Ειδήσεις Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα

Οδηγίες για την εφαρμογή των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς Δ.Π.Χ.Α. στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Η Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων Ε.Λ.Τ.Ε. ανακοινώνει τα εξής: 1. Η Ε.Λ.Τ.Ε. είναι αρμόδια να εισηγείται στον Υπουργό Οικονομικών θέματα Λογιστικής Τυποποίησης, καθώς και την εναρμόνιση των Λογιστικών Προτύπων με το δίκαιο της Ευρωπαικής Επιτροπής και τα διεθνή πρότυπα.

ΑΝΑΚΟΙΝ ΩΣΗ 0006/09

«Οδηγίες για την εφαρμογή των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (ΔΠΧΑ) στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις»

Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2010

Η Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (Ε.Λ.Τ.Ε.) ανακοινώνει τα εξής:

1. Η Ε.Λ.Τ.Ε. είναι αρμόδια να εισηγείται στον Υπουργό Οικονομικών θέματα Λογιστικής Τυποποίησης, καθώς και την εναρμόνιση των Λογιστικών Προτύπων με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τα διεθνή πρότυπα.

2. Η Ε.Λ.Τ.Ε., γνωρίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υιοθετήσει ειδικά λογιστικά πρότυπα για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και τα οποία θα πρέπει ακολούθως να ενσωματωθούν στο εθνικό δίκαιο, ενημέρωσε πρόσφατα τις ελεγκτικές εταιρείες ότι το Συμβούλιο Λογιστικής Τυποποίησης (ΣΛΟΤ) της Ε.Λ.Τ.Ε. προτίθεται να ξεκινήσει δημόσια συζήτηση προκειμένου να καταγραφούν οι ιδιαιτερότητες της Ελλάδας και να διαμορφωθούν ενιαίες θέσεις της χώρας μας στη διαδικασία επεξεργασίας τουπροτύπου που θα προταθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

3. Προσφάτως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο προτύπου με την επωνυμία “International Financial Reporting Standard for Small and Medium-sized Entities” και το οποίο βασίζεται στο πρότυπο “International Financial Reporting Standard for Small and Medium-sized Enterprises” του Οργανισμού “International Accounting Standards Board ” (IASB).

4. Η Ε.Λ.Τ.Ε. προτρέπει τις ελεγκτικές εταιρείες και λοιπούς ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στη δημόσια διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο ακόλουθο link: http://ec.europa.eu/internal_market/consultations/2009/ifrs_for_sme_en.htm

5. Προκειμένου να διαμορφωθούν ενιαίες θέσεις της χώρας μας στη διαδικασία επεξεργασία του προτύπου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ήταν επιθυμητή η κοινοποίηση των θέσεών σας στο ΣΛΟΤ στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση:

[email protected]

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Λ.Τ.Ε.


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΣΠΥΡΟΣ | Μαρτίου 2, 2010 1:39 μ.μ. | Reply
Δ.Λ.Π. ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ..ΜΑΛΙΣΤΑ..ΜΕ ΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΛΟΓΙΣΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ..ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΥΡΟΣ..ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ..ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ..ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΠΤ!!!ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΡΜΑΙΟ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ..ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΨΥΧΟΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΑΓΧΩΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ..ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΝ 3 ΩΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟΥ ΚΥΡ ΘΩΜΑ ΤΟ ΣΔΟΕ..ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΟΝΟ ΑΚΡΑΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ..
image description Πάνος | Μαρτίου 2, 2010 1:10 μ.μ. | Reply
Τη γκρίνια δεν μπορώ να καταλάβω. Αφού, αυτό ήταν γνωστό εξαρχής, όταν πρωτο - εφαρμόσθηκαν τα Δ.Λ.Π. (η πρώτη ονομασία τους) στην Ελλάδα. Στην αρχή για τις εισηγμένες μόνο και στη συνέχεια για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις. Μας πειράζει το οτι εφαρμόζονται τώρα και όχι σε 2 - 3 χρόνια;;; Τι θα άλλαζε δηλαδή;
image description ap.tsil | Μαρτίου 2, 2010 5:01 μ.μ. | Reply
Γιατι το αντιμετωπίζουμε σαν αρνητικό ? Εχω την εντύπωση οτι η κακή θέση που έχει το επάγγελμα στις μέρες μας δεν έχει σχέση με τα ελληνικά ή τα διέθνη λογιστικά πρότυπα. Μάλλον σε μας τους ίδιους έγκειται το θέμα.
image description Ilias7 | Ιουνίου 17, 2010 9:03 π.μ. | Reply
Δηλαδή οι οικονομικές καταστάσεις με τα IFRS δεν ευθύνονται γιά τις φούσκες των Τραπεζών, του Χρηματιστηρίου κλπ; Πιστεύω ότι οι οικον.καταστάσεις με τον 2190/1920 & το ΕΛΣ είναι τόσο λεπτομερείς που δεν χρειάζεται πρόσθετη ανάλυση. Επίσης το προσάρτημα καλύπτει όλο αυτό το ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ....
Είναι ωραίο να κρατάς τα βιβλία σου σύμφωνα με τις ΦΟΡΟΛΟΓΚΕΣ Διατάξεις, να Κλείνεις με τα ΔΛΠ, να κρατάς εξωλογιστικές καταστάσεις, συμφωνίες και για να μην επεκταθώ ο Θεός να Βάλει το Χέρι του.... Ευτυχώς που η Νομοθετική Εξουσία και οι αρμόδιοι φορείς έχουν ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ. Υπογράφουν Διατάγματα με κλει-στά τα μάτια (Βλέπε Ασφαλιστικό, Φορολογικό, Έλεγχο Τιμών...)

Ευχαριστώ για τη Φιλοξενία.

Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο