Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αποδοτικό , απλό και διαφανές το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αλλάζει κάθε πτυχή του συστήματος φορολογίας στη χώρα μας, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές του νέου νομοσχεδίου στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές (Οικονομικών και Παραγωγής & Εμπορίου).

Αποδοτικό , απλό και διαφανές το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
 
Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αλλάζει κάθε πτυχή του συστήματος φορολογίας στη χώρα μας, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές του νέου νομοσχεδίου στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές (Οικονομικών και Παραγωγής & Εμπορίου).  

Το νέο νομοσχέδιο σέβεται τις αρχές της δικαιοσύνης, καθώς όλοι συνεισφέρουν ισότιμα, έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα, δεν επιβαρύνει τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδηματικά στρώματα, είναι αποδοτικό, απλό και διαφανές, τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ακούσαμε την κοινωνία, τους φορείς. Περισσότεροι από 15.000 πολίτες μας έστειλαν τις απόψεις τους στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα που είχε δημιουργηθεί για το φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ συμμετείχαν επίσης στο φορολογικό διάλογο 30 φορείς σε δέκα ομάδες εργασίας σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Τόνισε, δε, ότι το φορολογικό νομοσχέδιο τολμά ουσιαστικές τομές, οδηγεί προς την αναδιανομή των φορολογικών βαρών χωρίς όμως να στρέφεται σε αυτούς που αισθάνονται ότι μόνιμα επωμίζονται τα φορολογικά βάρη.  

 Στην εισαγωγική του ομιλία, ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι προβλέπεται νέα δίκαιη φορολογική κλίμακα, ενίσχυση των φορολογικών εσόδων, κατάργηση άδικων και παράλογων φοροαπαλλαγών, διατήρηση όμως ρυθμίσεων φοροαπαλλαγών σε ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας και εισαγωγή τεκμηρίων υπολογισμού ελάχιστου εισοδήματος

Στη δημοσιότητα το  φορολογικό νομοσxέδιο
 
Το απόγευμα παρουσιάζεται στο υπουργικό συμβούλιο το φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ αμέσως μετά θα δημοσιοποιηθεί και θα δοθεί στους φορείς προκειμένου να υποβάλουν τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά τους, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές του φορολογικού νομοσχεδίου στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές.
  
Την ερχόμενη Τρίτη, μετά τη τελική επικύρωσή του από το υπουργικό συμβούλιο, θα κατατεθεί στη Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση.

Όπως επισήμανε ο κ. Παπακωνσταντίνου, τα έσοδα του δημοσίου έχουν ήδη αρχίσει να παρουσιάζουν ανοδική πορεία το α' τρίμηνο του έτους και είναι εντός του στόχου του προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, ως αποτέλεσμα των ενεργειών και των πρωτοβουλιών που έχει πάρει η κυβέρνηση.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι με το νέο νομοσχέδιο πραγματοποιείται μια "μεγάλη επανάσταση" και καθώς καταργούνται αναίτια προνόμια ολίγων σε βάρος των πολλών.

Το νέο νομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, αναδιοργάνωση των υπηρεσιών Ειδικών Ελέγχων με στόχο την καταπολέμηση της επώνυμης φοροδιαφυγής και της φοροδιαφυγής στον τομέα του παραεμπορίου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου πρόσθεσε ότι με το νέο νομοσχέδιο επιχειρείται να δημιουργηθεί ένα κράτος δικαίου, που δεν αφήνει την απάτη και τη διαφθορά να υπάρχει, όπου και αν εμφανίζεται, ακόμα και στο ίδιο το κράτος.

Πηγή ΑΠΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Μ | Μαρτίου 18, 2010 9:28 μ.μ. | Reply
ΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΕΛΑΣ!!!
image description * | Μαρτίου 20, 2010 7:17 μ.μ. | Reply
παρτα ολα gap.
image description ΑΗΣΗΧΤΗΡ | Μαρτίου 21, 2010 11:50 π.μ. | Reply
Ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι με το νέο νομοσχέδιο πραγματοποιείται μια "μεγάλη επανάσταση" και καθώς καταργούνται αναίτια προνόμια ολίγων σε βάρος των πολλών. ΧΑΧΑΧΑΧΑ???? ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ??
ΝΑ ΔΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο