Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κατατέθηκε το προσχέδιο απελευθέρωση των υπηρεσιών.

Το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε στην Βουλή προσχέδιο νόμου που αφορά στην υιοθέτηση κοινοτικής οδηγίας γνωστής ως «Οδηγία Μπολκενστάιν

Κατατέθηκε το προσχέδιο απελευθέρωση των υπηρεσιών.

Το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε στην Βουλή προσχέδιο νόμου που αφορά στην υιοθέτηση κοινοτικής οδηγίας γνωστής ως «Οδηγία Μπολκενστάιν

Στην απελευθέρωση των υπηρεσιών προχωρά η κυβέρνηση.

Το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε στην Βουλή προσχέδιο νόμου που αφορά στην υιοθέτηση κοινοτικής οδηγίας γνωστής ως «Οδηγία Μπολκενστάιν». Το σχέδιο θα συζητηθεί στην Διαρκή Επιτροπή και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η κατάθεση του τελικού νομοσχεδίου.

Επί της ουσίας πρόκειται για την διευκόλυνση Ευρωπαίων πολιτών να παρέχουν υπηρεσίες στο εσωτερικό της χώρας και όπως γίνεται αντιληπτό δεν έχει καμία σχέση με το λεγόμενο άνοιγμα των «κλειστών» επαγγελμάτων.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με το προσχέδιο διοικητικοί, γεωγραφικοί και ποσοτικοί περιορισμοί  καταργούνται έτσι ώστε όλοι όσοι παρέχουν υπηρεσίες (Έλληνες και ξένοι) να έχουν καλύτερη πρόσβαση στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες.

Από τις σημαντικότερες κατηγορίες υπηρεσιών που απελευθερώνονται είναι αυτές των δικηγόρων, των μηχανικών, των αρχιτεκτόνων, των λογιστών, και των μεσιτών.

Στον αντίποδα εξαιρούνται από την εφαρμογή του νόμου ο χρηματοπιστωτικός και ο τηλεπικοινωνιακός κλάδος, οι λιμενικές υπηρεσίες, η ραδιοτηλεόραση,  τα γραφεία εύρεσης εργασίας, οι υπηρεσίες που σχετίζονται με την άσκηση εξουσίας, με την υγειονομική περίθαλψη, την ασφάλεια καθώς και τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Επίσης εκτός απελευθέρωσης παραμένουν συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, τα ταξί και τα ασθενοφόρα.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΑΝΤΙ ΛΑΜΟΓΙΟ | Φεβρουαρίου 23, 2010 1:12 μ.μ. | Reply
ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ .
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ
ΠΛΗΘΙΣΜΙΑΚΑ ΚΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ
ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΕΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ
ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΚΝΑΝ ΗΜΩΝ ΤΙΘΑ ΓΙΝΕΙ
ΘΑ ΠΑΡΟΥ ΤΑ ΒΟΥΝΑ .
Ε ΡΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΔΑΞΟΜΕ ΑΚΟΜΑ
ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΙΜΕΘΑ Η ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο