Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Εκλεισε η κατάργηση 14ου μισθού στο Δημόσιο.

Η θα κοπεί μία και έξω ή θα υπάρξουν περικοπές στο επίδομα αδείας και στα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα ώστε να εξασφαλιστούν 1,2 δισ. ευρώ.

Εκλεισε η κατάργηση 14ου μισθού στο Δημόσιο.

Η θα κοπεί μία και έξω ή θα υπάρξουν περικοπές στο επίδομα αδείας και στα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα ώστε να εξασφαλιστούν 1,2 δισ. ευρώ.

Επιπλέον στο σκέλος των δαπανών «παγώνουν» για δεύτερη συνεχή χρονιά όλες οι συντάξεις. Από την άλλη έρχεται νέα ...καταιγίδα εμμέσων φόρων.

Προ των πυλών είναι τα πρόσθετα μέτρα.  Οι ασφυκτικές πιέσεις των κοινοτικών εταίρων και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας οδηγούν την κυβέρνηση να λάβει έκτακτα μέτρα με... άρωμα Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Εντός των προσεχών 24ώρων η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις προκειμένου να διασφαλιστεί ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος στο 8,7% και να ανοίξει ο δρόμος για την οικονομική στήριξη από την Ευρωζώνη.

Κατά πληροφορίες το συνολικό πακέτο θα ξεπερνά τα 4 δις ευρώ.

Ειδικότερα δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι πλέον ο 14ος μισθός στο Δημόσιο θα αποτελέσει παρελθόν. Η θα κοπεί μία και έξω ή θα υπάρξουν περικοπές στο επίδομα αδείας και στα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα ώστε να εξασφαλιστούν 1,2 δισ. ευρώ.

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή  και την ΕΚΤ επιμένουν για κατάργηση του 14ου μισθού και της 14ης σύνταξης. Επιπλέον στο σκέλος των δαπανών «παγώνουν» για δεύτερη συνεχή χρονιά όλες οι συντάξεις. Από την άλλη έρχεται νέα ... καταιγίδα εμμέσων  φόρων.

Οι συντελεστές του Φ.Π.Α θα αυξηθούν κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες ενώ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κάποια δυσάρεστη έκπληξη.

Κι αυτό γιατί έχει τεθεί στόχος η είσπραξη 2 δις ευρώ αλλά με τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά η αύξηση κατά δύο μονάδες θα φέρει στα δημόσια ταμεία 1,2 με 1,5 δις ευρώ.

Επιπρόσθετα θα έχουμε νέες αναπροσαρμογές στους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης σε καύσιμα ,  τσιγάρα και ποτά.

Πρόκειται για την δεύτερη αύξηση από την αρχή του χρόνου και για τις τρεις κατηγορίες με προσδοκώμενα έσοδα 1,2 δις ευρώ περίπου.

Με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες εκτιμάται ότι η επιβάρυνση στην τιμή της  αμόλυβδης θα κυμανθεί μεταξύ 10 και 12 λεπτά το λίτρο ενώ αυτή την φορά θα υπάρξει αύξηση και στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Σε ποτά και τσιγάρα αναμένονται αυξήσεις φόρου μεταξύ 10% και 20%.

Σε αυτή την περίπτωση στα τσιγάρα οι τιμές θα ανέβουν από 20 έως και 40 λεπτά το πακέτο  τη στιγμή που δεν έχει περάσει ακόμη στην αγορά η αύξηση του ΕΦΚ που έγινε τον Ιανουάριο.

Έτσι τα ακριβά τσιγάρα θα φθάσουν τα 4 ευρώ το πακέτο.

Στα ποτά θα έχουμε επιβαρύνσεις από 20 έως και 30 λεπτά την  φιάλη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο προτίθεται να προχωρήσει σε αύξηση κατά 25% του ειδικού τέλους ταξινόμησης για Ι.Χ άνω των 1.600 κυβικών εκατοστών.

Τέλος  εξετάζεται ψαλίδι  1 δις ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κίνηση η οποία θα κόψει  αναπτυξιακούς πόρους σε μία περίοδο που  η ύφεση σταδιακά βαθαίνει.

Ο Επίτροπος, τα νέα μέτρα και η αναμενόμενη βοήθεια.

Απρόθυμοι να προσφέρουν χειροπιαστή βοήθεια εμφανίζονται προς το παρόν οι εταίροι μας, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει το - εκβιαστικό από την ΕΕ - πρόσθετο πακέτο μέτρων.

Ο Κοινοτικός επίτροπος κ. Ολι Ρεν ήρθε, είδε και απήλθε, χρησιμοποιώντας απλώς την «κασέτα» για την ανάγκη πρόσθετων μέτρων ενίσχυσης, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι εάν ληφθούν, η ΕΕ είναι σε θέση να εξασφαλίσει τη σταθερότητα στην ευρωζώνη. Η κυβέρνηση από την πλευρά της για να πείσει Βρυξέλλες και αγορές εξετάζει μερική ή ολική κατάργηση του 14ου μισθού, αύξηση ΦΠΑ και ΕΦΚ και περαιτέρω μείωση επιδομάτων και πρόσθετων αμοιβών.

Η κυβέρνηση ανακοινώνει αύριο Τετάρτη, αμέσως μετά την πρωινή συνεδρίαση του υπουργικού συβουλίου, το πρόσθετο πακέτο μέτρων, αλλά οι Ευρωπαίοι εταίροι μας παραμένουν ακόμη απρόθυμοι να προσφέρουν χειροπιαστή βοήθεια, περιοριζόμενοι απλά και μόνο σε δηλώσεις στήριξης.

Αυτό άλλωστε έγινε για άλλη μία φορά χθες και από τον Κοινοτικό επίτροπο κ. Ολι Ρεν, ο οποίος ήρθε, είδε και απήλθε χρησιμοποιώντας απλώς την «κασέτα» για ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων ενίσχυσης του δημοσιονομικού στόχου μείωσης του ελλείμματος κατά 4% του ΑΕΠ. Σε ό,τι αφορά τα πολλαπλά ερωτήματα σχετικά με το ποια μέτρα είναι αυτά και εάν η εφαρμογή τους θα φέρει την πολυπόθητη στήριξη, ο κ. Ρεν σε χθεσινή απολογιστική συνέντευξη υπήρξε και πάλι μονότονα ο ίδιος: Αρνήθηκε επιμόνως να αναφερθεί σε συγκεκριμένα μέτρα, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι εφόσον αυτά ληφθούν, η ΕΕ είναι σε θέση να δημιουργήσει το απαραίτητο πλαίσιο για την εξασφάλιση της δημοσιονομικής σταθερότητας στην ευρωζώνη.

Πηγή Ημερησία.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΧΑΛΚΙΔΑ | Μαρτίου 2, 2010 9:43 π.μ. | Reply
ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ? ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ.ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ.ΘΑ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΕΙ ΑΙΩΝΕΣ ΠΙΣΩ.
image description ANASTASIOS | Μαρτίου 2, 2010 9:05 π.μ. | Reply
ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΛΕΝΕ:HΘΕΛΕΣΤΑ ΚΑΙ ΠΑΘΕΣΤΑ.ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ.
image description ANASTASIOS | Μαρτίου 2, 2010 9:09 π.μ. | Reply
ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΛΕΝΕ:HΘΕΛΕΣΤΑ ΚΑΙ ΠΑΘΕΣΤΑ.ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ.
image description eleos | Μαρτίου 2, 2010 9:09 π.μ. | Reply
ΜΩΡΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΠΡΙΝ ΝΑ ΠΙΑΣΕΤΕ ΤΙΣ 1.101.101,10 (ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΕΙΑ) ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΥΘΗΣΜΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΓΙΑΤΙ Ο ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΛΛΗΝΑΣ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΞΗΜΕΡΩΒΡΑΔΙΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΕ ΜΑΓΙΚΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΟΝ 150000 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ 8Α ΕΙΝΑΙ ΗΜΙΜΕΤΡΑ.
image description ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΗΣ | Μαρτίου 2, 2010 10:03 π.μ. | Reply
ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ 10% ΤΟΥ ΠΛΥΘΗΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ;. ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΤΕ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ, OI ΠΟΛΛΟΙ, ΜΕ ΑΛΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ, ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ, ΤΗΝ ΠΕΤΡΟΛΑ, ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ,ΤΗΝ ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ, ΤΗΝ ΚΑΡΦΟΥΡ, ΤΑ ΛΙΝΤΛ, ΤΑ ΜΟΛ, Κ.Λ.Π. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ.ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ.
ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΗΣ
image description ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ | Μαρτίου 2, 2010 11:19 π.μ. | Reply
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ?????? ΑΠΟ ΤΟ 1985 Η ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΤΟ 10% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ 90%. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ.
image description ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ | Μαρτίου 2, 2010 11:48 π.μ. | Reply
ΤΟ GOLDEN BOY Όλι Ρεν ΞEΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΣΑ ΠΕΡΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ???? "Οι επίτροποι της ΕΕ λαμβάνουν ετησίως 240.000 ευρώ, δικαιούνται 36.000 ευρώ ως έξοδα κατοικίας, εισπράττουν 7.300 ευρώ ως έξοδα παραστάσεως, έχουν πλήρη κάλυψη εξόδων μετακινήσεων, ενώ μεταξύ άλλων λαμβάνουν 40.000 ευρώ ως έξοδα εγκατάστασης."
image description ΧΟΝΔΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ | Μαρτίου 2, 2010 3:38 μ.μ. | Reply
Ηθελα να ηξερα με τις περικοπες στους μισθους και στις συνταξεις και με τις αυξησεις αντιστοιχα σε ΦΠΑ & ειδικους Φορους τως θα πετυχουν αυξηση των εσοδων του κρατους την στιγμη που ο απλος πολιτης δεν θα μπορει να καταναλωσει.Μου θυμιζει το 0+0=14 του παρελθοντος
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο