Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Τι θα γίνει με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας .

Ανοιχτό πάντως αφήνουν οι εργοδότες το θέμα της επέκτασης και στον ιδιωτικό τομέα των περικοπών σε δώρα και επιδόματα άδειας, μετά την εξαγγελία του μέτρου στον δημόσιο τομέα. Παράλληλα, αν και στηρίζουν αναφανδόν τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου («για να αποφύγει η χώρα μας τη χρεοκοπία») εκφράζουν έντονη ανησυχία για επερχόμενη ύφεση στην αγορά και στον παραγωγικό κορμό της χώρας λόγω του «πακέτου» και ζητούν άμεσα μέτρα.

Τι θα γίνει με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας .

          Ανοιχτό πάντως αφήνουν οι εργοδότες το θέμα της επέκτασης και στον ιδιωτικό τομέα των περικοπών σε δώρα και επιδόματα άδειας, μετά την εξαγγελία του μέτρου στον δημόσιο τομέα. Παράλληλα, αν και στηρίζουν αναφανδόν τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου («για να αποφύγει η χώρα μας τη χρεοκοπία») εκφράζουν έντονη ανησυχία για επερχόμενη ύφεση στην αγορά και στον παραγωγικό κορμό της χώρας λόγω του «πακέτου» και ζητούν άμεσα μέτρα.

Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Χ.Κυριαζής που συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν ετέθη σήμερα τέτοιο θέμα, αλλά η κρίση, όπως ξέρετε, πλήττει εξίσου τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα».

Ο ΣΕΒ ζητεί άμεσα νέο πακέτο μέτρων, αναπτυξιακού και όχι ταμειακού χαρακτήρα, με τρεις άξονες: ο πρώτος είναι η προσέλκυση επενδύσεων, ο δεύτερος η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και ο τρίτος η ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής παραγωγής. Βαθιά είναι η ανησυχία του επιχειρηματικού κόσμου ότι με την ύφεση που θα ακολουθήσει σίγουρα τα μέτρα θα υπάρξει «απο-επιχειρηματοποίηση» της χώρας με πτώση τζίρου, λουκέτα και απολύσεις. Γι΄ αυτό τον λόγο ζητούν άμεσο πακέτο αναπτυξιακών μέτρων και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, ώστε να γλιτώσουν περίπου 50.000 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα που βρίσκονται στο κόκκινο και να ανακάμψουν άλλες 100.000 που εμφανίζουν προβλήματα έστω και πρόσκαιρου χαρακτήρα.

Από την πλευρά τους οι βορειοελλαδίτες βιομήχανοι εκτιμούν ότι φέτος δεν πρέπει να προχωρήσουν καθόλου σε μισθολογικές αυξήσεις αφού αυτό που προέχει είναι κατά την άποψή τους η διατήρηση των θέσεων εργασίας μέσα σε βιομηχανίες που να λειτουργούν και να μην απειλούνται από λουκέτα.

Οι ίδιοι παραδέχονται ότι είναι πιθανόν σε μικρές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα να υπάρξουν εκβιασμοί προς τους εργαζομένους ώστε να δεχθούν να δουλέψουν «εκτός νόμου», δηλαδή απεμπολώντας δικαιώματα που απορρέουν από τις συμβάσεις. Θεωρούν όμως αδύνατο να γίνει το ίδιο στις μεγάλες επιχειρήσεις όπου υπάρχουν έλεγχοι και διαφάνεια, αλλά και πλήθος εργαζομένων. «Είναι όμως πλέον πολύ πιθανό όλα αυτά να τεθούν στη διαπραγμάτευση με τη ΓΣΕΕ» λένε αρκετοί επιχειρηματίες τόσο από την Αθήνα όσο και απότη Θεσσαλονίκη.

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description giannis | Μαρτίου 8, 2010 9:04 π.μ. | Reply
ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ;
image description ΔΗΜΗΤΡΗΣ | Μαρτίου 8, 2010 11:24 π.μ. | Reply
Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ, Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΑΥΞΗΣΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΠΕΡΥΣΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΛΟΓΩ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ, ΚΑΙ Η ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ, ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΡΩΤΟΕΤΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΕ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΤΡΑ.
image description LE | Μαρτίου 8, 2010 4:28 μ.μ. | Reply
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ...
image description KYRILILA | Μαρτίου 9, 2010 11:08 π.μ. | Reply
Ας δούμε ΕΝΑΝ να μπεί στη φυλακή-εστω να δικαστεί- να δημευθεί η περιουσία που έκανε με τα λεφτά μας, να γυρισουν πίσω τα κλεμένα, για να δούμε και τι λείπει δηλαδή.Και τα "ρέστα" ας τα πληρώσουμε ....Γιατί λέτε να μην πληρώνει ο Ελληνας φορολογούμενος? Γιατί αν είναι να τα "φάει" κάποιος ας είμαστε εμείς.. γιατί να είναι αυτοί δηλαδή? Τώρα βρήκαν και την ευκαιρία να "συζητάνε" περικοπές στον ιδιωτικό τομέα.. Για να γίνουν πλουσιότεροι οι εργοδότες. Να μην πληρώσουν δώρα, να μην πληρώσουν εισφορές, να τους μείνουν τα λεφτά "για διακοπές" στην Ελβετία!!!! Και ο εργαζόμενος να μην μπορεί ν'αγοράσει δεύτερο ρούχο και αυτό τώρα το σκέφτηκε οικονομολόγος οτι θα αυξήσει τα έσοδα του κράτους!!!!Μάλλον τις πιθανότητες "εξαφάνισης" του Ελληνα φορολογούμενου και καταναλωτή αυξάνει..
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο