Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δίγραμμες επιταγές για την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες.

Αλλάζει ο τρόπος επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα φοροκλοπής. Ετσι, ποσά μεγαλύτερα των 1.500 ευρώ θα καταβάλλονται με δίγραμμη επιταγή, ενώ για ποσά άνω των 5,5 εκατ. ευρώ θα υπάρχει διασταύρωση και έλεγχος και η επιστροφή θα γίνεται από την αρμόδια ΔΟΥ.

Δίγραμμες επιταγές για την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες.

Αλλάζει ο τρόπος επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα φοροκλοπής. Ετσι, ποσά μεγαλύτερα των 1.500 ευρώ θα καταβάλλονται με δίγραμμη επιταγή, ενώ για ποσά άνω των 5,5 εκατ. ευρώ θα υπάρχει διασταύρωση και έλεγχος και η επιστροφή θα γίνεται από την αρμόδια ΔΟΥ. Χθες η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κυρία Κατερίνα Μπατζελή ανέφερε ότι εξοφλήθηκαν οι παραγωγοί την ενιαία ενίσχυση, εισέπραξαν 1,9 δισ. ευρώ, ενώ ως τα μέσα Μαΐου θα πληρωθούν ενισχύσεις ύψους 365 εκατ. ευρώ. Επίσης, θα πληρωθούν υποχρεώσεις προς χιλιάδες παραγωγούς από το 2004 (σχέδια βελτίωσης, επενδυτικά σχέδια κ.ά.).

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ανέφερε ακόμη ότι έχουν προωθηθεί τρία νομοσχέδια που αφορούν την αναμόρφωση του ΕΛΓΑ, την αναμόρφωση του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος και την κατάρτιση μητρώου αγροτών. Και όπως επεσήμανε η κυρία Μπατζελή, ο ΕΛΓΑ παραμένει ο κύριος φορέας ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής, ενώ συμπληρωματικά θα λειτουργούν το σύστημα ΠΣΕΑ και το υπό ίδρυση Ταμείο Αλληλοβοήθειας στο πλαίσιο της ΚΑΠ. Θα καλυφθούν μάλιστα και νέες ζημιογόνες αιτίες της αγροτικής παραγωγής.


Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΑΗΣΙΧΤΗΡ | Μαρτίου 18, 2010 12:09 μ.μ. | Reply
"...για ποσά άνω των 5,5 εκατ. ευρώ..." ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΡΟΤΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΠΑ άνω των 5,5 εκατ, ευρώ ??????. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗ "ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ" ΕΛΛΑΔΑ ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΕΣ ?????.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο