Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υφεση πενταετούς διάρκειας προέβλεψε ο κ. Δ. Δασκαλόπουλος.

Πενταετή ύφεση προβλέπει για την οικονομία μας ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και συγκεκριμένα όπως σχολίασε χθες ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Δ. Δασκαλόπουλος: «Εάν καταφέρουμε σε μισή δεκαετία να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες δεκαετιών θα είναι επιτυχία».

Υφεση πενταετούς διάρκειας προέβλεψε ο κ. Δ. Δασκαλόπουλος.

Πενταετή ύφεση προβλέπει για την οικονομία μας ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και συγκεκριμένα όπως σχολίασε χθες ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Δ. Δασκαλόπουλος: «Εάν καταφέρουμε σε μισή δεκαετία να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες δεκαετιών θα είναι επιτυχία».

Ταυτόχρονα, όμως, ο πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε ότι τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης αν και «οδυνηρά και άδικα για όλους όσοι τα υφίστανται, ήταν ωστόσο αναπόφευκτα μετά από τόσες δεκαετίες ολιγωρίας και ατολμίας», κυρίως - όμως - «ήταν αναγκαία ως ξεκίνημα για την ανόρθωση του τόπου». Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, που η μείωση του υπερτροφικού δημόσιου τομέα είναι βασική παράμετρος, ο ΣΕΒ ανοίγει και τη συζήτηση για την άρση της μονιμότητας στον δημόσιο τομέα.

Ο κ. Δασκαλόπουλος σε συνέντευξη Τύπου χθες ανέφερε ότι επιλέξαμε ως χώρα την ύφεση από τη χρεοκοπία γι' αυτό και θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά τώρα για να βγούμε από το τέλμα, ενώ σε μία αποστροφή του λόγου του είπε: «Και ας προσευχηθούμε όλοι να βγούμε από την ύφεση».
Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση για την άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο υπογράμμισε: «Εμείς στον ιδιωτικό τομέα δουλεύουμε χωρίς μονιμότητα και είμαστε αποτελεσματικοί. Πρέπει να αναρωτηθούμε αν ένας παράγοντας του προβλήματος είναι η μονιμότητα. Η κοινωνία πρέπει να αποφασίσει πότε θα συζήτηση αν πρέπει να τεθεί το θέμα».

Ζήτησε, επίσης, το κράτος να αποσυρθεί από επιχειρηματικές δραστηριότητες ή τουλάχιστον να ανοίξει τις αγορές μεταφορών και ενέργειας στον ανταγωνισμό και να απελευθερώσει τα κλειστά επαγγέλματα.
Οπως είπε χαρακτηριστικά, μόνο το έλλειμμα του ΟΣΕ ισοδυναμεί περίπου με το ποσό που θα αποφέρει η μείωση των επιδομάτων στο Δημόσιο και ζήτησε «δραστική συρρίκνωση του κράτους με προτεραιότητα στις ΔΕΚΟ και στους εκατοντάδες άχρηστους οργανισμούς, επιτροπές, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου που λυμαίνονται το κρατικό χρήμα και σπαταλούν τους φόρους των πολιτών».

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΣΤΑΘΗΣ | Μαρτίου 11, 2010 4:08 μ.μ. | Reply
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΝΩΡΘΟΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΥΦΑ ΤΙΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ
image description PLAT | Μαρτίου 11, 2010 7:27 μ.μ. | Reply
ΣΕ ΠΟΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ Ο κ.ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ.ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ Η ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ.ΟΙ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ ΔΕΚΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ (ΘΑΛΑΣΣΟ-ΔΑΝΕΙΑ,ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ,ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ,ΟΜΟΛΟΓΑ,ΚΛΠ,ΚΛΠ)Η ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ.ΣΕ ΥΦΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΜΕ 1000000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ,ΙΣΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ(ΜΕ 1 ΜΟΝΟ ΧΡΟΝΟ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ,ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΣΧΕΔΟΝ ΑΤΟΚΑ ).ΜΕ 1100000 ΣΤΗΝ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο