Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Eπιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές για εξοικονόμηση ενέργειας.

Toν Ιούνιο ξεκινάει και για τις 13 περιφέρειες της χώρας η έναρξη του προγράμματος ''εξοικονόμηση κατ οίκον'' του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με δυνατότητα επιδότησης επιτοκίου, φορολογικές εκπτώσεις ή απευθείας επιχορηγήσεις.

Eπιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές για εξοικονόμηση ενέργειας.

Toν Ιούνιο ξεκινάει και για τις 13 περιφέρειες της χώρας η έναρξη του προγράμματος ''εξοικονόμηση κατ οίκον'' του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με δυνατότητα επιδότησης επιτοκίου, φορολογικές εκπτώσεις ή απευθείας επιχορηγήσεις.

Όπως ανακοίνωσε πριν λίγο η υπουργός κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, το πρόγραμμα αυτό είναι ένα από μια σειρά προγραμμάτων που θα ανακοινωθούν με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και ανέφερε ότι σύντομα θα παρουσιαστεί και το πρόγραμμα ''εξοικονόμηση στους Δήμους''.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα συμβάλλει στην μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης σε ένα σπίτι μέχρι 60% και ως παράδειγμα ανέφερε ότι ένα σπίτι στη Βόρεια Ελλάδα 100 τετραγωνικών μέτρων από τις αλλαγές που θα κάνει στο πλαίσιο του προγράμματος θα έχει όφελος μέχρι και 1600 ευρώ το χρόνο.

Στο πρόγραμμα αναμένεται να ενταχθούν 100.000 κατοικίες είναι συνολικού προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ και θα επιφέρει εξοικονόμηση ενέργειας κατά 1 δισ κιλοβατώρες ετησίως.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο υποπρογράμματα:

- Συμμετοχή στο πρόγραμμα με τραπεζικά δάνεια και επιδοτούμενο επιτόκιο το ύψος του οποίου θα οριστεί με κανόνες ανταγωνισμού της τραπεζικής αγοράς αλλά στόχος είναι ο καταναλωτής να πληρώνει περίπου 1% και περίπου 5% να είναι η επιδότηση.

Για την ένταξη σε αυτή την κατηγορία ο ιδιώτης πρέπει να έχει ατομικό εισόδημα όχι πάνω από 30.000 ευρώ ή οικογενειακό εισόδημα που να μην ξεπερνάει τις 50.000 ευρώ.
- Απευθείας επιχορήγηση ύψους 30% του επιλέξιμου προϋπολογισμού για ιδιώτες με ατομικό εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ ή 25.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα.

Σημειώνεται ότι για πολυκατοικίες, προκειμένου για την ένταξή τους ως ενιαίο κτίριο, θα πρέπει το 50% των ιδιοκτητών να ανήκουν στην κατηγορίες των 30.000 ευρώ ατομικό εισόδημα και 50.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα και το 50% της πολυκατοικίας να χρησιμοποιείται για κύρια κατοικία.

Για να ενταχθεί κάποιος στο πρόγραμμα πρέπει να έχει διενεργηθεί ενεργειακή επιθεώρηση , υποβάλλει την αίτηση στην τράπεζα γίνεται η έγκριση δίνεται μέρος των χρημάτων και για να γίνει η αποπληρωμή προηγείται δεύτερη ενεργειακή επιθεώρηση. Οι κατοικίες που αφορά το πρόγραμμα είναι μονοκατοικίες πολυκατοικίες και διαμερίσματα πριν από την 1/1/ 1980 και για περιοχές με τιμή ζώνης έως 15000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι για όλα τα υπόλοιπα εισοδήματα προβλέπεται έκπτωση 30% της δαπάνης από το φόρο εισοδήματος και έως του ποσού των 25.000 ευρώ.Οι αλλαγές που θα γίνουν αφορούν σε διπλούς θερμομονωτικούς υαλοπίνακες, κουφώματα, τοποθέτηση θερμομόνωσης δώματος, στέγης και κελύφους, εγκατάσταση νέου λέβητά ή αντικατάσταση παλαιού, συστήματα σκίασης, ηλιακούς θερμοσίφωνες.
Η τραπεζική επιδότηση θα γίνει μέσω ΤΕΜΠΜΕ.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την απεργία της ΔΕΗ η υπουργός ανέφερε ότι ''εξετάζουμε εναλλακτικές εξόδους από το πρόβλημα'' ενώ ανέφερε ότι έχουν γίνει συζητήσεις προκειμένου οι προσλήψεις προσωπικού στη ΔΕΗ να ξεκινήσουν από τον Ιούνιο.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΓΕΡΟΝΤΑΚΗ ΣΟΦΙΑ | Μαρτίου 18, 2010 12:25 μ.μ. | Reply
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΔΥΣΚΟΛΑ. ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ -ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΩ - ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΚΑΝΕΙΣ.ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΡΙΑ ΣΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ!! ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΛΑΙΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ!!!
image description Βικυ Κουρακη | Απριλίου 2, 2010 3:30 μ.μ. | Reply
καλυτερα να μη κανουν αυτη τν κινηση για να κανουμε εξοικονομηση ενεργειας γιατι λογω ΔΕΗ θα κολλησουν οι διαδικασιες....προκειμενου να μη κλεισει η ΔΕΗ και να μη μεινουν εκατονταδες ανεργοι υπαλληλοι που τα τρωνε οπως και οι ανωτεροι τους μαζευοντας κ υποβαλλοντας αποδειξεις δαπανων και βαζουν το κρατος μεσα......(βλεπε ΔΕΗ Θεσσαλονικης) οπου οι εργαζομενοι υποβαλλουν αποδειξεις καταστηματων της Θεσνικης και οι συναδελφοι τους τις προσμετρουν ως "εκτος εδρας" και τους καταβαλλουν αποζημιωση.....ας λυθουν πρωτα αυτα τα σπαταλα προβληματα κ μετα ας κανουμε κ σχεδια για εξοικονομηση ενεργειας.....
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο