Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. προς τον Γενικό Γραμματέα Φορολογικών & Τελωνειακών θεμάτων

Θέμα: Ανανέωση-επιστροφή πιστωτικού υπολοίπου ΦΠΑ οικοδομικών επιχειρήσεων χρήσης 2006.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)

Ιουλιανού 42-46, 10434, Αθήνα, Τηλ.: 2108253445, Fax: 2108253446, e-mail: [email protected], website: www.pofee.gr

Προς τον:
ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
Κο Γεωργακόπουλο Δημήτριο
Κοινοποίηση:
Διεύθυνση – Δ14 – Φ.Π.Α.
Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2010
Αρ. Πρωτοκ. Εξερχομένου 006


Θέμα: Ανανέωση-επιστροφή πιστωτικού υπολοίπου ΦΠΑ οικοδομικών επιχειρήσεων χρήσης 2006.

   
Από όλη την Ελλάδα δεχθήκαμε ενοχλήσεις και ερωτήσεις για το παραπάνω θέμα και κρίνοντας το εξαιρετικά επείγον σας το κοινοποιούμε:
   
Οι οικοδομικές επιχειρήσεις έχουν δεχθεί τα τελευταία χρόνια μεγάλο πλήγμα από την Διεθνή οικονομική κρίση με αποτέλεσμα να υπάρχουν χιλιάδες απούλητα ακίνητα που  προέρχονται κυρίως από οικοδομικές  άδειες μετά την 01/01/2006.
   
Σύμφωνα με το άρθρο 6 του Ν.2859/2000 και για οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν από την 1/1/2006 ισχύει το κανονικό καθεστώς ΦΠΑ στις οικοδομικές επιχειρήσεις  και στα ακίνητα τα οποία ανεγείρουν.
   
Οι εκκαθαριστικές δηλώσεις για την χρήση του 2006, των παραπάνω επιχειρήσεων, δόθηκαν μετά τις 20/02/2007 οπότε η 3ετία παραγραφής του, τυχόν υπάρχοντος, παραπάνω πιστωτικού υπολοίπου θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας για πληθώρα επιχειρήσεων του κλάδου, με αποτέλεσμα την περαιτέρω οικονομική τους επιβάρυνση σε μια περίοδο που γίνεται προσπάθεια στήριξής τους.
   
Οι Ειδικές Δηλώσεις  του ΦΠΑ ακινήτων λειτουργούν για τις ανάγκες του ΦΠΑ ως έκτακτες πληρωμές με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος  μη ανανέωσης του Πιστωτικού υπολοίπου της χρήσης 2006 και μετά.
   
Καθώς πρόκειται για την πρώτη περίοδο εφαρμογής του μέτρου του Φ.Π.Α. στα ακίνητα (μετά από συνεχείς αναβολές της εφαρμογής του) παρακαλούμε να μας απαντήσετε αν είναι δυνατόν άμεσα (λόγω συμπλήρωσης ημερομηνιών  παραγραφής) για την ορθή διαδικασία και τον ορθό υπολογισμό του  ποσού προκειμένου  να ζητηθεί από τις παραπάνω επιχειρήσεις σαν επιστροφή, λόγω μη δυνατότητας συμψηφισμού σύμφωνα  με το άρθρο 6 της ΠΟΛ.1043/2004 ή εναλλακτικά να παραταθεί το δικαίωμα συμψηφισμού.   Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος                                                            
               
Πανίδης  Αβραάμ                                                         Ο Γενικός Γραμματέας

Πατέλης Γ. Νικόλαος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description M | Φεβρουαρίου 17, 2010 4:55 μ.μ. | Reply
;[;L
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο