Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο - Να συμψηφιστεί ο ΦΠΑ με τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων

Την επιστροφή του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις που την δικαιούνται, ζητά με επιστολή στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ο κ. Κ. Μίχαλος, πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών ΕΒΕΑ διότι εν μέσω οικονομικής κρίσης, χιλιάδες επιχειρήσεις θα βρεθούν στα πρόθυρα πτώχευσης.

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο - «Να συμψηφιστεί ο ΦΠΑ με τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων»
         
Την επιστροφή του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις που την δικαιούνται, ζητά με επιστολή στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ο κ. Κ. Μίχαλος, πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) διότι «εν μέσω οικονομικής κρίσης, χιλιάδες επιχειρήσεις θα βρεθούν στα πρόθυρα πτώχευσης». Οπως έχει «παγώσει» η επιστροφή του ΦΠΑ. Το ποσό αυτό εκτιμάται μεταξύ 5 δισ. και 10 δισ. ευρώ. Ομως υπό την προυπόθεση ότι αυτό είναι εφικτό τότε μπορεί να γίνει συμψηφισμός της επιστροφής με τις πάσης φύσεως υποχρεώσεις αυτών των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς.

Ειδικότερα στην επιστολή του ο κ. Μίχαλος αναφέρει πως «θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την δυσαρέσκειά μας, για την πρακτική που το τελευταίο διάστημα ακολουθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες σας, να παγώσουν τις επιστροφές Φ.Π.Α. στις επιχειρήσεις, όπου οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. έχουν ολοκληρώσει τον έλεγχό τους». Και προσθέτει ότι «με τις πρακτικές αυτές και εν μέσω οικονομικής κρίσης, χιλιάδες επιχειρήσεις θα βρεθούν στα πρόθυρα πτώχευσης και θα σας παρακαλούσαμε να αντιμετωπίσετε άμεσα το ζήτημα, προκρίνοντας τη λύση του συμψηφισμού των οφειλών του Δημοσίου από επιστροφές Φ.Π.Α. προς τις επιχειρήσεις, με τις φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις που τυχόν έχουν».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ σημειώνει ότι «για παράδειγμα, εάν το Δημόσιο χρωστά 500.000 ευρώ σε μια επιχείρηση μπορεί εφόσον δεν δύναται να αποπληρώσει αμέσως το σχετικό ποσό να συμψηφίσει το ποσό ή μέρος αυτού με τον φόρο εισοδήματος, τον οφειλόμενο Φ.Π.Α. τις ασφαλιστικές εισφορές, διάφορα τέλη προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους φόρους επί των ακινήτων κ.λ.π. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΒΕΑ, το ύψος των οφειλών του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις είναι αντίστοιχο των ληξιπρόθεσμων οφειλών».

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο