Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ανακοίνωση σχετικά με το σχέδιο νόμου «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στην Οδηγία 2006/123 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τις υπηρεσίες στην εσωτερική αγορά και άλλες διατάξεις», που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από το Υπουργείο Οικονομικών το σχέδιο νόμου «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στην Οδηγία 2006/123 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τις υπηρεσίες στην εσωτερική αγορά και άλλες διατάξεις».

Ανακοίνωση σχετικά με το σχέδιο νόμου «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στην Οδηγία 2006/123 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τις υπηρεσίες στην εσωτερική αγορά και άλλες διατάξεις», που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από το Υπουργείο Οικονομικών το σχέδιο νόμου «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στην Οδηγία 2006/123 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τις υπηρεσίες στην εσωτερική αγορά και άλλες διατάξεις». Με το σχέδιο νόμου γίνεται ένα ακόμη σημαντικό βήμα στο πεδίο της εναρμόνισης της Ελληνικής στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία και στο πεδίο της απελευθέρωσης της αγοράς υπηρεσιών.

Με την ενσωμάτωση της Οδηγίας 123 και με τις καινοτομίες που προβλέπονται από αυτή δίνεται η δυνατότητα αξιοποίησης της δυναμικής του τομέα των υπηρεσιών, ενισχύοντας την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Από τη διαδικασία αυτή θα επωφεληθούν οι Έλληνες καταναλωτές από την ενίσχυση του ανταγωνισμού στο χώρο των υπηρεσιών, αλλά και οι ελληνικές επιχειρήσεις με την εισαγωγή νέων διοικητικών διαδικασιών, που διευκολύνουν την εγκατάσταση των φυσικών και των νομικών προσώπων που δραστηριοποιούνται στον τριτογενή τομέα.

Το δεύτερο μέρος του σχεδίου νόμου περιέχει διατάξεις που τροποποιούν ή συμπληρώνουν άλλες ρυθμίσεις, όπως τη θεσμοθέτηση κινήτρων προς τα πιστωτικά ιδρύματα, για τα οποία κρίνεται ότι δεν χρειάζεται να παραμείνουν στο σκέλος του νόμου ν. 3723/2008 που αφορά στην κεφαλαιακή επάρκεια, όταν η αγορά και οι συνθήκες του χρηματοπιστωτικού συστήματος το επιτρέψουν. Με τις διατάξεις του σχεδίου νόμου παρέχεται η δυνατότητα να παρατείνονται οι προθεσμίες του ν.3723/2008 «Ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας» με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, δηλαδή ύστερα από σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ επεκτείνεται και για το 2009 η απαγόρευση διανομής μερισμάτων των τραπεζών που έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα ενίσχυσης.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΛΟΓΙΣΤΗΣ | Μαρτίου 17, 2010 3:42 μ.μ. | Reply
Η ΟΔΗΓΙΑ ΜΠΟΛΚΕΝΣΑΙΝ (ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ ΦΡΑΝΓΚΕΣΤΑΙΝ) ΜΑΣ ΕΦΘΑΣΕ. ΤΩΡΑ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΤΟΥ Ο.Ε.Ε. ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο