Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αποπληρωμές έργων ύψους 5,5 εκ. ευρώ από ΕΣΠΑ.

15 Φεβρουάριου 2010 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • TONΩTIKH «ένεση» ρευστότητας στην πραγματική οικονομία της Ηπείρου, ποσού που ξεπερνά τα 5,5 εκ. ευρώ, από το Υπουργείο Οικονομίας ύστερα από τις συντονισμένες προσπάθειες της γενικής γραμματέως της Περιφέρειας για την αποπληρωμή έργων του ΕΣΠΑ, του Γ’ ΚΠΣ και του Ταμείου Συνοχής, που εκκρεμούσαν ακόμη και από το 2007.
Αποπληρωμές έργων ύψους 5,5 εκ. ευρώ από ΕΣΠΑ.

 
TONΩTIKH «ένεση» ρευστότητας στην πραγματική οικονομία της Ηπείρου, ποσού που ξεπερνά τα 5,5 εκ. ευρώ, από το Υπουργείο Οικονομίας ύστερα από τις συντονισμένες προσπάθειες της γενικής γραμματέως της Περιφέρειας για την αποπληρωμή έργων του ΕΣΠΑ, του Γ’ ΚΠΣ και του Ταμείου Συνοχής, που εκκρεμούσαν ακόμη και από το 2007. 
Η περιφερειάρχης Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, δίνοντας προτεραιότητα στην εξόφληση υποχρεώσεων προς τους εργαζόμενους κοινωνικών δομών αλλά και επενδυτές, με την υπογραφή της έδωσε «το πράσινο φως» για την καταβολή στους ΟΤΑ του ποσού του 1.783.774 εκ. ευρώ για την πληρωμή μισθοδοσίας των εργαζομένων στις δομές «Βοήθεια στο Σπίτι» και ΚΗΦΗ που παρέμεναν απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο. Επίσης, στη ΣΑΕΠ 018/3 το ποσό που προορίζεται για ιδιωτικές επενδύσεις στη μεταποίηση, τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα ξεπερνά τις 500 χιλ. ευρώ. Τα 2,5 εκ. ευρώ αγγίζει το ποσό που διατίθεται για έργα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ ενώ περισσότερα από 800 χιλ. ευρώ κατανέμονται σε δήμους, νομαρχίες και φορείς της Ηπείρου για έργα οδοποιίας, υποδομών και αθλητικών εγκαταστάσεων. Μάλιστα σε ορισμένα από αυτά εκκρεμούσε η πληρωμή τους ακόμη και από το 2007.
«Η κυβέρνηση κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της, ότι εντός των τριών πρώτων μηνών του έτους που διανύουμε θα αποπληρωθούν οι οφειλές του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις και τους ΟΤΑ ώστε να ξεκινήσει η αναθέρμανση της οικονομίας και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα», δήλωσε η γ.γ. της Περιφέρειας Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα.

Πηγή: Express.gr

 



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης