Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Ηλεκτρονική «απόχη» κατά φοροδιαφυγής.

Στόχος τα αδήλωτα εισοδήματα από δεύτερη ή και τρίτη δουλειά.

Ηλεκτρονική «απόχη» κατά φοροδιαφυγής.

Στόχος τα αδήλωτα εισοδήματα από δεύτερη ή και τρίτη δουλειά.

«Ηλεκτρονική απόχη» για να συλλάβει εισοδήματα που δεν δηλώνουν στην Εφορία φορολογούμενοι που έχουν δεύτερη ή και τρίτη δουλειά στήνει η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων.

Βασικό εργαλείο για τον εντοπισμό αδήλωτων αλλά και πλαστών εισοδημάτων αποτελεί η οριστική δήλωση απόδοσης του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ) που θα υποβάλλουν υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου ή με μαγνητικό μέσο στις Δ.Ο.Υ. όλες οι επιχειρήσεις, οι δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί.

Όπως ορίζεται στην απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου:

1. Από το οικονομικό έτος 2010 και μετά καθίσταται υποχρεωτική η υποβολή των οριστικών δηλώσεων Φ.Μ.Υ. καθώς και το σύνολο των στοιχείων που προβλέπεται να περιλαμβάνεται στις εκδιδόμενες βεβαιώσεις αποδοχών, με την χρήση της ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου (όταν δεν προκύπτει ποσό φόρου για απόδοση) ή με μαγνητικό μέσο στην Δ.Ο.Υ., (όταν προκύπτει ποσό φόρου για απόδοση) και ανεξάρτητα από τον αριθμό των απασχολούμενων μισθωτών ή των λαμβανόντων συντάξεις, μερίσματα, βοηθήματα ή άλλες παροχές.

2. Όσοι από τους πιο πάνω υπόχρεους προέβησαν σε διακοπή εργασιών μέσα στην χρήση 2009 ή μέσα στο έτος 2010 και μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής της οριστικής δήλωσης Φ.Μ.Υ. και στερούνται πλέον των κωδικών πρόσβασης ή της δυνατότητας λήψης νέων, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η ηλεκτρονική υποβολή μέσω διαδικτύου των οριστικών δηλώσεων Φ.Μ.Υ. (Έντυπο Ε7) αυτών των υποχρέων, παρέχεται η ευχέρεια να υποβάλλουν τις οριστικές δηλώσεις Φ.Μ.Υ.(Έντυπο Ε7), ειδικά για το οικονομικό έτος 2010, στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. Οι δηλώσεις αυτές θα συνοδεύονται απαραίτητα με μαγνητικό μέσο.

3. Η προθεσμία υποβολής των οριστικών δηλώσεων ΦΜΥ λήγει στις 31 Μαρτίου.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Γιώτα | March 15, 2010 9:01 AM | Reply
Μήπως για να λήξει η προσθεσμία για την υποβολή των οριστικών δηλώσεων, θα πρέπει πρώτα να ανοίξει το σύστημα για να τις στείλουμε??? Αναρωτιέμαι δλδ...
image description jouvaras | March 15, 2010 11:08 AM | Reply
Σήμερα γίνονται εργασίες για να ανοίξη το σύστημα υποβολής των δηλώσεων Φ.Μ.Υ.και κατα πασαν πιθανότητα και των δηλώσεων εισοδήματος
Εμείς δηλαδη που τις δώσαμε στην εφορία θα πρέπει να τις ξαναδώσουμε ηλεκτρονικά.Εφυγαν οι ηλίθιοι και μας ήρθαν οι πανηλίθιοι, σας περιμένουμε στις 14 Νοεμβρίου στις Δημοτικές Εκλογές να πάρετε την απάντησή μας για τα μέτρα που μάς βάζετε. ΑΜ'ΠΩΣ...!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο