Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Αναπόφευκτη η λήψη νέων επώδυνων μέτρων.

TH λήψη νέων επώδυνων μέτρων για την αντιμετώπιση της οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα επιβεβαίωσε χθες με την ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο οποίος κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι «οι πράξεις και οι παραλείψεις της οδηγούν σήμερα, εκ των πραγμάτων, σε βίαιες αλλαγές και αναγκαστικές περικοπές κεκτημένων».

Αναπόφευκτη η λήψη νέων επώδυνων μέτρων.      

TH λήψη νέων επώδυνων μέτρων για την αντιμετώπιση της οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα επιβεβαίωσε χθες με την ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο οποίος κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι «οι πράξεις και οι παραλείψεις της οδηγούν σήμερα, εκ των πραγμάτων, σε βίαιες αλλαγές και αναγκαστικές περικοπές κεκτημένων».

Απαντώντας στην «Ωρα του Πρωθυπουργού» σε επίκαιρες ερωτήσεις της γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα και του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ακόμη ότι «θα ανταποκριθούμε με όποιο κόστος και με όποιο πόνο» και ότι η ελληνική κυβέρνηση «θα ζητήσει και θα απαιτήσει την κοινοτική αλληλεγγύη», εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι θα την εξασφαλίσει.

Ο πρωθυπουργός αφού κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι «λιποτάκτησε» μπροστά στις ευθύνες της, κάλεσε τους πολιτικούς του αντιπάλους να ξεχάσουν το πολιτικό κόστος και να σκεφτούν μόνο την επιβίωση της πατρίδας. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η στιγμή είναι ιστορική και ότι δεν αφήνει περιθώρια για υπεκφυγές, δημαγωγίες και λαϊκισμούς. «Καμία άλλη χώρα», τόνισε με νόημα, «δεν θα πληρώσει για τα χρέη τα δικά μας. Κανείς πέρα από εμάς δεν μπορεί να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Σε τελευταία ανάλυση είναι θέμα τιμής και περηφάνιας για τη χώρα μας να διορθώσουμε μόνοι μας τα του οίκου μας». Μετέφερε, μάλιστα, το αρνητικό κλίμα που συναντά στο εξωτερικό όταν οι ομόλογοί του τον ρωτούν αν υπάρχει δικαιοσύνη στη χώρα μας, δικαιολογώντας με τον τρόπο αυτό την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να ζητήσει σύσταση Eξεταστικής Eπιτροπής για την Oικονομία. Στόχος, όπως είπε, είναι να αποδοθούν ευθύνες και να αποτρέψουμε εφεξής κάθε πειρασμό οποιουδήποτε πολιτικού, υπουργού ή κόμματος να παίζει με αριθμούς και με την τύχη της χώρας.

Την πρόβλεψη ότι οι εργαζόμενοι θα γονατίσουν όχι για 2 ή 3 χρόνια, αλλά για 100 χρόνια έκανε η κ. Παπαρήγα, η οποία ξεκαθάρισε πως το ΚΚΕ δεν μπορεί να παράσχει καμία συναίνεση και στήριξη σε αντιλαϊκές πολιτικές. Πρότεινε, ακόμη, να γίνουν πολιτικά δικαστήρια για όλα τα σκάνδαλα, σημειώνοντας πως υπεύθυνη της κρίσης δεν είναι η διαφθορά, οι μίζες και η ανικανότητα, καθώς ανάλογα προβλήματα έχουν και άλλες καπιταλιστικές χώρες.
«Αναποτελεσματικά και εγκληματικά» χαρακτήρισε τα μέτρα της κυβέρνησης ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας πως η ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ και η περικοπή του 14ου μισθού θα οδηγήσουν σε βίαιη αναδιανομή προς όφελος των ισχυρών και εις βάρος των αδυνάμων. Τέλος, επέρριψε προσωπικά την ευθύνη στον Γ. Παπανδρέου, λέγοντας πως κινδυνεύει να μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που επί των ημερών του διαλύθηκαν οι εργασιακές σχέσεις και το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα.

 
Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΣΤΑΘΗΣ | Φεβρουαρίου 28, 2010 4:14 μ.μ. | Reply
ΕΙΜΕ 65 ΕΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΜΕ 12000 ΕΝΣΗΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΕΠΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΕΒΑΛΛΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΑ ΕΟΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠ ΟΨΙΝ ΩΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΜΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑ ΜΕ ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΣΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗ ΖΩΗ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ
image description ΘΩΜΑΣ | Μαρτίου 1, 2010 12:52 π.μ. | Reply
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ.ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ ΛΕΕΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ.ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΡΧΗΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
image description ΧΑΛΚΙΔΑ | Μαρτίου 1, 2010 8:53 π.μ. | Reply
ΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΣΤΙΣ 4 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΗΣ ΔΟΘΗΚΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ,ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΑΣ,ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ,ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΗ.ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ.
image description ΒΟΥΛΑ | Μαρτίου 1, 2010 9:08 π.μ. | Reply
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ. ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΝΕ.ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΑΝΕΝΤΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.ΓΙ'ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.
image description GLCRETE | Μαρτίου 1, 2010 1:17 μ.μ. | Reply
ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ, ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΕ ΠΑΜΕ ΚΑΤΑ "ΔΙΑΟΛΟΥ"... ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΗΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΧΟΥΝ ΟΙ "ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ" ΜΑΣ. ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ, ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ "ΒΑΖΟ" ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΙ = ΚΡΑΤΟΣ, ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ... ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝΤΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΝ ΕΓΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΗΤΕΡΗ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ! Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΠΕΡΙΚΟΨΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ "ΛΗΣΤΕΙΕΣ" ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ "ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ"... ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ?!
image description ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ | Μαρτίου 1, 2010 11:06 μ.μ. | Reply
......«θα ανταποκριθούμε με όποιο κόστος και με όποιο πόνο».....
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΟΝΕΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ?????????????
ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΚΛΠ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ??????
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο