Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διευκρινίσεις για την υποβολή των αποδείξεων στις ΔΟΥ.

Δύο εναλλακτικές επιλογές θα έχουν οι φορολογούμενοι για να υποβάλλουν τις αποδείξεις, με βάση τις οποίες θα διατηρούν το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ.

Διευκρινίσεις για την υποβολή των αποδείξεων στις ΔΟΥ.

Δύο εναλλακτικές επιλογές θα έχουν οι φορολογούμενοι για να υποβάλλουν τις αποδείξεις, με βάση τις οποίες θα διατηρούν το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών, θα μπορούν να τις υποβάλλουν είτε ηλεκτρονικά σε ειδική φόρμα είτε με κλειστό φάκελο στην αρμόδια Εφορία. Γνωστοποίησε πάντως πως το σύστημα αυτό θα είναι μεταβατικό έως ότου υπάρξει τουλάχιστον η on line σύνδεση των εμπορικών καταστημάτων και των εταιριών παροχής υπηρεσιών με τις φορολογικές αρχές του υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα ανέφερε ότι για τα εισοδήματα έως 6.000 ευρώ δεν θα είναι υποχρεωτική η υποβολή αποδείξεων για να εξασφαλίζεται το αφορολόγητο. Διευκρίνισε ότι στον κατάλογο των αποδείξεων που θα λαμβάνονται υπόψη από την Εφορία δεν θα περιλαμβάνονται αυτές για δαπάνες κινητής τηλεφωνίας, ενώ αντίθετα θα λογίζονται οι αποδείξεις πληρωμής κοινοχρήστων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η διαβούλευση για το φορολογικό νομοσχέδιο συνεχίζεται και το σχετικό σχέδιο νόμου θα υποβληθεί στη Βουλή τις επόμενες 2- 3 εβδομάδες. Στο πλαίσιο αυτό, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να προκύψουν αλλαγές από τη διαβούλευση, αλλά αυτές θα είναι αποκλειστικά και μόνο στις βασικές αρχές που παρουσίασε σήμερα. Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Παπακωνσταντίνου αποσαφήνισε ότι δεν θα επιβληθεί ΦΠΑ στις ιατρικές υπηρεσίες, καθώς το μέτρο αυτό είναι αντικοινοτικό (αντίθετα συζητείται ακόμη η επιβολή ΦΠΑ στις υπηρεσίες δικηγόρων), ενώ το καθεστώς έκπτωσης δαπανών για τα στεγαστικά δάνεια θα είναι σχετικά ίδιο με το ισχύον. Τα τεκμήρια (αυτοκίνητα, πισίνες, δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία, κ.λπ.) θα υπολογίζονται από την Εφορία αθροιστικά. Όσον αφορά την αναπροσαρμογή της κλίμακας για το φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας στην περίπτωση αυξήσεων των αντικειμενικών αξιών, ο υπουργός είπε ότι "δεν δεσμευόμαστε ότι η αναπροσαρμογή αυτή θα είναι αντίστοιχη (ισόποση) της αύξησης των αντικειμενικών αξιών".

Το δημοσιονομικό όφελος από τις αλλαγές στη φορολογία φυσικών και νομικών προσώπων και ακίνητης περιουσίας θα είναι σε βάθος χρόνου, δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Αντίθετα, το συνολικό όφελος για το 2010 από την αύξηση του ΕΦΚ κατανάλωσης στα καύσιμα είναι περίπου 1 δισ. ευρώ και από την εισοδηματική πολιτική (μη χορήγηση αυξήσεων, περικοπή επιδομάτων, κ.λπ.) περίπου 800 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο της εισοδηματικής πολιτικής (το σχετικό σχέδιο νόμου θα κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα), ο υπουργός διευκρίνισε ότι η περικοπή των επιδομάτων κατά 10% θα είναι οριζόντια (χωρίς κλιμάκωση ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος), ενώ δεν περικόπτονται τα αναπηρικά επιδόματα. Όσον αφορά τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, ο υπουργός είπε ότι οι μικτές συντάξεις άνω των 2.000 ευρώ, στις οποίες δεν θα δοθεί αύξηση, είναι της τάξης του 5% του συνόλου των συνταξιούχων του Δημοσίου και το δημοσιονομικό όφελος από τη μη χορήγηση αυξήσεων σε αυτές είναι περίπου 15 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΑΚΗΣ | Φεβρουαρίου 9, 2010 8:55 μ.μ. | Reply
ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ FORTHNET-TELLAS-COSMOLINE KTΛ ΘΑ ΙΣΧΥΟΥΝ?
image description eleos | Φεβρουαρίου 10, 2010 10:54 π.μ. | Reply
μεγαλο προβλημα εχεις..........
image description akis | Φεβρουαρίου 10, 2010 10:27 π.μ. | Reply
se mena apeuthinesai?
image description Νικος | Φεβρουαρίου 10, 2010 1:14 μ.μ. | Reply
Ο "κλειστός φάκελος" που θα παραδίδεται στην εφορία θα περιέχει λίστα των αποδείξεων ή τις αποδείξεις αυτές καθε αυτές? Αν ισχύει το δεύτερο....δεν θα μιλάμε ασφαλώς για φάκελο... θα μιλάμε για χαρτόκουτα...
Φιλε μου αν είναι να περιμένεις να φτίαξουν αυτοί κάτι... τότε οι αποδείξεις σου θα ξεθωριάσουν και δεν θα βλέπεις τίποτα. Κάτσε και γράφε!
image description kostantis | Φεβρουαρίου 10, 2010 2:29 μ.μ. | Reply
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΟΥΝ..ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ!
image description Σωτήρης | Φεβρουαρίου 10, 2010 2:22 μ.μ. | Reply
Περιμένουμε λοιπόν την ειδική φόρμα από το Υπουργείο για να δούμε κι εμείς τι χρειάζεται να γράφουμε από τις "μαγικές" (επειδή ξεθωριάζουν) αποδείξεις !
image description lkskg34 | Φεβρουαρίου 10, 2010 2:43 μ.μ. | Reply
Οι αποδείξεις για αγορές απο άλλες χώρες τις Ε.Ε. ή μέσω διαδικτύου θα γίνοντε δεκτές ?
image description Pelasgos | Φεβρουαρίου 10, 2010 2:29 μ.μ. | Reply
Μέτρα που δεν ευννοούν την επιχειρηματικότητα και τον επαναπατρισμό κεφαλαίων, καταπολεμώντας παράλληλα την παραοικονομία, μόνο προσωρινά αποτελέσματα μπορούν να έχουν. Επιπλέον, φαίνεται να είναι πλούσιοι όσοι δηλώνουν έως 32000€ ετήσιο εισόδημα, αφού διαφαίνεται επιβάρυνση μέχρι αυτό το ποσό εισοδήματος...Είδωμεν!
image description ΣΤΕΛΙΟΣ | Φεβρουαρίου 10, 2010 7:00 μ.μ. | Reply
Α ΡΕ ΠΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ
image description SPIROS | Φεβρουαρίου 10, 2010 9:04 μ.μ. | Reply
TK9=TOY K*Λ*Y ΤΑ ΕΝΝΙΑΜΕΡΑ
image description oufo | Φεβρουαρίου 11, 2010 12:58 π.μ. | Reply
Συγνώμη για ποιό έτος μιλάμε; για εισοδήματα 2009 οικονομικο έτος 2010;
image description SPIROS | Φεβρουαρίου 11, 2010 1:01 π.μ. | Reply
Για εισοδήματα 2010 οικονομικο έτος 2011
image description ΔΔ | Φεβρουαρίου 13, 2010 5:56 μ.μ. | Reply
Είμαι μονόμισθος. Οι καθαρές μου μηνιαίες αποδοχές, όσα δηλαδή παίρνω στο χέρι ανέρχονται σε 2300 ευρώ. Πληρώνω 164 ευρώ το μήνα για ένα στεγαστικό δάνειο δεκα εκατομυρίων ευρώ που πήρα το 1996 από το ταχυδρομικό ταμειευτήριο, 30ετούς διάρκειας, με το οποίο (και όσες οικονομίες είχα) αγόρασα ένα διαμέρισμα 95 τ.μ. Αυτό είναι και το μοναδικό μου ακίνητο.
Έχω δύο παιδιά. Το ένα είναι φοιτητής και το άλλο μόλις απολύθηκε και ψάχνει για δουλεία. Η σύζυγός μου είναι άνεργη εδώ και 18 μήνες. Για να τα βγάλουμε πέρα έχουμε κόψει κάθε περιττό (;) έξοδο: δεν πάμε διακοπές, δεν πάμε σε ταβέρνες, καφετέριες, κινηματογράφους, με άλλα λόγια ΔΕΝ βγαίνουμε καθόλου έξω, δεν ψωνίζουμε ρούχα, εκτός από τα πολύ-πολύ απαραίτητα και αυτά από τις λαϊκες ή τα "κινέζικα", δεν ... δεν ... δεν. Ερωτώ λοιπόν τον κ. Παπακωνσταντίνου (τον οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα για την προσπάθεια που καταβάλει
προκειμένου να αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα που παρέλαβε και την εξοργιστική επίθεση των κερδοσκόπων από την μια και υποκρητική απραξία των "εταίρων μας από την άλλη"): μπορώ εγώ να συγκεντρώσω αποδείξεις 1000 ευρώ το μήνα, πέραν ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κλπ.; προφανέστα ΟΧΙΙΙΙΙ.
Πέραν λοιπόν από τις περικοπές του μισθού μου, αφού ο μισός είναι "επιδόματα", θα πληρώσω και 1200 ευρώ πρόστιμο;
Γιατί; Επειδή δεν έχουμε χρήματα να πάμε διακοπές, να πάμε σε ταβέρνες, σε καφετέριες, σε κινηματογράφους...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο