Ειδήσεις Τεχνολογία

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για παράνομη χρήση και συμπεριφορές στο Διαδίκτυο

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για παράνομη χρήση και συμπεριφορές στο Διαδίκτυο που φθάνουν στην Ελληνική Ανοικτή Γραμμή Safeline, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφαλή χρήση του Internet στη χώρα μας.

Αυξάνονται οι καταγγελίες παράνομου περιεχομένου.

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για παράνομη χρήση και συμπεριφορές στο Διαδίκτυο που φθάνουν στην Ελληνική Ανοικτή Γραμμή Safeline, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφαλή χρήση του Internet στη χώρα μας.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν πρόσφατα κατά τη διάρκεια ημερίδας, ο αριθμός των καταγγελιών το 2009 έφθασε στις 1778, παρουσιάζοντας αύξηση 149% σε σχέση με το 2008 όταν οι καταγγελίες είχαν ανέλθει στις 715.

Γραμμή Βοηθείας

Παράλληλα, υψηλός χαρακτηρίζεται και ο αριθμός των 443 αιτημάτων που δέχτηκε η Γραμμή Βοηθείας 800 11 8000 15/ [email protected] του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου κατά τους πρώτους 4 μήνες λειτουργίας της (Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2009).

Το 41,53% των αιτημάτων ήταν για πληροφορίες και συμβουλές και το 24,38% για θέματα εξάρτησης, ενώ γενικότερα το προσωπικό της γραμμής χρειάστηκε να παραπέμψει στο safeline.gr και στη Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 66 αναφορές, ενώ 45 περιπτώσεις παραπέμφθηκαν στα ιατρεία της Μονάδας Εφηβικής Υγείας για να ενταχθούν στο πρόγραμμα της ΜΕΥ για τους εφήβους με υπερβολική ενασχόληση στο Διαδίκτυο.

Ένας σημαντικός αριθμός των καταγγελιών προς το Safeline εξακριβώθηκαν ως παράνομες. Από αυτές:

Το 29% αφορά στην οικονομική απάτη μέσω διαδικτυακών αγορών.
Το 20% αφορά στην παραβίαση προσωπικών δεδομένων.
Το 15% αφορά στην παιδική πορνογραφία.
Το 16% αφορά στα παράνομα ηλεκτρονικά μηνύματα που σκοπό είχαν το phishing («ψάρεμα» προσωπικών δεδομένων με σκοπό την κλοπή οικονομικών στοιχείων).
Τέλος, αυξημένος ήταν και ο αριθμός των καταγγελιών που αφορούσαν διαδικτυακά εγκλήματα που πραγματοποιήθηκαν μέσω των Συστημάτων Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Networks).

Πηγή Κειμένου: www.imerisia.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο