Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Οριστικοποιήθηκαν τα νέα τεκμήρια.

Μέσα στην εβδομάδα θα καταρτιστούν οι πίνακες με τα νέα ελάχιστα κόστη διαβίωσης που θα αφορούν περισσότερους από 5.500.000 φορολογουμένους.

Οριστικοποιήθηκαν τα νέα τεκμήρια.

Μέσα στην εβδομάδα θα καταρτιστούν οι πίνακες με τα νέα ελάχιστα κόστη διαβίωσης που θα αφορούν περισσότερους από 5.500.000 φορολογουμένους.

περισσότερα »Νέες ελάχιστες δαπάνες διαβίωσης αντικαθιστούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Πλέον, ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, πισίνες, δίδακτρα και οικιακό προσωπικό θα έχουν το κοστολόγιό τους, κάτω από το οποίο δεν θα μπορεί να πέσει κανένας φορολογούμενος, εκτός και αν αποδείξει στην Εφορία ότι μπορεί να συντηρήσει τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία με πολύ χαμηλά εισοδήματα. Μέσα στην εβδομάδα θα καταρτιστούν οι πίνακες με τα νέα ελάχιστα κόστη διαβίωσης που θα αφορούν περισσότερους από 5.500.000 φορολογουμένους. Οσοι δηλώνουν εισοδήματα στην Εφορία χαμηλότερα από αυτά που προκύπτουν με βάση τα ελάχιστα κόστη διαβίωσης θα φορολογούνται με τα νέα τεκμήρια. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δέσμευση του κ. Παπακωνσταντίνου, από τα νέα τεκμήρια θα εξαιρούνται οι συνταξιούχοι.


Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να έχουν ολοκληρώσει το έργο τους όλες οι αρμόδιες επιτροπές που έχουν συσταθεί για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και να παραδώσουν στον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου τα τελικά τους πορίσματα προκειμένου να οριστικοποιηθεί το φορολογικό νομοσχέδιο για να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες. Ήδη έχουν δοθεί στη δημοσιότητα οι βασικές αρχές του εν λόγω νομοσχεδίου και απομένει να τεθούν σε δημόσια διαβούλευση οι τελικές διατάξεις του νομοσχεδίου για να γίνουν οι τελευταίες παρεμβάσεις.

 Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της αρμόδιας ομάδας εργασίας την Παρασκευή δόθηκε εντολή να συσταθεί αρμόδια επιτροπή η οποία θα ασχοληθεί αποκλειστικά με την αναμόρφωση των νέων αντικειμενικών αξιών. Μάλιστα διευκρίνισαν ότι στόχος είναι οι αντικειμενικές αξίες με τη σημερινή τους μορφή να καταργηθούν και να αντικατασταθούν με θεσμικές αξίες οι οποίες θα προσεγγίσουν τις πραγματικές. Σε ό,τι αφορά τη νέα κλίμακα φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, αυτή θα αναπροσαρμόζεται κάθε φορά που πραγματοποιούνται αυξήσεις στις νέες θεσμικές αξίες ακινήτων. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα κινδυνεύει κάποιος που σήμερα είναι εκτός ΦΜΑΠ να ενταχθεί στο μέλλον.

Με βάση τις προτάσεις που έχουν ετοιμάσει οι αρμόδιες επιτροπές για τα νέα τεκμήρια διαβίωσης, κάποιος που διαθέτει πρώτη κατοικία 100 τ.μ. θα πρέπει ετησίως να δηλώνει εισόδημα 6.000 ευρώ (100 τ.μ. Χ 5 ευρώ ελάχιστο κόστος Χ 12 μήνες), ενώ αν διαθέτει και εξοχικό 60 τ.μ. τότε θα προστίθενται στο προηγούμενο ποσό και άλλα 2.160 ευρώ (60 Χ 3 Χ 12 μήνες). Δηλαδή σύνολο για τα δύο ακίνητα 8.160 ευρώ. Αυτό διότι το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να διαμορφώσει το μηνιαίο ελάχιστο κόστος πρώτης κατοικίας ανά τετραγωνικό μέτρο κατά μέσο όρο σε 5 ευρώ και για τα εξοχικά κατά μέσο όρο σε 3 ευρώ. Σημειώνεται ότι για τα εξοχικά υπήρχε αρχικώς η σκέψη να μην υπολογίζεται το ελάχιστο κόστος συντήρησης και χρήσης για όλους τους μήνες αλλά μόνο για τρεις. Ωστόσο φαίνεται να επικρατεί η άποψη το ελάχιστο κόστος να αφορά ολόκληρο το έτος και το ποσό ανά τετραγωνικό μέτρο να είναι αρκετά χαμηλότερο σε σύγκριση με αυτό της πρώτης κατοικίας, δηλαδή να διαμορφωθεί σε 3 ευρώ από 5 ευρώ που είναι για τα υπόλοιπα ακίνητα.

Θα προστεθούν επίσης αυτά που αφορούν τα αυτοκίνητα του υποχρέου ή της συζύγου του. Έτσι, με βάση την προτεινόμενη κλίμακα που έχουν σχεδιάσει στο υπουργείο Οικονομικών, αν κάποιος διαθέτει όχημα από 1.801 ως 2.000 κυβικά εκατοστά το ελάχιστο κόστος ανέρχεται σε 3.200 ευρώ.

Έτσι, αν για παράδειγμα κάποιος διαθέτει πρώτη κατοικία 100 τ.μ., εξοχικό 60 τ.μ. και ΙΧ αυτοκίνητο 1.929 κυβικά εκατοστά, θα πρέπει ετησίως να δηλώνει στην Εφορία τουλάχιστον 11.360 ευρώ.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Μαιρη | Φεβρουαρίου 25, 2010 2:39 μ.μ. | Reply
προς θεου οχι με το τετραγωνικο αλλα με αλλα κριτηρια!!!
το ιδιο θα πληρωνει καποιος εξοχικο 60τμ στη Μυκονο και το ιδιο ενας με εξοχικο στο βουνο στην Περα χωρα.οχι βεβαια
image description ΚάποιοςΚάπουΚάποτε | Φεβρουαρίου 25, 2010 2:44 μ.μ. | Reply
As Πληρώσει φόρο αφού δεν πλήρωσε το κόστος χτισίματος!
και στη Πέραχωρα τι έχει?200 τετραγωνικά σπίτι?και δεν πρέπει να έχει αυτός εισόδημα?
μήπως πρέπει να τον πληρώνουμε επειδή ζει εκεί και όχι Μύκονο?
image description BABIS2006 | Φεβρουαρίου 25, 2010 4:04 μ.μ. | Reply
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 11360€ ?? ΗΜΑΡΤΟΝ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ
image description ΓΙΑΝΝΗΣ | Φεβρουαρίου 25, 2010 6:30 μ.μ. | Reply
Μήπως θέλετε τεκμήρια όπως είτανε πριν το 2003???? Μια χαρά είναι τα τεκμήρια και για τους χαμηλόμισθους!!!
image description KOSTAS | Φεβρουαρίου 26, 2010 10:14 π.μ. | Reply
Να ετοιμάζονται οι συνταξιούχοι να τους φορτώσουν όλα τα τζίπ κλπ αφου δεν θα έχουν τεκμήρια. Ολοι οι παππούδες και γιαγιάδες στα χαρτιά θα <<οδηγούν>> πορσε κλπ μόστρες.
image description fotis 13 | Φεβρουαρίου 26, 2010 10:10 μ.μ. | Reply
ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ....
ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΘΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ...
ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ....
image description kospet | Φεβρουαρίου 28, 2010 1:17 μ.μ. | Reply
Αστεία είναι αυτά τα τεκμήρια. 11,4 χιλ για κάποιον με σπίτι 100τμ, εξοχικό και 2λιτρο αυτοκίνητο; Μη τρελαθούμε... Πάλι οι μισθοτοί και οι συνταξιούχοι θα πληρώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό των φόρων στην Ελλάδα.
image description Καπετανάκη Ελένη | Μαρτίου 1, 2010 10:26 π.μ. | Reply
ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ.ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΠΙΤΙ 300 ΤΜ ΜΕ ΠΙΣΙΝΑ ΙΧ ΤΖΙΠ & ΟΙΚΙΑΚΗ ΒΟΗΘΟ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΟ?
image description Γιωργος Χαλκιδα | Μαρτίου 1, 2010 4:33 μ.μ. | Reply
Να λοιπον μια καλη ευκαιρια να αναθερμανουμε τις σχεσεις μας με εκεινους του ξεχασμενους παππουδες, που εχουμε 2 χρονια να τους παρουμε ενα τηλ. να δουμε τι κανουν!Θα πουμε τον παππου παππουλη!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο