Αποτελέσματα live αναζήτησης

Νέο σύστημα για τις αντικειμενικές αξίες .

22 Φεβρουάριου 2010 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των ημερών, συστήνονται ειδικές επιτροπές οι οποίες θα αναλάβουν την καταγραφή των εμπορικών τιμών σε κάθε δήμο και να καθορίσουν τα κριτήρια με βάση τα οποία η Εφορία θα προσδιορίζει τη φορολογητέα αξία των ακινήτων. Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου είναι οι αντικειμενικές τιμές να προσεγγίζουν τις πραγματικές τιμές.
Νέο σύστημα για τις αντικειμενικές αξίες .

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των ημερών, συστήνονται ειδικές επιτροπές οι οποίες θα αναλάβουν την καταγραφή των εμπορικών τιμών σε κάθε δήμο και να καθορίσουν τα κριτήρια με βάση τα οποία η Εφορία θα προσδιορίζει τη φορολογητέα αξία των ακινήτων. Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου είναι οι  αντικειμενικές τιμές να προσεγγίζουν τις πραγματικές τιμές. 

Το νέο σύστημα προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων εξετάσθηκε σύμφωνα με πληροφορίες,  στη χθεσινή συνεδρίαση της ομάδας εργασίας για την αναμόρφωση της φορολογίας κεφαλαίου. 

 Στη συνεδρίαση αυτή τέθηκαν ακόμη τα εξής θέματα:

1. το αφορολόγητο όριο για την απόκτηση πρώτης κατοικίας να συμπεριληφθεί και το γκαράζ πρόταση  που εξετάζεται θετικά από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

2. Τα αγροτεμάχια θα εξαιρεθούν από την επιβολή του νέου φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας τουλάχιστον τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του μέτρου.

3.Σύνδεση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου με το Κτηματολόγιο και τα Υποθηκοφυλάκεια για την καλύτερη αποτύπωση της ακίνητης περιουσίας όλων των Ελλήνων.

4. Με τους ίδιους συντελεστές και χωρίς αφορολόγητο όριο θα επιβληθεί ο φόρος ακινήτων στα νομικά πρόσωπα.

Πηγή Ημερησία



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης