Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ξετινάζει χρυσά συμβόλαια ποδοσφαιριστών και ΠΑΕ η ΥΠΕΕ.

Με το «άνοιγμα» των τραπεζικών τους λογαριασμών και τον εξονυχιστικό έλεγχο των «χρυσών» συμβολαίων που έχουν υπογράψει, βρίσκονται αντιμέτωποι ποδοσφαιριστές και προπονητές της Super League.

Ξετινάζει χρυσά συμβόλαια ποδοσφαιριστών και ΠΑΕ η ΥΠΕΕ.

Με το «άνοιγμα» των τραπεζικών τους λογαριασμών και τον εξονυχιστικό έλεγχο των «χρυσών» συμβολαίων που έχουν υπογράψει, βρίσκονται αντιμέτωποι ποδοσφαιριστές και προπονητές της Super League.

Με το «άνοιγμα» των τραπεζικών τους λογαριασμών και τον εξονυχιστικό έλεγχο των «χρυσών» συμβολαίων που έχουν υπογράψει, βρίσκονται αντιμέτωποι ποδοσφαιριστές και προπονητές της Super League. Ο προκλητικός πλούτος και τα τεράστια ποσά που διακινούνται στο ποδόσφαιρο βρίσκονται τώρα στο στόχαστρο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, (πρώην ΣΔΟΕ). Την Παρασκευή, ξεκίνησε επιχείρηση ελέγχου ταυτόχρονα στις 16 Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες (Π.Α.Ε) της Super League.


Τι ερευνούν
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές ερευνούν:

1. Τα ποσά που μπαίνουν στα ταμεία των ΠΑΕ από τους βασικούς μετόχους τους. Συγκεκριμένα, ερευνάται η προέλευση των χρημάτων, αν δηλαδή προέρχονται από νόμιμες πηγές (επιχειρηματικές δραστηριότητες των μετόχων) ή από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος). Ο έλεγχος θα επεκταθεί στις επιχειρηματικές δραστηριότητες των μεγαλομετόχων των ΠΑΕ προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητα της προέλευσης των χρημάτων.

2. Τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει ή ανανεώσει ποδοσφαιριστές και προπονητές των ποδοσφαιρικών ομάδων. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ ερευνούν: Πρώτον αν τα συμβόλαια αυτά έχουν κατατεθεί στην Εφορία καθώς υπάρχει η σχετική υποχρέωση και κατά δεύτερον αν τα στοιχεία που αναγράφονται σε αυτά είναι πραγματικά ή ψευδή. Οι φοροελεγκτές ελέγχουν ένα-ένα τα «χρυσά» συμβόλαια, ενώ οι αρχές θα προχωρήσουν και σε άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών στις περιπτώσεις που υπάρχουν ενδείξεις για απόκρυψη εισοδημάτων από τις φορολογικές αρχές.

3. Αν έχει καταβληθεί στην εφορία ο φόρος 20% επί των αμοιβών που εισπράττουν οι ποδοσφαιριστές. Σημειώνεται, ότι οι αμοιβές των ποδοσφαιριστών φορολογούνται αυτοτελώς με συντελεστή 20%. Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο η αυτοτελής φορολόγηση επιδομάτων και ειδικών αμοιβών και οι αμοιβές αυτές θα φορολογούνται με βάση τη φορολογική κλίμακα και με υψηλότερους συντελεστές.

4. Τα έσοδα που εισπράττουν οι ΠΑΕ από διαφημίσεις, τηλεοπτικά δικαιώματα και μεταδόσεις, επιχορηγήσεις και χορηγίες.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description MANOS | Μαρτίου 8, 2010 11:23 μ.μ. | Reply
Μπράβο ρε μάγγες ΣΔΟΗΤΕΣ.
Είσαστε σε καλό δρόμο φτάνει να μη κάνετε πίσω
image description NICKDICK | Μαρτίου 9, 2010 10:03 π.μ. | Reply
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ!!!
image description NICKDICK | Μαρτίου 9, 2010 10:27 π.μ. | Reply
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο