Ωρα μηδέν για την οικονομία.

Οικονομικές Ειδήσεις

1 Μάρτιος 2010
Ωρα μηδέν για τα πρόσθετα μέτρα που καλείται να λάβει η χώρα μας με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, κ. Όλι Ρεν, να εξετάζει από νωρίς το πρωί με τις ελληνικές αρχές, τη σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και των δημοσίων οικονομικών. Taxheaven.gr

«Ωρα μηδέν» για την οικονομία.

Ωρα μηδέν για τα πρόσθετα μέτρα που καλείται να λάβει η χώρα μας με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, κ. Όλι Ρεν, να εξετάζει από νωρίς το πρωί με τις ελληνικές αρχές, τη σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και των δημοσίων οικονομικών.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος θα έχει συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο, τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, την υπουργό Οικονομίας κυρία Λούκα Κατσέλη, τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέα Λοβέρδο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) Γιώργο Προβόπουλο, ενώ μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων αυτών θα ακολουθήσει συνέντευξη στην αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Αθήνα, στις 18.15 ώρα Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψης του μικτού κλιμακίου της ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ στη χώρα μας, οι Βρυξέλλες ζητούν πρόσθετα μέτρα ύψους 4,8 δισ. ευρώ ως αντάλλαγμα για δανειακή στήριξη της Ελλάδας, με το οικονομικό επιτελείο ωστόσο να αντιπροτείνει μέτρα ύψους περίπου 3,5 δισ. ευρώ. Οι σχετικές διεργασίες για την οριστικοποίηση των μέτρων κορυφώθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο και οι αποφάσεις ενδέχεται να ανακοινωθούν ακόμη και με πρωθυπουργικό διάγγελμα σήμερα το βράδυ μετά την σύγκλιση υπουργικού συμβουλίου.

Τα μέτρα που έχουν τεθεί στο τραπέζι αφορούν μεταξύ άλλων σε μείωση μισθολογικών δαπανών (κατάργηση μέρους ή ολόκληρου του 14ου μισθού), αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ τουλάχιστον κατά δύο εκατοστιαίες μονάδες ή επιβολή ενιαίου συντελεστή, πρόσθετο «μαχαίρι» σε επιδόματα και υπερωρίες, περιορισμό επιχορηγήσεων σε ΔΕΚΟ και ασφαλιστικά ταμεία, επιβολή φόρου πολυτελείας , νέα αύξηση ΕΦΚ σε ποτά, τσιγάρα καύσιμα, αύξηση των ορίων ηλικίας από τα 65 στα 67 έτη, περιορισμός των «προνοιακών» συντάξεων, απονομή συντάξεων ανάλογα με τις εισφορές και άρση μονιμότητας.

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, και ο Υφυπουργός Οικονομικών,κ. Φίλιππος Σαχινίδης, θα συναντήσουν, τον κ. Όλι Ρεν, στις 10:30 π.μ., στο Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7), ενώ στις 13:00, ο κ. Παπακωνσταντίνου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Μάρτιν Σουλτζ.

Πηγή Κέρδος