Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Στο 35% βρίσκεται η εισφοροδιαφυγή στον ΟΑΕΕ.

TO 1,8 δισ. ευρώ αγγίζουν οι συσσωρευμένες οφειλές προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη. Παράλληλα, η τρέχουσα εισφοροδιαφυγή αγγίζει 35%.

Στο 35% βρίσκεται η εισφοροδιαφυγή στον ΟΑΕΕ.      

 TO 1,8 δισ. ευρώ αγγίζουν οι συσσωρευμένες οφειλές προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη. Παράλληλα, η τρέχουσα εισφοροδιαφυγή αγγίζει 35%.

Ο ΟΑΕΕ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας, καθώς αναζητεί 280 εκατ. ευρώ για την καταβολή των συντάξεων του Απριλίου και του Δώρου του Πάσχα. Η ηγεσία του υπουργείου είναι αντιμέτωπη με τα στενά χρονικά περιθώρια που επιβάλλει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο OAEE καλύπτει 1.200.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους, εκ των οποίων 290.688 συνταξιούχοι και στον φετινό κρατικό προϋπολογισμό έχουν εγγραφεί ως χρηματοδότηση προς το ταμείο 540 εκατ. ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι έως το τέλος του έτους θα απαιτηθούν άλλα τόσα ως έκτακτη ενίσχυση.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ο κ. Κουτρουμάνης επισήμανε ότι είναι απαραίτητο να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, να προωθηθούν προγράμματα επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών μέσω του ΤΕΜΠΜΕ, να καταγραφούν και να ασφαλιστούν περίπου 100.000 ανασφάλιστοι για τους οποίους δεν υπάρχει σαφές πλαίσιο αν ανήκουν στον ΟΑΕΕ ή στον ΟΓΑ, αλλά και να αντιμετωπιστεί η ραγδαία αύξηση κατά 80% της φαρμακευτικής δαπάνης στον οργανισμό τα τελευταία χρόνια.

 Πηγή: Express.gr
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο