Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πρόβλημα καταβολής των συντάξεων από τον ΟΑΕΕ.

16 Φεβρουάριου 2010 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Για κατάρρευση του ασφαλιστικού το 2015, εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, τόνισε ότι ήδη ο ΟΑΕΕ αντιμετωπίζει πρόβλημα καταβολής των συντάξεων και γι΄αυτό τον λόγο..
Πρόβλημα καταβολής των συντάξεων από τον ΟΑΕΕ.

Στα 250 εκατ. ευρώ η ζημιά από τα δομημένα ομόλογα

Για κατάρρευση του ασφαλιστικού το 2015, εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, τόνισε ότι ήδη ο ΟΑΕΕ αντιμετωπίζει πρόβλημα καταβολής των συντάξεων και γι΄αυτό τον λόγο πραγματοποιείται σήμερα έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο, προκειμένου να βρεθούν τρόποι για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
 Όπως τόνισε ο κ.Λοβέρδος, ο ΟΑΕΕ ενημέρωσε το υπουργείο ότι μετά το πέρας των δύο προσεχών μηνών θα έχει πρόβλημα στην καταβολή συντάξεων και ζήτησε τη συνδρομή της κυβέρνησης για να μπορέσει να "βγάλει" το χρόνο.

"Θα κάνουμε ότι μπορούμε χωρίς να βγούμε από το πρόγραμμα σταθερότητας" είπε.

Επίσης ο υπουργός κ.Λοβέρδος αναφερόμενος στις απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων από τα δομημένα ομόλογα είπε ότι η ζημιά ανέρχεται σε περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ.

Ερωτηθείς ο υπουργός Εργασίας για την εξίσωση ορίων ηλικίας ανδρών-γυναικών απάντησε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει από την Ε.Ε η διαδικασία να ξεκινήσει από το 2013.

Υπογράμμισε δε, ότι τίθεται κατά των εθελούσιων εξόδων στα πενήντα έτη και είπε πως "η λογική των αδικημένων γενεών πρέπει να τελειώσει", επισημαίνοντας ότι είναι καθήκον της Ελλάδας να σωθεί το ασφαλιστικό.

Αναφερόμενος στη νέα αρχιτεκτονική για τις συντάξεις επανέλαβε ότι έχει προτείνει μια σύνταξη προνοιακή που θα δίνεται από όλα τα ταμεία και το ποσό της οποίας μένει να καθοριστεί και την καταβολή της ανταποδοτικής σύνταξης που θα υπολογίζεται από το σύνολο των ετών που θα έχει εργαστεί ο ασφαλισμένος.

Επιπλέον εξέφρασε την προσωπική του άποψη, ότι θα πρέπει να υπολογίζεται το σύνολο των ετών που έχει εργαστεί κάποιος.

Σε ερώτηση που του τέθηκε για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα Σώματα Ασφαλείας είπε ότι δεν είναι κάτι που αφορά το άμεσο μέλλον και διευκρίνισε πως το ζήτημα αυτό είναι αρμοδιότητα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ.Χρυσοχοϊδη και του υπουργού Άμυνας Ε.Βενιζέλου.

Πηγή Ελευθεροτυπία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης