Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΣΕΕ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

Ο πρωτοφανής ασφυκτικός κοινοτικός κλοιός στην ελληνική οικονομία επέβαλλε στο οικονομικό επιτελείο να ανακοινώσει βιαστικά μια καταιγίδα φορο – αλλαγών, αποφασίζοντας με προσχηματική διαβούλευση για εμάς, χωρίς εμάς.

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 42 - 105 63 ΑΘΗΝΑ

Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2010

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΣΕΕ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΡΚΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ  ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ.

Ο πρωτοφανής ασφυκτικός κοινοτικός κλοιός στην ελληνική οικονομία επέβαλλε στο οικονομικό επιτελείο να ανακοινώσει βιαστικά μια καταιγίδα φορο – αλλαγών, αποφασίζοντας με προσχηματική διαβούλευση για εμάς, χωρίς εμάς.

Οι βαθιές αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο συμπεριλαμβάνουν μέτρα σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής, χωρίς όμως αναπτυξιακό χαρακτήρα για τις επιχειρήσεις και χωρίς κίνητρα τόνωσης της κατανάλωσης στην ελληνική αγορά.

Η ΕΣΕΕ κατανοεί τη δύσκολη κατάσταση της οικονομίας μας και γνωρίζει τις προτεραιότητες που θέτουν οι ευρωπαίοι δανειστές μας, αλλά στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, δυστυχώς, διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει σχέδιο για την επιβίωση και τη σωτηρία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Οι επιβαρύνσεις για όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα είναι δεδομένη παρά τη διαμόρφωση της νέα φορολογικής κλίμακας, κυρίως από το διαχωρισμό των φορολογητέων κερδών σε διανεμόμενα και μη διανεμόμενα κέρδη.

Οι συναλλαγές άνω των 1.500 ευρώ χωρίς μετρητά αλλά με δίγραμμες επιταγές και πιστωτικές κάρτες είναι εκτός εμπορικής πραγματικότητας.

Το υγιές, νόμιμο, ελληνικό εμπόριο, που εκπροσωπεί η ΕΣΕΕ, επικροτεί το μέτρο τοποθέτησης ταμειακών μηχανών, παντού, σε όλη την αγορά και της έκδοσης αποδείξεων από όλους ανεξαιρέτως.

Από το Υπουργείο Οικονομικών ζητείται περαιτέρω εξειδίκευση των εξαγγελιών και από την ελληνική κυβέρνηση απαιτείται να διαχειριστεί έγκαιρα  τη δυσφορία του κάθε μικρομεσαίου έλληνα φορολογούμενου, για τον περιορισμό των εργασιακών αντιδράσεων αλλά και την αποφυγή κοινωνικών εκρήξεων.

Σχετικά με τις αυξήσεις στα καύσιμα και ιδιαίτερα στο πετρέλαιο κίνησης, πολύ φοβούμαστε ότι θα υπάρξουν αλυσιδωτές επιπτώσεις στην αγορά, ενώ δεν θα αποφύγουμε αυξήσεις σε πολλά καταναλωτικά αγαθά και επιβαρύνσεις στους καταναλωτές, ανάλογες των προσδοκώμενων εσόδων από την αύξηση του Ε.Φ.Κ.

Με αφορμή τις πρόσφατες εξαγγελίες, η ΕΣΕΕ συγκάλεσε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα τις σαρωτικές αλλαγές στη φορολογία και θα επανέλθει με συγκεκριμένες θέσεις για κάθε σημείο του νομοσχεδίου.  
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο