Δίγραμμες επιταγές για την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες.

Οικονομικές Ειδήσεις

18 Μάρτιος 2010
Αλλάζει ο τρόπος επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα φοροκλοπής. Ετσι, ποσά μεγαλύτερα των 1.500 ευρώ θα καταβάλλονται με δίγραμμη επιταγή, ενώ για ποσά άνω των 5,5 εκατ. ευρώ θα υπάρχει διασταύρωση και έλεγχος και η επιστροφή θα γίνεται από την αρμόδια ΔΟΥ. Taxheaven.gr

Δίγραμμες επιταγές για την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες.

Αλλάζει ο τρόπος επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα φοροκλοπής. Ετσι, ποσά μεγαλύτερα των 1.500 ευρώ θα καταβάλλονται με δίγραμμη επιταγή, ενώ για ποσά άνω των 5,5 εκατ. ευρώ θα υπάρχει διασταύρωση και έλεγχος και η επιστροφή θα γίνεται από την αρμόδια ΔΟΥ. Χθες η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κυρία Κατερίνα Μπατζελή ανέφερε ότι εξοφλήθηκαν οι παραγωγοί την ενιαία ενίσχυση, εισέπραξαν 1,9 δισ. ευρώ, ενώ ως τα μέσα Μαΐου θα πληρωθούν ενισχύσεις ύψους 365 εκατ. ευρώ. Επίσης, θα πληρωθούν υποχρεώσεις προς χιλιάδες παραγωγούς από το 2004 (σχέδια βελτίωσης, επενδυτικά σχέδια κ.ά.).

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ανέφερε ακόμη ότι έχουν προωθηθεί τρία νομοσχέδια που αφορούν την αναμόρφωση του ΕΛΓΑ, την αναμόρφωση του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος και την κατάρτιση μητρώου αγροτών. Και όπως επεσήμανε η κυρία Μπατζελή, ο ΕΛΓΑ παραμένει ο κύριος φορέας ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής, ενώ συμπληρωματικά θα λειτουργούν το σύστημα ΠΣΕΑ και το υπό ίδρυση Ταμείο Αλληλοβοήθειας στο πλαίσιο της ΚΑΠ. Θα καλυφθούν μάλιστα και νέες ζημιογόνες αιτίες της αγροτικής παραγωγής.


Πηγή Το Βήμα