Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παράταση έως 30 Δεκεμβρίου για e-συγκεντρωτικές πελατών-προμηθευτών

ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΕΣ θεωρούνται όλες οι συγκεντρωτικές καταστάσεις που θα υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω του Διαδικτύου από τους υπόχρεους ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους έως και τις 30 Δεκεμβρίου 2005. .......

Παράταση έως 30 Δεκεμβρίου για e-συγκεντρωτικές πελατών-προμηθευτών

ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΕΣ θεωρούνται όλες οι συγκεντρωτικές καταστάσεις που θα υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω του Διαδικτύου από τους υπόχρεους ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους έως και τις 30 Δεκεμβρίου 2005.

Ο αριθμός των ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων που θα υποβάλουν υποχρεωτικά ηλεκτρονικά έως και τις 30/12/05 τις συγκεντρωτικές καταστάσεις θα ανέλθει σε 1.100.000.
Αυτό υπογραμμίζεται σε κατεπείγον τηλεγράφημα που απέστειλε χθες προς όλες τις ΔΟΥ και τις αρμόδιες υπηρεσίες ΚΕΠ κ.λπ.) ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Αντ. Μπέζας, στο πλαίσιο της καλύτερης εξυπηρέτησης των φορολογούμενων και προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων εκτιμούν ότι ο αριθμός των ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων που θα υποβάλουν υποχρεωτικά ηλεκτρονικά έως και τις 30/12/05 τις συγκεντρωτικές καταστάσεις θα ανέλθει σε 1.100.000, καθώς ήδη ο αριθμός των πιστοποιημένων επιτηδευματιών που διεκπεραιώνουν με ηλεκτρονικό τρόπο τις συναλλαγές τους ανέρχεται στις 750.000.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η υποχρεωτική υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων μέσω του Internet και του συστήματος ΤAXIS θα δώσει τη δυνατότητα στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων να ελέγχει, αλλά ταυτόχρονα και να διασταυρώνει ηλεκτρονικά όλα τα στοιχεία των τιμολογίων και ως εκ τούτου να εντοπίζει άμεσα περιπτώσεις πλαστών, εικονικών ή παραποιημένων φορολογικών στοιχείων.

Επισημαίνεται ότι οι συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών υποβάλλονται για πωλήσεις αγαθών, παροχή υπηρεσιών, είσπραξη αμοιβών, αποζημιώσεων, οικονομικών ενισχύσεων και άλλων δικαιωμάτων, ενώ οι συγκεντρωτικές καταστάσεις προμηθευτών υποβάλλονται για αγορές αγαθών, λήψη υπηρεσιών, καταβολή αμοιβών, αποζημιώσεων κ.λπ.


Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο