταθούν προκειμένου να αλλάξει το μείγμα της οικονομικής πολιτικής, να στηριχθούν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι και να αποτραπεί η προδιαγραφόμενη, εξαιτίας της ύφεσης και των νέων μέτρων, αύξηση της ανεργίας τουλάχιστον κατά 100.000 άτομα έως το καλοκαίρι, περιλαμβάνει το ψήφισμα που εξέδωσε, ταυτόχρονα με τη λήξη του, το 34ο εκλογικό συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Η πλειοψηφία των συνέδρων (της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ καθώς οι συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο ΚΚΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από τις εργασίες του συνεδρίου) υιοθέτησε την κεντρική εισήγηση του προέδρου της ΓΣΕΕ Ι. Παναγόπουλου ο οποίος υπογράμμισε ότι το 2010 θα είμαστε «μάρτυρες χρεοκοπιών και διακοπής της λειτουργίας επιχειρήσεων, μαζικών απολύσεων και διαθεσιμοτήτων των εργαζομένων, απειλής μείωσης των μισθών ή ανεργίας, διεύρυνσης των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και της εκ περιτροπής εργασίας, σημαντικής αύξησης της ανεργίας και ανησυχητικής ύφεσης της οικονομίας και σοβαρής επιδείνωσης του εισοδηματικού και βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών».

«Το κέντρο βάρους των αναγκαίων για την έξοδο από την κρίση επιλογών είναι η πραγματική οικονομία (θέσεις εργασίας, ανάπτυξη) με την έκδοση ενός κοινού ευρω-ομολόγου, χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας για δημόσιες επενδύσεις, συντονισμός φορολογικών και κοινωνικών πολιτικών για την αναδιανομή του εισοδήματος και την τόνωση της ζήτησης και όχι με δημοσιονομική και εισοδηματική πειθαρχία», κατέληξε. Ο Ι. Παναγόπουλος ζήτησε, τέλος, την αποκατάσταση του αποθεματικού του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης με τη θεσμοθέτηση νέων πόρων (που έχει απορρίψει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης).


Συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ
Νέο συλλαλητήριο στα Προπύλαια οργανώνει αύριο στις 6 μ.μ. η ΑΔΕΔΥ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα. «Η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια πολιτική με νέα φορολογικά βάρη στους μισθωτούς ενώ ετοιμάζει και επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα με περικοπές στις συντάξεις, αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και αλλαγή του χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης», ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο