Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Διαμαρτυρία της Ε.Φ.Ε.Ε.Ε. για το πρόβλημα ασφαλιστικής ενημερότητας από το Ι.Κ.Α. Χαλκίδας

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Ε.)

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Ε.)
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

ΑΓΓΕΛΗ ΓΟΒΙΟΥ 22 - ΧΑΛΚΙΔΑ, Τ.Κ. 34100
ΤΗΛ. - FAX: 2221084350 - e-mail: [email protected]
 

Χαλκίδα 2 Μαρτίου 2010


Προς Διοίκηση ΙΚΑ -ΕΤΑΜ

Κοινοποίηση
1) Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
(Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων)
2) Περιφερειακό Υποκατάστημα ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Χαλκίδας
3) κ.κ. Βουλευτές Νομού Ευβοίας


ΘΕΜΑ: Χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας από το ΙΚΑ Χαλκίδας
          

Αξιότιμε κύριε Διοικητά,


Για άλλη μια φορά γινόμαστε όμηροι του τέρατος της γραφειοκρατίας και της αδυναμίας του κράτους και των υπηρεσιών του να εξυπηρετήσει τον πολίτη και τις επιχειρήσεις.

Και ενώ το Ι.Κ.Α. διατείνεται από το 2002 για το Πρόγραμμα Εκσυγχρονισμού με κύριους άξονες την εισαγωγή και χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, το λειτουργικό και οργανωτικό ανασχεδιασμό του Ιδρύματος, την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού του, τη βελτίωση των υποδομών και του λειτουργικού περιβάλλοντος εργασίας του μέσω της ανάπτυξης του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (ΟΠΣ-ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) που έχει τεθεί σε λειτουργία  για την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη, εν τούτοις πολλά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί κατά καιρούς που ταλαιπωρούν και δοκιμάζουν τις αντοχές όλων μας.

Σ΄ αυτά έρχεται σήμερα να προστεθεί έντονα  και η μεγάλη καθυστέρηση στην λήψη ασφαλιστικής ενημερότητας με ότι αυτό συνεπάγεται, από το Ι.Κ.Α.Χαλκίδας.

Η συνήθης πρακτική μέχρι σήμερα ήταν η κατάθεση της αίτησης για ασφαλιστική ενημερότητα με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και η λήψη της την επόμενη εργάσιμη ημέρα. Αυτό γινόταν μέχρι πρότινος λόγω φόρτου εργασίας της υπηρεσίας και για αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας των συναλλασσόμενων.

Το τελευταίο διάστημα όμως γινόμαστε μάρτυρες και αποδέκτες παραπόνων για την μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας που ξεπερνάει πλέον τις τρεις και τέσσερις εργάσιμες ημέρες.

Η αιτία εντοπίζεται πέραν των άλλων και στην έλλειψη προσωπικού μετά την διακοπή εργασίας των ατόμων που είχαν τοποθετηθεί με προγράμματα STAGE και η αδυναμία ολοκλήρωσης του έργου από το μόνιμο απασχολούμενο προσωπικό του ΙΚΑ Χαλκίδας παρ’ όλη τη φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλλουν.

Κατόπιν αυτών δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα σε επιχειρήσεις και πολίτες οι οποίοι δεν μπορούν να λάβουν άμεσα ασφαλιστική ενημερότητα, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να θεωρήσουν εγκαίρως βιβλία και στοιχεία στην Δ.Ο.Υ. για την απρόσκοπτη συνέχιση της δραστηριότητας τους ή να καθυστερούν στις Τράπεζες για λήψεις - ανανεώσεις δανείων προκειμένου να καλύψουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, ή να αδυνατούν να  εισπράξουν από Δημόσιο και Ο.Τ.Α. , αλλά και σε πλείστες άλλες περιπτώσεις που είναι απαραίτητη η προσκόμιση ασφαλιστικής ενημερότητας.

Κατόπιν αυτών προσδοκούμε τις ενέργειές σας για άμεση αντιμετώπιση  του προβλήματος εν όψει της αυτονόητης σοβαρότητας αλλά και της οξυμμένης φάσης του.Με τιμή,
Για το Δ.Σ.
      
Ο Πρόεδρος                                                        
ΣΤΑΜΑΤΗΣ Δ. ΣΠΥΡΟΥ                                       
                                                  
Ο  Γενικός Γραμματέας
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΛΑΜΠΡΟΥ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Αδάμ | Μαρτίου 3, 2010 2:23 μ.μ. | Reply
Για ενημέρωσή σας η χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας απο το ΙΚΑ Θήρας ξεπερνά κατα κανόνα τις 10 ημέρες! Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας στη Διοίκηση του ΙΚΑ επι σειρά ετών, μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει αλλάξει
image description PROEDROS | Μαρτίου 3, 2010 3:16 μ.μ. | Reply
Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο να πέρνατε ασφαλιστική ενημερότητα μέσα internet που είναι και άμεση.!!!
image description mαικ | Μαρτίου 4, 2010 8:39 π.μ. | Reply
Για ενημέρωσή σας η χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας απο το ΙΚΑ Μυκόνου είναι όνειρο του κάθε επαγγελματία. Περιμένουμε μήνες κατά κανόνα και πολλές ήμερες εάν δεν υπάρχει λόγος ελέγχου σε οικοδομές και προσωπικό.Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας στη Διοίκηση του ΙΚΑ επι σειρά ετών, μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει αλλάξει. Οι φάκελοι οικοδομών δεν κλίνουν ποτέ και κάθε φορά που χρειαζόμαστε ενημερότητα, ζητούν ελέγχο οικοδομής που δεν προλαβαίνουν και καλά να τον κάνουν εγκαίρως.Η κατάσταση είναι απελπιστική. Όλα αυτά μπορεί κάποιος να τα διαπίστωσή εάν επισκεφτεί το κατάστημα του ΙΚΑ Μυκόνου η πάρει τηλέφωνο όποια επιχείρηση εγκατεστημένη στην Μύκονο θέλει.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο