Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Πιο ελαστικές μορφές εργασίας συστήνει ο ΟΟΣΑ στην Ελλάδα .

Προτεραιότητα στην τόνωση της απασχόλησης, στον ανταγωνισμό και στη φορολογική μεταρρύθμιση .

Πιο ελαστικές μορφές εργασίας συστήνει ο ΟΟΣΑ στην Ελλάδα .

Προτεραιότητα στην τόνωση της απασχόλησης, στον ανταγωνισμό και στη φορολογική μεταρρύθμιση .

Την περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, με χαλαρότερη προστασία της απασχόλησης και καλύτερη εκμετάλλευση του παραγωγικού δυναμικού -με τη μεγαλύτερη συμμετοχή των νέων και των γυναικών στην παραγωγική διαδικασία, είναι ένα από τα μέτρα που συστήνει ο ΟΟΣΑ για την Ελλάδα, στην έκθεσή του «Οδεύοντας προς την Ανάπτυξη» (Going for Growth).

Προτείνοντας δράσεις -προτεραιότητες σε όλα τα κράτη-μέλη του, προκειμένου να συνεχιστεί η ανάκαμψη, ο ΟΟΣΑ παρατηρεί πως το χάσμα εισοδήματος στην Ελλάδα σε σχέση με τις χώρες που έχουν καλύτερες επιδόσεις έχει μεν περιοριστεί την τελευταία 10ετία, πλην όμως, παραμένει μεγάλο- αντικατοπτρίζοντας έλλειμμα παραγωγικότητας. «Υπάρχει προοπτική βελτίωσης της εκμετάλλευσης παραγωγικού δυναμικού, με τον περιορισμό της ανεργίας μεταξύ των νέων και την ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας», επισημαίνει η έκθεση.

Σε έναν από τους θεωρούμενους ως τομείς προτεραιότητας για την Ελλάδα - η μεταρρύθμιση στη νομοθεσία προστασίας της απασχόλησης, στο πλαίσιο της οποίας προτείνεται να περιοριστεί το άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στις αποζημιώσεις των ανώτερων στελεχών και του κατώτερου προσωπικού των επιχειρήσεων - με δραστική περικοπή των αποζημιώσεων των πρώτων, ο ΟΟΣΑ τονίζει πως δεν έχει υπάρξει ακόμη δράση.Άλλο μέτρο που κρίνει αναγκαίο, είναι η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης στην εργασία, με τη μείωση του φορολογικού συντελεστή, ούτως ώστε να περιοριστεί η μαύρη οικονομία και η φοροδιαφυγή.

Ο οργανισμός αναγνωρίζει πως τα τελευταία χρόνια έχουν ληφθεί μέτρα για να αποτραπεί η πρόωρη συνταξιοδότηση, να μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση στην εργασία και να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα στις βιομηχανίες δικτύου είτε υποδομών είτε διανομής, αλλά θεωρεί πως τούτοι οι τομείς θα πρέπει να συνεχίσουν να αποτελούν προτεραιότητα της Ελλάδας, συστήνοντας περαιτέρω δράση.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description DOCTOR | Μαρτίου 12, 2010 2:38 μ.μ. | Reply
MHΠΩΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ 15 ΩΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ 10 ΕΥΡΩ ΤΗ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 80 ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ? ΠΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ... ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΣΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΜΑΣ!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο