Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε ασφαλισμένους και εργοδότες, μέσω της εθνικής πύλης ermis (www.ermis.gov.gr)

Η πρώτη διαθέσιμη για τους ασφαλισμένους υπηρεσία μέσω της εθνικής πύλης ermis είναι η χορήγηση Αποσπάσματος Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης.

Αθήνα, 17 Μαρτίου 2010

Δελτίο Τύπου

Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ συνεργάζεται με το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε ασφαλισμένους και εργοδότες, μέσω της εθνικής πύλης ermis (www.ermis.gov.gr)

Η πρώτη διαθέσιμη για τους ασφαλισμένους υπηρεσία μέσω της εθνικής πύλης ermis είναι η χορήγηση Αποσπάσματος Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης.

  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία αυτή, αφού εγγραφούν στην Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης ermis και αποκτήσουν όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης.
  Εν συνεχεία για την πιστοποίησή τους απαιτείται η επίσκεψή τους σε οποιοδήποτε ΚΕΠ προσκομίζοντας:

    * Έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα ή διαβατήριο),
    * Το όνομα χρήστη που έλαβαν κατά την εγγραφή τους στην Εθνική Πύλη
    * Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου (Α.Μ.Α.) που να προκύπτει από βιβλιάριο υγείας ή Απόσπασμα Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης ή οποιοδήποτε παλαιότερο βιβλιάριο ασφάλισης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

  Το απόσπασμα που μπορεί να λάβει ο ασφαλισμένος μέσω της διαδικτυακής πύλης δεν θα διαφέρει από αυτό που λαμβάνει από το Υποκατάστημα, εκτός εάν προκύψουν νέες εγγραφές στο λογαριασμό του, οι οποίες άμεσα θα εμφανίζονται στο υποκατάστημα, ενώ στη διαδικτυακή πύλη θα εμφανίζονται με καθυστέρηση δύο-τριών ημερών. Για το λόγο αυτό, τα αποσπάσματα που λαμβάνονται μέσω της διαδικτυακής πύλης θα φέρουν ημερομηνία τελευταίας ενημέρωσης του αρχείου.

  Τέλος σας ενημερώνουμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι διαθέσιμες μέσω της Εθνικής Πύλης οι υπηρεσίες:

    * Χορήγηση βεβαίωσης ασφάλισης για το ΑΣΕΠ.
    * Χορήγηση βεβαίωσης ασφάλισης για τον ΟΕΚ.
    * Μεταβολή μεταβλητών στοιχείων Μητρώου Ασφαλισμένων (π.χ. αλλαγή αριθμού τραπεζικού λογαριασμού).ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ   &    ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΒΟΗΘΟΣ | Μαρτίου 19, 2010 9:04 π.μ. | Reply
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!
image description proedros | Μαρτίου 19, 2010 11:30 π.μ. | Reply
ΑΝΤΕ ΞΥΠΝΗΣΤΕ 2010 ΕΧΟΥΜΕ!!! ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΧΕΤΕ !!!

ΒΓΑΛΤΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΑΣ !!!

ΟΛΑ ΜΕΣΩ ΔΙΚΤΥΟΥ !!!

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΑΣΕΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ!!!

ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ!!!
image description FAZEXA | Μαρτίου 19, 2010 2:46 μ.μ. | Reply
ΣΩΣΤΟΣ ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!
image description ΣΤΑΘΗΣ | Μαρτίου 19, 2010 2:52 μ.μ. | Reply
ΤΡΕΞΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ 21ος ΑΙΩΝΑΣ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!
image description stelios | Μαρτίου 21, 2010 11:32 π.μ. | Reply
Μπράβο παιδιά. βάλτε και άλλες υπηρεσίες
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο