Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διορθωτικές κινήσεις στο μέτρο της σύνδεσης των αποδείξεων με το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Διορθωτικές κινήσεις στο μέτρο της σύνδεσης των αποδείξεων με το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών μετά τη θύελλα αντιδράσεων και την απειλή πρόσθετων φόρων για πληθώρα φορολογουμένων με μεσαία εισοδήματα αλλά και μικρότερα.

Περιορισμό του ορίου 30% εξετάζει τώρα το υπουργείο Οικονομικών.

Διορθωτικές κινήσεις στο μέτρο της σύνδεσης των αποδείξεων με το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών μετά τη θύελλα αντιδράσεων και την απειλή πρόσθετων φόρων για πληθώρα φορολογουμένων με μεσαία εισοδήματα αλλά και μικρότερα.

Το ενδεχόμενο διορθώσεων άφησε χθες ανοιχτό με δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλος προκειμένου να μην αδικηθούν, όπως είπε, οι έχοντες μικρά και μεσαία εισοδήματα.

Υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναγνωρίζουν ότι πράγματι, με την αρχική εξαγγελία του μέτρου, μεγάλες κατηγορίες φορολογουμένων δεν θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν το απαιτούμενο ύψος αποδείξεων και να διασφαλίσουν το αφορολόγητο.

Έτσι, εναλλακτικά εξετάζεται ήδη είτε να μειωθεί το όριο των απαιτούμενων αποδείξεων επί του δηλούμενου εισοδήματος από το 30% στο 20% είτε να διευρυνθεί η λίστα των αποδείξεων που θα αναγνωρίζονται. «Θα μπορούσε να διευρυνθεί η λίστα. Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να προστεθούν οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας», λέει αρμόδιο στέλεχος παραπέμποντας και στη δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου που θα προηγηθεί της κατάθεσής του στη Βουλή στις αρχές Μαρτίου. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν αποκλείεται παράλληλα να καθορισθούν ποσοστά κλιμακούμενα από 10% έως 30%, ανάλογα με το ύψος του ετησίου εισοδήματος.

Με την αρχική μορφή του μέτρου όπως παρουσιάστηκε την περασμένη Τρίτη από τον υπουργό Οικονομικών, φορολογούμενοι με ετήσιο δηλούμενο εισόδημα από 6.000 έως 12.000 ευρώ θα πρέπει να υποβάλουν στην Εφορία αποδείξεις αξίας ίσης με το 10% του εισοδήματός τους, ποσοστό που διευρύνεται στο 30% για εισοδήματα από 12.000 έως 40.000 ευρώ.

Κρύβει αδικίες.
Και αυτός ο διαχωρισμός ενσωματώνει αδικίες. Φορολογούμενος με εισόδημα 12.000 ευρώ χρειάζεται αποδείξεις 1.200, αλλά φορολογούμενος με εισόδημα 12.500 χρειάζεται αποδείξεις 3.750. Παράλληλα φορολογούμενος με εισόδημα 40.000 ευρώ χρειάζεται αποδείξεις 12.000- όπως όμως και ο φορολογούμενος με εισόδημα 300.000, που προφανώς δεν θα έχει καμία δυσκολία στη συγκέντρωσή τους.

Το βασικότερο, όμως, πρόβλημα του μέτρου είναι η εξαίρεση από τις αποδείξεις που «χτίζουν» το αφορολόγητο των βασικών μηνιαίων δαπανών των νοικοκυριών όπως οι τόκοι στεγαστικών δανείων, το ενοίκιο, οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ, τα εισιτήρια αεροπλάνων, τρένων, λεωφορείων, πλοίων κ.λπ., και βέβαια όλων των δαπανών που αποτελούν τεκμήρια (αυτοκίνητα, δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, σκάφη αναψυχής κ.λπ.).

Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΧΑΛΚΙΔΑ | Φεβρουαρίου 12, 2010 9:50 π.μ. | Reply
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ,ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΛΑΒΕΙ ΠΟΣΟ ΑΔΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ.
image description STEF | Φεβρουαρίου 12, 2010 3:02 μ.μ. | Reply
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΣΟΔΑ-ΕΞΟΔΑ(ΤΑ ΠΑΝΤΑ), ΟΤΙ ΜΕΝΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ 5%. ΠΟΣΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΜΑΖΕΥΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΠΑ, ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΚΕΦΤΕΙ.
image description Ανδρέας Αγγελόπουλος | Φεβρουαρίου 12, 2010 7:14 μ.μ. | Reply
Απόψε αυτοσχεδιάζουμε !
Μη απελπίζεσθε ... θα βρέξει ... οικονομικούς εγκεφάλους και θα επιλέγουμε τη δημοσιονομικά !, δημοκρατικά! και κοινωνικά! επιβαλλόμενη δίκαιη! λύση
image description SPIROS | Φεβρουαρίου 14, 2010 12:57 π.μ. | Reply
Γιατι δεν λενε οτι το αφορολογητο ειναι 6.000; και μεχρι 12.000 ο φορος ειναι 10% και μας λενε φερτε αποδειξεις για να δικαιολογησετε το αφορολογητο των 12.000;.Tουλαχιστον με αυτο τον τροπο θα βαζανε πιο γρηγορα λεφτα στα αδεια ταμεια.
image description ΓΙΩΤΑ | Φεβρουαρίου 16, 2010 11:28 π.μ. | Reply
ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Ή ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΑΝΑΠΗΡΑ ΜΕΛΗ ΙΣΧΥΕΙ;
image description Μαρίνα Βολουδάκη | Φεβρουαρίου 16, 2010 12:28 μ.μ. | Reply
...και πού προβλέπεται η αύξηση του αφορολογήτου εισοδήματος ανάλογα με τα προστατευόμενα τέκνα;
είτε είσαι άγαμος είτε προστατεύεις τρία και τέσσερα παιδιά πάλι 12.000 έχεις αφορολόγητο;
image description Μαιρη | Φεβρουαρίου 16, 2010 5:40 μ.μ. | Reply
και πες οτι εγω παιρνω αποδειξεις απ ολους εσυ εισπρατεις το ΦΠΑ ;;
Μερικοι δεν τον αποδιδουν οποτε εγω θα παρω και εκπτωση 10%
Αρα χαμενο παλι ειναι το κρατος
image description Μαιρη | Φεβρουαρίου 16, 2010 5:24 μ.μ. | Reply
Σπυρο εχεις απολυτα δικιο για το αφορολογητο
Ειναι 6000 και τα υπολοιπα 6 τα χτιζεις με αποδειξεις η δεν τα χτιζεις και πληρωνεις και απο πανω
ΑΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΥΓΕ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΧΗΜΙΕΣ ΤΗΣ
ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ!!! ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ!!!
image description ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ | Φεβρουαρίου 16, 2010 7:20 μ.μ. | Reply
"ΟΙ ΧΟΡΤΑΤΟΙ ΜΙΛΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑΡΘΟΥΝ". ΜΕ ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 8.000, 9.000, 10.000 ΚΛΠ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΦΥΤΟΖΕΙΣ ?
image description ε ναουμ | Φεβρουαρίου 17, 2010 10:36 π.μ. | Reply
οχι αυτο δεν ειναι λογικο .Αποδειξεις πρεπει να συγκεντρονουμε γιατι ετσι βοηθαμε το κρατος ημη αποδοση φπα ειναι αικημα και τιμωρειται
image description patricia | Φεβρουαρίου 17, 2010 12:26 μ.μ. | Reply
Το μέτρο είναι άδικο για τους χαμηλόμισθους αφού δε μπορούν να μαζέψουν τόσες αποδείξεις!Γιατί δεν επιστρέφουν απλά τα λεφτά που υπεξαίρεσαν όλοι οι πολιτικοί; να μπουν φυλακή οι ένοχοι και να δημευτούν οι περιουσίες τους! Τότε θα καλύπταμε ένα πολύ μεγάλο ποσό του χρέους και θα επιβαρυνόντουσαν αυτοί που πραγματικά ευθύνονται! όχι οι μισθωτοί που όχι μόνο δε μπορούν να φοροδιαφύγουν αλλά πληρώνουν τους φόρους και προκαταβολικά!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο