Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Πρόβλημα καταβολής των συντάξεων από τον ΟΑΕΕ.

Για κατάρρευση του ασφαλιστικού το 2015, εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, τόνισε ότι ήδη ο ΟΑΕΕ αντιμετωπίζει πρόβλημα καταβολής των συντάξεων και γι΄αυτό τον λόγο..

Πρόβλημα καταβολής των συντάξεων από τον ΟΑΕΕ.

Στα 250 εκατ. ευρώ η ζημιά από τα δομημένα ομόλογα

Για κατάρρευση του ασφαλιστικού το 2015, εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, τόνισε ότι ήδη ο ΟΑΕΕ αντιμετωπίζει πρόβλημα καταβολής των συντάξεων και γι΄αυτό τον λόγο πραγματοποιείται σήμερα έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο, προκειμένου να βρεθούν τρόποι για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
 Όπως τόνισε ο κ.Λοβέρδος, ο ΟΑΕΕ ενημέρωσε το υπουργείο ότι μετά το πέρας των δύο προσεχών μηνών θα έχει πρόβλημα στην καταβολή συντάξεων και ζήτησε τη συνδρομή της κυβέρνησης για να μπορέσει να "βγάλει" το χρόνο.

"Θα κάνουμε ότι μπορούμε χωρίς να βγούμε από το πρόγραμμα σταθερότητας" είπε.

Επίσης ο υπουργός κ.Λοβέρδος αναφερόμενος στις απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων από τα δομημένα ομόλογα είπε ότι η ζημιά ανέρχεται σε περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ.

Ερωτηθείς ο υπουργός Εργασίας για την εξίσωση ορίων ηλικίας ανδρών-γυναικών απάντησε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει από την Ε.Ε η διαδικασία να ξεκινήσει από το 2013.

Υπογράμμισε δε, ότι τίθεται κατά των εθελούσιων εξόδων στα πενήντα έτη και είπε πως "η λογική των αδικημένων γενεών πρέπει να τελειώσει", επισημαίνοντας ότι είναι καθήκον της Ελλάδας να σωθεί το ασφαλιστικό.

Αναφερόμενος στη νέα αρχιτεκτονική για τις συντάξεις επανέλαβε ότι έχει προτείνει μια σύνταξη προνοιακή που θα δίνεται από όλα τα ταμεία και το ποσό της οποίας μένει να καθοριστεί και την καταβολή της ανταποδοτικής σύνταξης που θα υπολογίζεται από το σύνολο των ετών που θα έχει εργαστεί ο ασφαλισμένος.

Επιπλέον εξέφρασε την προσωπική του άποψη, ότι θα πρέπει να υπολογίζεται το σύνολο των ετών που έχει εργαστεί κάποιος.

Σε ερώτηση που του τέθηκε για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα Σώματα Ασφαλείας είπε ότι δεν είναι κάτι που αφορά το άμεσο μέλλον και διευκρίνισε πως το ζήτημα αυτό είναι αρμοδιότητα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ.Χρυσοχοϊδη και του υπουργού Άμυνας Ε.Βενιζέλου.

Πηγή Ελευθεροτυπία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ | Φεβρουαρίου 16, 2010 6:36 μ.μ. | Reply
ΠΟΙΟΙ ΤΖΟΓΑΡΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΕΝΕΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ?

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ ΟΣΟΙ ΠΡΕΠΕΙ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο