Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σε παράλυση οδηγείται αύριο ο δημόσιος τομέας .

Σε παράλυση οδηγείται αύριο ο δημόσιος τομέας, ενώ ο ιδιωτικός θα υπολειτουργήσει λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ με την ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα κυβερνητικά μέτρα που αφορούν σε περικοπές αποδοχών αλλά και ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων (εκ παραλλήλου με τις αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους).

Σε παράλυση οδηγείται αύριο ο δημόσιος τομέας .

Σε παράλυση οδηγείται αύριο ο δημόσιος τομέας, ενώ ο ιδιωτικός θα υπολειτουργήσει λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ με την ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα κυβερνητικά μέτρα που αφορούν σε περικοπές αποδοχών αλλά και ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων (εκ παραλλήλου με τις αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους).

Προβλήματα θα δημιουργηθούν λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων στις συναλλαγές με το Δημόσιο αλλά και τις τράπεζες. Τα δικαστήρια και τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν, ενώ στα νοσοκομεία θα υπάρχει μόνο προσωπικό ασφαλείας, ενώ δημόσιες (ΔΟΥ, ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ.) αλλά και δημοτικές & νομαρχιακές υπηρεσίες δεν θα λειτουργήσουν.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ, προαστιακός. Δρομολόγια από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 16:00, ώστε να διευκολυνθούν οι διαδηλωτές θα πραγματοποιούν ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) και το μετρό. Δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια από τον ΟΣΕ (μόνο αυτά των κοινωνικών αναγκών ένα δηλαδή ανά προορισμό). Καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια, λόγω της απεργίας που εξήγγειλαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η οποία προανήγγειλε και νέες κινητοποιήσεις για τη Δευτέρα 15 Μαρτίου, καθώς και 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Μαρτίου.

Η διοίκηση της ΠΝΟ αποφάσισε συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία με 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων, με έναρξη τη 00.01 της 11/3/2010 και λήξη την 24.00 της 11/3/2010.

Συμμετοχή στη γενική απεργία αποφάσισε και το ΔΣ της Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών, το οποίο παράλληλα εξουσιοδότησε την εκτελεστική επιτροπή για νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.


ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ουσιαστικά κλειστό θα είναι μετά τις 10:00 το κέντρο της πρωτεύουσας λόγω της συγκέντρωσης (αλλά και του κατοπινού συλλαλητηρίου) που έχουν προγραμματίσει στο Πεδίον του Αρεως ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αλλά και το ΠΑΜΕ (όπως πάντα θα διαδηλώσει χωριστά με συγκέντρωση στην Ομόνοια). Βέβαια, πολλές συνδικαλιστικές ομοσπονδίες και σωματεία έχουν προγραμματίσει προσυγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία του κέντρου (ώστε να μεταβούν συντεταγμένα στην απεργιακή συγκέντρωση). Ψήφισμα αλληλεγγύης προς τους Ελληνες εργαζομένους και τους αγώνες των ελληνικών συνδικάτων ενέκρινε η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες.Νέο άλμα στο 2,8% σημείωσε ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο, έναντι ρυθμού 2,4% με τον οποίο έτρεχε τον προηγούμενο, μόλις, μήνα Ιανουάριο.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ | March 10, 2010 8:04 AM | Reply
ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΠΑΡΑΛΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ??????????? ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΟΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΡΟΛΟΙ ??? Ε, ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΣ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ 1 ΜΕΡΑ. ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
image description george | March 10, 2010 11:16 AM | Reply
Απεργήστε όλοι. εξαλου λεφτά υπάρχουν να φαν κι οι κότες. γιατι δηλαδή να μειωθούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων? οι άνθρωποι με 3 και 4 χιλιάδες μισθό πως θα ζήσουν?
ε ρε έπρεπε να μας αφήσει να χρεωκοπήσουμε ο γιωργάκης γιατι αυτό μας αξιζει μόνο τελικά
image description ΟΧΙ ΠΙΑ ΑΦΕΛΗΣ | March 10, 2010 1:52 PM | Reply
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ? ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΕΝΤΟΥΚΙΑ (ΡΙΧΤΕ ΚΑΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΣΤΙΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΛΟΙΑ, ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2009,...). ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ, ΑΝΕΡΓΟΙ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ κλπ. ΦΙΛΕ george ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ (ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ) ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ 3 ΚΑΙ 4 ΧΙΛΙΑΔΕΣ? ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΑ ΚΟΒΟΥΝ ? ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.
image description ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΗΣ | March 10, 2010 6:14 PM | Reply
ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΕΣ ΤΟ ΧΕΤΕ ΡΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ...ΟΛΟ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο