Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σχέδιο νόμου για την ίδρυση των επιχειρήσεων προτείνει η Ν.Δ.

Σε μία ή δύο εργάσιμες ημέρες θα μπορούν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την ίδρυση μίας επιχείρησης, σύμφωνα με σχέδιο νόμου της Νέας Δημοκρατίας, που κατέθεσε χθες για δημόσιο διάλογο ο υπεύθυνος Ανάπτυξης του κόμματος, Κ. Χατζηδάκης.

ΝΔ: Σχέδιο νόμου για την ίδρυση των επιχειρήσεων προτείνει η Ν.Δ.

Σε μία ή δύο εργάσιμες ημέρες θα μπορούν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την ίδρυση μίας επιχείρησης, σύμφωνα με σχέδιο νόμου της Νέας Δημοκρατίας, που κατέθεσε χθες για δημόσιο διάλογο ο υπεύθυνος Ανάπτυξης του κόμματος, Κ. Χατζηδάκης.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο τέως υπουργός τόνισε ότι οι υπηρεσίες του ηλεκτρονικού Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ), και τα ΚΕΠ θα αποτελέσουν one-stop-shop, όπου θα υποβάλλονται τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να συσταθεί μία εταιρεία (ΑΕ, ΕΠΕ, ομόρρυθμη, ετερόρρυθμη), αλλά και κάθε άλλη πράξη και στοιχείο που υποβάλλεται σε δημοσιότητα. Επίσης, καθιερώνεται ενιαίο τέλος για την ίδρυση εταιρείας, που θα αντικαταστήσει όλες τις επιμέρους εισφορές και θα καταβάλλεται στην αρμόδια ΔΟΥ.


Εισφορές
Κάποιες εισφορές υπέρ τρίτων καταργούνται. Με το νέο ΓΕΜΗ και τη νέα διαδικασία, υποστήριξε ο Κ. Χατζηδάκης, θα απαιτούνται πλέον μόνο δύο βήματα για την ίδρυση μιας επιχείρησης, έναντι 16 για τις Ο.Ε.-Ε.Ε., 18 για τις ΕΠΕ και 14 για τις Α.Ε. που ισχύουν σήμερα. Το πρώτο βήμα θα είναι η κατάθεση των εγγράφων στην Υπηρεσία Μίας Στάσης.

Το δεύτερο, η καταβολή του ενιαίου τέλους στην Εφορία.

Η διαδικασία αυτή μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε 1-2 εργάσιμες ημέρες, εκτός κι αν απαιτείται έλεγχος νομιμότητας, οπότε η διαδικασία θα ολοκληρώνεται σε 8 εργάσιμες ημέρες. Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε επίσης ότι το διοικητικό μέσο κόστος ίδρυσης μιας επιχείρησης στην Ε.Ε. ανέρχεται σε 830 ευρώ, ενώ στη χώρα μας ξεπερνά τα 1.366 ευρώ. Ο μέσος χρόνος ίδρυσης είναι 15 ημέρες στην Ευρώπη και πάνω από 30 στην Ελλάδα.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΝΕΚΤΑΡΙΑ | Μαρτίου 13, 2010 10:10 π.μ. | Reply
ΚΥΡΙΕ ΧΑΝΤΖΗΔΑΚΗ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΜΝΗΣΙΑ ?
ΠΡΙΝ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΗΣΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ "ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ" ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ.
ΓΙΑΤΙ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 5,5 ΧΡΟΝΙΑ?
ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ, ΠΟΥ ΒΙΩΣΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.
ΜΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΟΜΟΡΡΥΘΜΟ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΣΑΣ.
ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΙΑ, ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ.
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο