Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Ανοίγει» νέος κύκλος εγγύησης δανείων μέσω ΤΕΜΠΜΕ .

NEO πρόγραμμα ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων μέσω του ΤΕΜΠΜΕ, έως τα τέλη Φεβρουαρίου, εξήγγειλε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, στην πρώτη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων της Θεσσαλονίκης.

«Ανοίγει» νέος κύκλος εγγύησης δανείων μέσω ΤΕΜΠΜΕ .       

 NEO πρόγραμμα ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων μέσω του ΤΕΜΠΜΕ, έως τα τέλη Φεβρουαρίου, εξήγγειλε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, στην πρώτη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων της Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα θα παρέχει εγγυήσεις για κεφάλαια κίνησης, ενώ θα δίνει τη δυνατότητα υπαγωγής και σε επιχειρήσεις που έχουν μικρή (λογιστική) κερδοφορία και οι οποίες αποκλείονται από τη ρύθμιση των οφειλών των επιχειρήσεων. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι θα προκηρυχτούν τρία προγράμματα ενίσχυσης μέσω του ΕΣΠΑ, ενώ μελετάται το ενδεχόμενο να ανοίξει νέος κύκλος για την ενίσχυση της γυναικείας και νεανικής επιχειρηματικότητας. Η κυρία Κατσέλη, μιλώντας στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Συνεδρίου Βιομηχανία 2020, που διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και ο όμιλος EFG Eurobank ανέφερε επίσης ότι προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα με τη θεσμική λειτουργία των επιχειρήσεων εξετάζεται οι άδειες λειτουργίας των επιχειρήσεων να εκδίδονται με την υποβολή, από την επιχείρηση, υπεύθυνης δήλωσης ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις και να ακολουθεί έλεγχος σε επόμενο στάδιο.

Η υπουργός σημείωσε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος πρόκειται να τεθεί το προσεχές διάστημα σε δημόσια διαβούλευση και προανήγγειλε την αναδιοργάνωση του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης και τη διασύνδεσή του με το αντίστοιχο ευρωπαϊκό και τα επιμέρους εθνικά των άλλων κρατών-μελών. Oσον αφορά την έκδοση ευρωομόλογου, η κ. Κατσέλη τόνισε ότι είναι θέμα των συλλογικών ευρωπαϊκών οργάνων. Είναι κάτι που έχουμε ζητήσει εδώ και πολύ καιρό και έπρεπε να έχει προωθήσει η Eυρωπαϊκή Eπιτροπή, σημείωσε.
 
Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο