Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Από σήμερα θα ισχύουν τα περισσότερα μέτρα για την διάσωση της οικονομίας

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης, τα νέα μέτρα για την διάσωση της οικονομίας θα ισχύουν ως εξής.

Από σήμερα  θα ισχύουν τα περισσότερα μέτρα για την διάσωση της οικονομίας
 
 Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης, τα νέα  μέτρα για την διάσωση της οικονομίας θα ισχύουν ως εξής.
 
 
 1. Η ισχύς των διατάξεων του άρθρου 1 αρχίζει από 1.1.2010.
 (Μείωση αποδοχών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα)

 
 2. Η ισχύς των διατάξεων των άρθρων 2, 5 και 6 αρχίζει από 1.3.2010.
 
 -Ανώτατο όριο αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών,
 -Έκτακτη οικονομική εισφορά στα φυσικά πρόσωπα με μεγάλο εισόδημα
 -Μείωση ορίων υπερωριακής απασχόλησης
 
 3. Η ισχύς των διατάξεων των άρθρων 12 έως και 17 αρχίζει από 4.3.2010 με εξαίρεση την περίπτωση κα) του πίνακα της παρ.1 του άρθρου 15, η ισχύς του οποίου αρχίζει από 2.5.2010.
 
 -Αναπροσαρμογή Φ.Π.Α.
 -Ειδικός φόρος κατανάλωσης στα προϊόντα καπνού
 -Ειδικός φόρος κατανάλωσης αιθυλικής αλκοόλης
 -Ειδικός φόρος κατανάλωσης ενεργειακών προϊόντων
 -Επιβολή εφάπαξ φόρου επί των αποθεμάτων πετρελαίου θέρμανσης
 -Ειδικός φόρος σε είδη πολυτελείας
 
 
 4. Η ισχύς των λοιπών διατάξεων του νόμου αυτού αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
 
 -Τρόπος τιμολόγησης φαρμάκων
 -Προγράμματα απασχόλησης ανέργων
 -Περιορισμός προσλήψεων για τα έτη 2011 έως και 2013
 -Αναστολή προσλήψεων για το έτος 2010
 -Δαπάνες μετακινήσεων
 -Λοιπές μισθολογικές ρυθμίσεις
 -Εισοδηματική πολιτική έτους 2010
 -Αναπροσαρμογή χρηματοδότησης ΟΑΠ –ΔΕΗ και ΤΑΠ-ΟΤΕ
 
 
 Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες η αύξηση του ΦΠΑ πιθανών να ξεκινήσει από 15/3/2010.
 
 Σε κάθε περίπτωση και από την στιγμή που το σχέδιο νόμου αναφέρει ως ημερομηνία ισχύς της αύξησης των συντελεστών, την 4η Μαρτίου 2010, το Υπουργείο Οικονομικών πρέπει να εκδώσει κατά την διάρκεια της ημέρας, σχετική ανακοίνωση με οδηγίες για την μεταβολή των συντελεστών στις Ταμειακές μηχανές και στα Μηχανογραφικά συστήματα των εταιριών.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΓΙΑΝΝΗΣ | Μαρτίου 4, 2010 8:51 π.μ. | Reply
ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΩ ΠΟΣΟ ΠΟΥΛΑΩ ΣΗΜΕΡΑ???
21...ΩΡΑΙΑ

ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ?
ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΤΜ??

ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΝΑ Γ......
image description maria | Μαρτίου 4, 2010 9:04 π.μ. | Reply
ΑΥΤΟ ΜΕ ΡΩΤΑΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΟΥ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΤΟΥΣ..............ΕΕΕΕΕΕΕΤΣΙΙΙΙ....ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑ
image description ΓΙΑΝΝΗΣ Λ. | Μαρτίου 4, 2010 10:40 π.μ. | Reply
ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΟ ΦΠΑ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ? ΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ 21 > 22%. ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
image description Επισκέπτης | Μαρτίου 4, 2010 12:42 μ.μ. | Reply
ΒΓΑΛΤΕ ΝΟΜΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ.ΠΑΡΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ.ΜΗΝ ΠΛΑΚΩΝΕΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ. ΕΛΕΟΣ ΠΑΡΤΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΑΡΕΛΥΣΕ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΠΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ 30%. Ε Λ Ε Ο Σ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΑΡΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΑΡΚΟΖΙ....ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΊΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕΤΡΑ ΛΥΠΑΜΑΙ
image description ΕΛΕΝΑ | Μαρτίου 4, 2010 1:20 μ.μ. | Reply
ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ Φ.Π.Α ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΤΟ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ.....ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΑΥΞΑΝΟΥΝ!!!!!ΤΑ 30ΔΙΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ?!!!!!ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ Η ΑΓΟΡΑ ΠΑΡΑΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔΟΥΛΕΙΑ.....ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ Φ.Π.Α!!!!!ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ!!!!
image description ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ | Μαρτίου 4, 2010 2:36 μ.μ. | Reply
ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟ ΦΠΑ ΝΑ ΕΞΟΜΟΙΩΘΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ 100%. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.
image description ΜΕ | Μαρτίου 5, 2010 8:08 π.μ. | Reply
ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟΡΩ ΕΑΝ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΠΤΥΧΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ή ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.
ΤΕΛΕΙΩΣ ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΕΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΖΕΥΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ, 2ον ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΜΕΣΟΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ ΤΗΝ ΕΙΣΡΟΗ ΦΟΡΩΝ(ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΩΝ) ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΚΛΕΒΕΙΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΣΠΑΤΑΛΑΣ. ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.
image description ΑΝΤΩΝΗΣ | Μαρτίου 5, 2010 10:35 π.μ. | Reply
ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ 100%!!!
image description ΜΗΝΑΣ | Μαρτίου 5, 2010 10:30 π.μ. | Reply
Η ΦΤΗΝΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΜΥΑΛΟ
image description ΤΑΣΟΣ - ΠΕΙΑΡΑΙΣ | Μαρτίου 5, 2010 10:18 π.μ. | Reply
ΜΕ ΤΑ 20 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΣΑΪΝΙΑ. ΕΙΠΑΜΕ
ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΝΟΥΝ ΒΛΑΚΕΣ, ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΝΑ ΟΡΙΟ. ΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΛΙΜΙΤΖΟΥΡΕΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ.
image description ΘΑΝΑΣΗΣ | Μαρτίου 5, 2010 4:34 μ.μ. | Reply
Αυτή δεν ειναι Κυβέρνηση ειναι παδική χαρά!!!!!
Από 15 Μαρτίου το νέο ΦΠΑ αντε να δούμε πότε θά προλάβουμε Μηχανογραφικά και πώς θά ειναι τό εντυπο του Μαρτίου και του 1ου τριμήνου.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο