Λουκέτα σε νυχτερινά κέντρα για φοροδιαφυγή.

Οικονομικές Ειδήσεις

15 Μάρτιος 2010
Πρόκειται κυρίως για γνωστά και επώνυμα κέντρα διασκέδασης, όπου οι φοροελεγκτές αποκάλυψαν μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή. Taxheaven.gr

Λουκέτα σε νυχτερινά κέντρα για φοροδιαφυγή.

Πρόκειται κυρίως για γνωστά και επώνυμα κέντρα διασκέδασης, όπου οι φοροελεγκτές αποκάλυψαν μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή.

Τα πρώτα «λουκέτα» σε επιχειρήσεις που πιάστηκαν από το ΣΔΟΕ για δεύτερη φορά να μην κόβουν αποδείξεις ετοιμάζεται να βάλει το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται κυρίως για γνωστά και επώνυμα κέντρα διασκέδασης, όπου οι φοροελεγκτές αποκάλυψαν μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή.

Το υπουργείο Οικονομικών, με «όχημα» την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ), ανοίγει «μέτωπο» με όσους φοροδιαφεύγουν.

Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που παρουσιάζεται την ερχόμενη Τετάρτη θεσπίζονται νέα σκληρότερα μέτρα για όσους φοροδιαφεύγουν, ενεργοποιείται άμεσα η διαδικασία κλεισίματος επιχειρήσεων για τους υπότροπους, καθιερώνονται διαδικασίες-εξπρές για την επιβολή και είσπραξη των προστίμων για φορολογικές παραβάσεις. Προβλέπονται ακόμη νέα και ενισχυμένα τεκμήρια, ηλεκτρονική διαπόμπευση φοροφυγάδων, αυστηρότερος έλεγχος του «πόθεν έσχες» των φορολογουμένων, ηλεκτρονική παρακολούθηση των συναλλαγών των ελεύθερων επαγγελματιών καθώς και περιορισμό στο ελάχιστο των συναλλαγών με μετρητά.

Πηγή Ημερησία