Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΣΦΙΓΓΕΙ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.

Αποδείξεις έστω και για επίσκεψη για την οποία δεν έχουν πληρωθεί θα είναι υποχρεωμένοι να εκδίδουν γιατροί και δικηγόροι, προκειμένου να περιοριστούν τα υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής που παρατηρούνται στους συγκεκριμένους κλάδους. Το μέτρο αποφασίστηκε κατά την τελευταία σύσκεψη της ομάδας εργασίας για τη φορολογία εισοδήματος μετά τη διαπίστωση ότι τα ποσοστά παραβατικότητας ξεπερνούν το 75% στις περιπτώσεις σύνταξης συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων.

ΣΦΙΓΓΕΙ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.

Αποδείξεις έστω και για επίσκεψη για την οποία δεν έχουν πληρωθεί θα είναι υποχρεωμένοι να εκδίδουν γιατροί και δικηγόροι, προκειμένου να περιοριστούν τα υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής που παρατηρούνται στους συγκεκριμένους κλάδους. Το μέτρο αποφασίστηκε κατά την τελευταία σύσκεψη της ομάδας εργασίας για τη φορολογία εισοδήματος μετά τη διαπίστωση ότι τα ποσοστά παραβατικότητας ξεπερνούν το 75% στις περιπτώσεις σύνταξης συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων.

Ως κυριότερο επιχείρημα οι δικηγόροι προέβαλαν το γεγονός ότι η αμοιβή που αναφέρεται στα συμβόλαια δεν είχε ακόμη εισπραχτεί. Προκειμένου ακριβώς να σταματήσει αυτή η «φάμπρικα», η απόδειξη θα εκδίδεται αμέσως με την παροχή της υπηρεσίας, ανεξάρτητα από το πότε θα καταβληθεί η αμοιβή.

Πέραν αυτού η επιβολή τεκμηρίων θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, με το ελάχιστο όριο δηλωθέντος εισοδήματος να διαμορφώνεται με βάση προσωπικές και οικογενειακές δαπάνες του επαγγελματία. Μεταξύ αυτών θα λαμβάνονται υπόψιν το κόστος χρήσης του αυτοκινήτου, η επιφάνεια του σπιτιού και των υπόλοιπων ακινήτων που χρησιμοποιεί, το ύψος του ενοικίου κ.λπ. Στην περίπτωση που προκύπτει μεγάλη απόκλιση μεταξύ δηλωθέντος εισοδήματος και τεκμαρτού θα επιβάλλονται πρόσθετοι φόροι.

Οι προτάσεις πάντως της ομάδας εργασίας κάνουν λόγο για χαμηλά σχετικά τεκμήρια, καθώς για ένα αυτοκίνητο 1.200 κ.ε. προτείνεται τεκμήριο έως 3.000 ευρώ, ενώ για κάθε 100 κ.ε. και άνω θα προστίθενται 200 ευρώ. Για την κύρια κατοικία δεν θα υπάρχει απαλλαγή με το τεκμήριο για κατοικίες έως 100 τ.μ. να είναι 4.000 ευρώ, από 101 έως 300 τετραγωνικά 60 ευρώ ανά τετραγωνικό και από 301 τετραγωνικά και άνω 80 ευρώ ανά τ.μ.

Παράλληλα, καταργούνται όλες οι εξαιρέσεις από την εγκατάσταση ταμειακών μηχανών και καθιερώνεται λογιστικός τρόπος προσδιορισμού όλων των εισοδημάτων. Δηλαδή έσοδα μείον έξοδα. Αυτό σημαίνει ότι καταργείται ο ειδικός τρόπος φορολόγησης επαγγελμάτων, όπως επιχειρήσεων ανέγερσης οικοδομών, εργολάβων, υπεργολάβων, μηχανικών, αρχιτεκτόνων, ταξί, φορτηγών δημόσιας χρήσης, λεωφορείων ΚΤΕΛ, ενοικιαζόμενων δωματίων, κάμπινγκ, λιανοπωλητές πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, βενζινάδικα κ.λπ.


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Παντελής | Φεβρουαρίου 20, 2010 9:55 μ.μ. | Reply
επιτέλους ...
image description πανος | Φεβρουαρίου 20, 2010 10:15 μ.μ. | Reply
τεκμήριο αυτοκινήτου: να υπολογίζεται και η αξία του και όχι μόνο τα κ.ε.
ακίνητα: το τεκμήριο να υπολογίζεται ανάλογα με την αντικειμενική αξία και όχι τα τ.μ.
image description Μαιρη | Φεβρουαρίου 20, 2010 10:16 μ.μ. | Reply
να τα παρετε απ αυτους που τα εκλεψαν
να τα εισπραξετε απ αυτους που χρωστανε
τα πιασετε αυτους που δεν δηλωνουν τιποτε και περνουν ζωη χαρισαμενη
και δεν καταλαβαινουν απο μετρα γιατι δεν τους αφορουν
image description Curious | Φεβρουαρίου 21, 2010 7:24 μ.μ. | Reply
"η απόδειξη θα εκδίδεται αμέσως με την παροχή της υπηρεσίας, ανεξάρτητα από το πότε θα καταβληθεί η αμοιβή"
Μωρ τι μας λες... καμιά ακόμα εξυπνάδα θα ακούσουμε;
image description PABLO | Φεβρουαρίου 22, 2010 2:25 μ.μ. | Reply
ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ KAI ΠΕΝΤΕ ΚΑΘΕΣΤΕ?ΜΙΑ ΧΑΡΑ
image description νικ | Φεβρουαρίου 22, 2010 4:07 μ.μ. | Reply
Μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους αλλά ο κώδικας βιβλίων και στοιχείων για το 99,9% των περιπτώσεων αναφέρει ότι η απόδειξη εκδίδεται με το πέρας της υπηρεσίας. Γιατί λοιπόν ξεσηκώνονται κάποιοι? Προτειμούν την αδικία ? όχι ίσα μέτρα και σταθμά για όλους..
όλοι κλέψαμε το κράτος είτε λίγο είτε πολύ.
εάν θέλετε να αντιδράσετε μπορείτε να το κάνεται με την ψήφο σας και όχι όταν έρθει εκείνη η ώρα να ακολουθήσετε σαν πρόβατα. Μή γρινιάζεται απλά τώρα ήρθε η ώρα της σφαγής.
image description βιν | Φεβρουαρίου 22, 2010 4:11 μ.μ. | Reply
σωστός....
image description ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ | Φεβρουαρίου 22, 2010 4:04 μ.μ. | Reply
ΜΑΣ ΠΡΗΞΑΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΜΕΓΑΛΟΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ. ΑΦΟΥ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΟΥΝ. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ?? ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΑΠΙΟΙ ΟΙ "ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ" ΤΟΥΣ ?? ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΙ, ΑΝΕΡΓΟΙ, 4ΩΡΟΙ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ κλπ ??? ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ - ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ
image description [email protected] | Μαρτίου 7, 2010 7:15 μ.μ. | Reply
Εσεις που βγαζεται τους νομους υπογραφεται τις αποδειξης μισθοθοσιας χωρις να πληρωθειται δηλ παιρνεται τον μισθο σας επι πιστωσει και μετα εαν δεν θα πληρωθειται τρεχεται στα πολιτικα δικαστηρια ? εκτος εαν δεν θελεται τον μισθο σας γιατι τα παιρνεται αλλιως , αυτος ο νομος αφορα τους μπατκζιδες για να μην πληρωσουν ποτε εκτος εαν ο νομος λεει πρωτα το λιλη κια μετα ολα τα αλλα δηλ εξεταση και παροχη υπηρεσιων
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο