Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Η ΕΣΕΕ εκπέμπει σήμα κινδύνου για τον ΟΑΕΕ.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης κατόπιν συνάντησης με τον Διοικητή του ΟΑΕΕ κ. Κ. Παπαθανασίου, απέστειλε επιστολές προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Εργασίας κ. Α. Λοβέρδο για επείγουσα συνάντηση με το Προεδρείο της ΕΣΕΕ, σχετικά με το φλέγον ζήτημα της δεινής οικονομικής και ταμειακής κατάστασης του ΟΑΕΕ.

«Η ΕΣΕΕ εκπέμπει σήμα κινδύνου για τον ΟΑΕΕ».

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης κατόπιν συνάντησης με τον Διοικητή του ΟΑΕΕ κ. Κ. Παπαθανασίου, απέστειλε επιστολές προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Εργασίας κ. Α. Λοβέρδο για επείγουσα συνάντηση με το Προεδρείο της ΕΣΕΕ, σχετικά με το φλέγον ζήτημα της δεινής οικονομικής και ταμειακής κατάστασης του ΟΑΕΕ.

Ο εμπορικός κόσμος εκφράζει για άλλη μία φορά την έντονη ανησυχία του για την επιδείνωση της ταμειακής κατάστασης και το μέλλον του ασφαλιστικού του φορέα, αφού οι δυσμενείς συνθήκες που πλήττουν τους ασφαλισμένους εμπόρους, έχουν μεγάλες επιπτώσεις στα έσοδα του Οργανισμού.

Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ο κίνδυνος μη καταβολής συντάξεων δεν υπάρχει, αφού η καταβολή συντάξεων είναι συνταγματική υποχρέωση του Κράτους.

Ο ΟΑΕΕ ως γνωστόν, δεν διαθέτει πλέον αποθεματικά στο ταμείο του και για να ανταπεξέλθει στις πληρωμές των συντάξεων Μαρτίου, Απριλίου και δώρου του Πάσχα, θα πρέπει να λάβει ως τακτική επιχορήγηση περίπου 300 εκ. ευρώ μέχρι τέλος Μαρτίου.
Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2010, οι ταμειακές ανάγκες του ΟΑΕΕ ανέρχονται στο 1,14 δις ευρώ, ενώ η τακτική επιχορήγηση που καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό δεν υπερβαίνει τα 600 εκ. ευρώ με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται ένα έλλειμμα 540 εκ. ευρώ.

Στα παραπάνω ποσά θα πρέπει να προσθέσουμε τις οφειλές από τις καθυστερημένες οφειλές, που φτάνουν τα 1,8 δις ευρώ αλλά και την μεγάλη μείωση της αξίας της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Οργανισμού, η οποία κυμαίνεται ανάλογα με τις τιμές της αγοράς από 600 έως 800 εκ. ευρώ.

Για την ΕΣΕΕ, προϋπόθεση είναι η διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του ΟΑΕΕ, ώστε να εξασφαλιστεί πρώτιστα η βιωσιμότητά του. Επιπλέον, στην παρούσα δυσμενή κατάσταση η μόνη λύση για τον Οργανισμό αλλά και τις επιχειρήσεις βρίσκεται στην πρόταση να υπάρξει πρόγραμμα επιδότησης αποπληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών μέσω χαμηλότοκης δανειοδότησης από το ΤΕΜΠΜΕ με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα μετά το ΙΚΑ, αφού καλύπτει 840.000 εμπόρους, βιοτέχνες και επαγγελματίες και περίπου 300.000 συνταξιούχους, με την προοπτική μάλιστα να εξελιχθεί στο ασφαλιστικό ταμείο όλων των αυτοαπασχολούμενων και εργοδοτών και όχι να βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού αναζητώντας επειγόντως 280 εκατ. ευρώ.

Σύσσωμος ο εμπορικός κόσμος οφείλει να συνδράμει στην προσπάθεια επίλυσης των οικονομικών προβλημάτων του ασφαλιστικού μας φορέα, καταβάλλοντας έγκαιρα τις ασφαλιστικές εισφορές αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι πάνω από το 30% των ασφαλισμένων συναδέλφων μας αφενός μεν επιθυμούν αφετέρου δε αδυνατούν να είναι συνεπείς.

Η ΕΣΕΕ συνεχίζει να πιστεύει ότι ο διάλογος με την πολιτική ηγεσία των αρμόδιων υπουργείων θα λύσει το πρόβλημα, θα φέρει αποτέλεσμα και θα καθησυχάσει όλους τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΑΕΕ.

 




Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ | Φεβρουαρίου 26, 2010 4:22 μ.μ. | Reply
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ (ΑΤΟΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ, ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ, ΟΜΟΛΟΓΑ κλπ).
ΟΣΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ (ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΕΣ κλπ)
image description Κυριακιδης | Μαρτίου 1, 2010 3:41 π.μ. | Reply
ΠΡΟΣ ΟΑΕΕ:

ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΚΛΕΒΕΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΜΑΣ! ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΤΕ ΑΠΛΑ ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΖΗΣΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ.

ΑΝ ΝΟΠΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΥΓΙΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΟΑΕΕ, ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΕ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΕΓΚΡΙΝΕΙ, ΩΣ ΚΙΝΗΤΡΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥΣ, Ε ΑΠΛΑ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ ΑΧΡΗΣΤΑ ΑΤΟΜΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΟΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.

ΕΝΑΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΟΓΑ.
image description ΠΛΗΡΩΝΩ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΜΟΥ | Μαρτίου 21, 2010 10:45 π.μ. | Reply
ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙ Ο ΟΑΕΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΙΚΑ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο