Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέο σύστημα για τις αντικειμενικές αξίες .

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των ημερών, συστήνονται ειδικές επιτροπές οι οποίες θα αναλάβουν την καταγραφή των εμπορικών τιμών σε κάθε δήμο και να καθορίσουν τα κριτήρια με βάση τα οποία η Εφορία θα προσδιορίζει τη φορολογητέα αξία των ακινήτων. Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου είναι οι αντικειμενικές τιμές να προσεγγίζουν τις πραγματικές τιμές.

Νέο σύστημα για τις αντικειμενικές αξίες .

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των ημερών, συστήνονται ειδικές επιτροπές οι οποίες θα αναλάβουν την καταγραφή των εμπορικών τιμών σε κάθε δήμο και να καθορίσουν τα κριτήρια με βάση τα οποία η Εφορία θα προσδιορίζει τη φορολογητέα αξία των ακινήτων. Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου είναι οι  αντικειμενικές τιμές να προσεγγίζουν τις πραγματικές τιμές. 

Το νέο σύστημα προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων εξετάσθηκε σύμφωνα με πληροφορίες,  στη χθεσινή συνεδρίαση της ομάδας εργασίας για την αναμόρφωση της φορολογίας κεφαλαίου. 

 Στη συνεδρίαση αυτή τέθηκαν ακόμη τα εξής θέματα:

1. το αφορολόγητο όριο για την απόκτηση πρώτης κατοικίας να συμπεριληφθεί και το γκαράζ πρόταση  που εξετάζεται θετικά από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

2. Τα αγροτεμάχια θα εξαιρεθούν από την επιβολή του νέου φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας τουλάχιστον τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του μέτρου.

3.Σύνδεση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου με το Κτηματολόγιο και τα Υποθηκοφυλάκεια για την καλύτερη αποτύπωση της ακίνητης περιουσίας όλων των Ελλήνων.

4. Με τους ίδιους συντελεστές και χωρίς αφορολόγητο όριο θα επιβληθεί ο φόρος ακινήτων στα νομικά πρόσωπα.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description eleos | Φεβρουαρίου 22, 2010 11:35 π.μ. | Reply
hahhaha autoi re exoun xsefigei telios.
image description ελεος πια | Φεβρουαρίου 22, 2010 2:48 μ.μ. | Reply
Απο το στόμα μου το πήρες. Ελεος πια.
ΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΗΗΗΗΗΗΗΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
Μέσα στο πανικό τους τι άλλο θα δουμε.
image description ΝΕΟΤΣΙΦΛΙΚΑΣ | Φεβρουαρίου 22, 2010 4:11 μ.μ. | Reply
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΧΟΛΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ & ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΥΣΟΥΜΕ.ΕΓΩ ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ 2 ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ.ΗΑΗΑΗΑΗΑ
image description γκρινιαρης | Φεβρουαρίου 22, 2010 5:59 μ.μ. | Reply
Γιατι δεν ανοιγουν τουσ λογαριασμους των πολυκατοικιαδων κατασκευαστων να βρουν αμεσως τις πραγματικες αξιες? και να τους τιμησουν αναδρομικα? η μηπως ειναι φιλοι τους?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο