Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οικονομολόγων με τον Πρόεδρο του Ο.Ε.Ε

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Πελοπίδα Καλλίρη, μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οικονομολόγων και της Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας Ο.Ε.Ε.

Συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οικονομολόγων με τον Πρόεδρο του Ο.Ε.Ε

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε, μετά από πρόσκληση του  Προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Πελοπίδα Καλλίρη, μεταξύ της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οικονομολόγων και της  Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (Ο.Ε.Ε.).

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας παρευρέθηκαν:
Ο Πρόεδρος κ. Κώστας Κούκουνας, ο Γ. Γραμματέας κ. Νικόλαος Γκιόκας, και ο Οικ. Επόπτης και Πρόεδρος του Συλλόγου Αττικής κ. Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ο.Ε.Ε.,  ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου ενημέρωσε το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οικονομολόγων για τα τρέχοντα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο των Οικονομολόγων, και τα προβλήματα που ενσκήπτουν με την απελευθέρωση των επαγγελμάτων και ιδιαίτερα με την πιστοποίηση ή μη του επαγγέλματος του Λογιστή Φοροτεχνικού.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις δράσεις τους για την ολοκλήρωση της κατοχύρωσης  του επαγγέλματος του Λογιστή – Φοροτεχνικού. Θεωρούν ότι η αρμοδιότητα πιστοποίησης του επαγγέλματος του Λογιστή – Φοροτεχνικού ανήκει εκ των πραγμάτων στον Φορέα των 85.000 Οικονομολόγων, στον Επιστημονικό Φορέα που χορηγεί με βάσει το υπάρχον Νομοθετικό Πλαίσιο και τις άδειες του Λογιστή – Φοροτεχνικού. Και συναποδέχθηκαν να εντείνουν τις προσπάθειές τους στην κατεύθυνση της ολόπλευρης και εμπεριστατωμένης ενημέρωσης των αρμοδίων Υπουργείων.

Η πιστοποίηση θα συμβάλει στην ορθότητα των οικονομικών στοιχείων, στη διαφάνεια και στη πάταξη της φοροδιαφυγής.

Η υπάρχουσα έντονη κοινωνική και οικονομική ανασφάλεια δεν επιτρέπει ενέργειες , εκ μέρους της Πολιτείας, που ανάγουν στο παρελθόν και που έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό το προσωπικό όφελος ή την ανέλιξη μικρών κοινωνικών ομάδων.

Τέλος κατατέθηκαν  εκ μέρους της Ομοσπονδίας καταστατικά ελεγκτικών εταιριών που λειτουργούν παράτυπα στο χώρο του επαγγέλματος και ζήτησαν τη συνδρομή του Οικονομικού Επιμελητηρίου.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΑΛΛΟΣ | Μαρτίου 3, 2010 2:01 μ.μ. | Reply
ΓΙΑ ΤΟ ΙΚΑ ΜΥΚΟΝΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ !!!!!!
image description RAFALE | Μαρτίου 3, 2010 8:19 μ.μ. | Reply
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΑΛΛΑ ΣΥΡΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΟΕΕ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΟΕΕ,ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΚΑΛΕΣΕΙ Ο κ.ΚΑΛΟΙΡΗΣ ??


7 ΧΡΟΝΙΑ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΑΤΕΙ,ΚΟΣΤΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗ Β'ΤΑΞΗ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο