Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή της Ε.Φ.Ε.Ε.Ε. προς τον Υπουργό Οικονομικών περί αλλαγής του χρόνου έναρξης ισχύος των νέων συντελεστών Φ.Π.Α.

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Ε.)

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Ε.)
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

ΑΓΓΕΛΗ ΓΟΒΙΟΥ 22 - ΧΑΛΚΙΔΑ, Τ.Κ. 34100
ΤΗΛ. - FAX: 2221084530 - email: [email protected]

 
                                                                                                                                             
Χαλκίδα 10/03/2010

ΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Κο ΓΕΩΡΓΙΟ  ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Κοινοποίηση:
- Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Οικονομικών Κο ΗΛΙΑ ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗ
- Γενικό Γραμματέα Φορολογικών & Τελωνειακών Θεμάτων Κο ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟ
- Γενικό Διευθυντή Φορολογίας κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ
- Διεύθυνση – Δ14 – Φ.Π.Α.
- Γ.Γ.Π.Σ.
- Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.
- Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
- Ο.Ε.Ε.
- Ο.Ε.Ε.- 9ο Π.Τ.
- Επιμελητήριο Εύβοιας

Θέμα: Αλλαγή  χρόνου έναρξης ισχύος των νέων συντελεστών Φ.Π.Α.

Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Από τα μέλη και  συναδέλφους μας αλλά και από τις επιχειρήσεις  του χώρου αναφοράς μας ,δεχόμαστε συνεχείς εκκλήσεις και διαμαρτυρίες  σχετικά με την αλλαγή των συντελεστών Φ.Π.Α. στο μέσον φορολογικής περιόδου (15/03/2010) και όχι στην αρχή της ως μήνα και τριμήνου και συγκεκριμένα την 01/04/2010, όπως είχε συμβεί την προηγούμενη ανάλογη μεταβολή (01/04/2005).
Λόγοι όπως η απαραίτητη εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων, ο επαρκής χρόνος για τις αναγκαίες μεταβολές στα μηχανογραφικά συστήματα και ΗΦΤΜ και μηχανισμούς των, η ποθητή ελαχιστοποίηση του σχετικού οικονομικού και όχι μόνο κόστους κλπ ,ορίζουν τις παραπάνω μαζικές εκκλήσεις ως εύλογο αίτημα προς εσάς.

Παρακαλούμε μετά από αυτά ,για την αλλαγή του χρόνου έναρξης ισχύος των νέων αυξημένων συντελεστών Φ.Π.Α. από την 15/03/2010 στην 01/04/2010. Αλλαγή που θα διευκολύνει και μειώσει και την σχετική απασχόληση των υπηρεσιών του Υπουργείου σας σε μια περίοδο ιδιαίτερα φορτωμένης για τις ίδιες αλλά και για τον κλάδο μας .


Με τιμή,
                                
Για  το  Διοικητικό  Συμβούλιο της Ε.Φ.Ε.Ε.ΕΥΒΟΙΑΣ

  
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.                                                            
ΣΤΑΜΑΤΗΣ Δ. ΣΠΥΡΟΥ                                                 

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ  ΧΡ. ΛΑΜΠΡΟΥ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description george | Μαρτίου 12, 2010 10:05 π.μ. | Reply
Pali emeis oi mhxanografoi tha trexoume san ton Veggo!!! ma kala, ti kapnizoun ekei mesa oi anthrwpoi??
image description ΘΕΙΟΣ | Μαρτίου 12, 2010 10:46 π.μ. | Reply
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΦΠΑ....ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΤΕΧΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ, Η ΠΩΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ...ΕΠΕΙΔΗ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΑ ΠΩ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ...ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΤΥΣΩ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΡΕΣΩ...ΦΟΡΟΤΕΧΝΕΣ,ΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΟΙ ,ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ 5 ΑΝΘΡΩΠΩΝ...ΓΙΑΤΙ ΡΕ Π*** ΜΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝ??? ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ 15 ΜΕΡΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ?? ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΓΑΜ** ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ, ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΦΑΝΕ ΞΥΛΟ??? ΔΕΝ ΞΕΡΩ...ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ.....
image description ΧΑΛΚΙΔΑ | Μαρτίου 12, 2010 11:44 π.μ. | Reply
ΑΝ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΦΠΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ 01/04/2010 ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ.ΕΤΣΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ.
image description L.D.K. | Μαρτίου 12, 2010 1:11 μ.μ. | Reply
EINAI ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΦΩΝΗ ΟΥΤΕ ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ......ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ?
image description Τάσος | Μαρτίου 12, 2010 2:27 μ.μ. | Reply
Λοιπόν ακούστε ...
Κάποιος είπε στο ΥΠ.ΟΙΚ. ότι στις 15/03 είναι η παγκόσμια μέρα καταναλωτή και θα βγεί ο κόσμος να αδειάσει τα μαγαζιά με τα ψώνια του.

Για αυτό δέν αλλάξει η ημερομηνία του ΦΠΑ

Τρομάρα μας !!!
image description ΔΗΜΗΤΡΗΣ | Μαρτίου 12, 2010 3:09 μ.μ. | Reply
15 ΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ 15 ΜΕΡΕΣ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ...
ΛΕΤΕ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΣΟΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΕΜΑΣ Η' ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ??? ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ...
image description KOURAGIO!! | Μαρτίου 12, 2010 3:45 μ.μ. | Reply
ANTE NA VGALOUME TA MATIA MAS PALI!!! MA KALA, OLOI AYTOI OI ''EPISTIMONES'' EKEI MESA STO YPOURGEIO DEN KATALAVAINOUN THN GKAFA (GIATI PERI GKAFAS PROKEITE, KAI MEGISTHS GKAFAS) KATHWS EPISHS KAI TO TI EXEI NA GINEI GIA TIS EPOMENES 15 HMERES??? TETOIA LYSA TELIKA GIA NA MAS GDYSOUN MIA WRA ARXYTERA??? THA TA PAROUN OUTWS H ALLWS, AYTES OI 15 HMERES EINAI TO PROVLHMA TOUS??? KALO KOURAGIO SE OLOUS TOUS SYNADELFOUS-MHXANOGRAFOUS GIA TO SAVATOKYRIAKO KAI STOUS FILOUS-LOGISTES-FOROTEXNIKOUS GIA THN PERIODIKH!!! O THEOS MAZI MAS!
image description DA | Μαρτίου 15, 2010 8:50 μ.μ. | Reply
Για την νοημοσύνη της κυβέρνησης και των δημοσίων υπαλλήλων, ούτε λόγος ...
Αλλά, μηπως είμαστε κι εμείς λίγο υπερβολικοί? τόσες μέρες τι κάναμε ?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο