Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Η κυβέρνηση θέλει συλλήψεις για παραδειγματισμό μεγάλων και επωνύμων που κρύβουν εισοδήματα από την Εφορία.

Θα μπαίνει λουκέτο σε όσα καταστήματα παρανομούν- Ποιες υποθέσεις διερευνούν οι αρμόδιοι.

Η κυβέρνηση θέλει συλλήψεις για παραδειγματισμό μεγάλων και επωνύμων που κρύβουν εισοδήματα από την Εφορία.

Σχέδιο «χειροπέδες» για φοροφυγάδες .

Θα μπαίνει λουκέτο σε όσα καταστήματα παρανομούν- Ποιες υποθέσεις διερευνούν οι αρμόδιοι.

Τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία μεγάλων και «επώνυμων» φοροφυγάδων στο αμέσως προσεχές διάστημα επιδιώκει η κυβέρνηση. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών, με αιχμή την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ), σε συνεργασία με την Αστυνομία και τους αρμόδιους εισαγγελείς σε ολόκληρη τη χώρα, έχουν θέσει ήδη σε εφαρμογή ένα φιλόδοξο σχέδιο που έχει ως βασικό του στόχο να στείλει στην ελληνική κοινωνία ένα ισχυρό και αδιαπραγμάτευτο μήνυμα: Τα ψέματα και το κρυφτούλι με τις εφορίες τελείωσαν. Στο εξής όποιος συλλαμβάνεται να φοροδιαφεύγει θα αντιμετωπίζεται ως κοινός εγκληματίας και θα τιμωρείται αμέσως και χωρίς καμία επιείκεια.

«Αν μπορέσουμε και συλλάβουμε γρήγορα δύο-τρεις από αυτούς που πλούτισαν κλέβοντας το κράτος και είχαν μάθει να ξεγλιστράνε πάντα, επειδή ήταν επώνυμοι και είχαν πολιτικές διασυνδέσεις, τότε θα το σκεφτεί καλά οποιοσδήποτε να αποκρύψει ξανά εισοδήματα» υποστηρίζει κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος μιλώντας στο «Βήμα», αποκαλύπτοντας και τον επικοινωνιακό στόχο αυτής της επιχείρησης. Βεβαίως όλα αυτά έχουν ειπωθεί και στο παρελθόν. Ο κ. Γ. Αλογοσκούφης ως υπουργός Οικονομικών δήλωνε κάποτε ότι «οι φοροφυγάδες θα χάσουν τον ύπνο τους». Τελικώς όμως τον ύπνο του έχασε μόνον ο ίδιος, όταν τα φορολογικά έσοδα άρχισαν να καταρρέουν. Η νέα κυβέρνηση βεβαιώνει ότι τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οχι μόνο επειδή το οικονομικό επιτελείο είναι αποφασισμένο να προχωρήσει, αλλά και επειδή η ανάγκη αύξησης των δημοσίων εσόδων είναι πιο πιεστική από ποτέ.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, μόνο από την ΥΠΕΕ έχουν εντοπιστεί τον τελευταία ένα μήνα περίπου δέκα περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής από γνωστούς επιχειρηματίες που εξαπατούσαν συστηματικά τις φορολογικές αρχές με ψευδείς δηλώσεις και εικονικές συναλλαγές. Εχουν επίσης εντοπιστεί δεκάδες επιχειρήσεις, οι οποίες ενώ δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας δεν αποδίδουν ΦΠΑ εδώ και περίπου ένα χρόνο, ποντάροντας στο ότι κάποια στιγμή θα επιτύχουν μια ρύθμιση χρεών χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα, όπως γινόταν και στο παρελθόν.

Πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις και αποκάλυψη της πλήρους ταυτότητας των παρανομούντων, παρά τις επιφυλάξεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, για να δοθεί το μήνυμα σε όλους τους φορολογουμένους ότι οι έλεγχοι εντατικοποιούνται και από την τσιμπίδα των διωκτικών αρχών δεν μπορεί πια να γλιτώσει κανένας, όσο καλούς λογιστές και αν έχει, αλλά και όσο καλές πολιτικές διασυνδέσεις και αν διαθέτει.

Ο νέος επικεφαλής της ΥΠΕΕ κ. Γ. Καπελέρης χειρίζεται αυτές τις ημέρες προσωπικά μια υπόθεση ανταλλαγής οικοπέδων στην Αττική σε απίστευτα εξευτελιστικές τιμές. Οπως υποστηρίζει ο ίδιος, έχει διαπιστωθεί ότι ένα συγκεκριμένο κύκλωμα δικηγόρων και συμβολαιογράφων συνέταξε μια σειρά από πανομοιότυπα συμβόλαια, με τα οποία μεταβιβάστηκαν εκτάσεις δύο στρεμμάτων στην τιμή των 58,62 ευρώ! Οι συγκεκριμένες μεταβιβάσεις επαναλήφθηκαν αρκετές φορές και επωφελήθηκαν από αυτές γνωστοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του real estate.

Ταυτόχρονα η ΥΠΕΕ βρίσκεται στο τελικό στάδιο διερεύνησης μιας υπόθεσης διοργάνωσης συναυλίας στη Μύκονο από γνωστό καλλιτέχνη σε πασίγνωστο εστιατόριο. Στη συγκεκριμένη συναυλία, όπως ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός Οικονομίας κ. Ι. Παπαθανασίου, παρέστησαν περίπου 1.500 επώνυμοι Αθηναίοι, αλλά δεν κόπηκε ούτε ένα εισιτήριο με την αιτιολογία ότι δεν επρόκειτο για μουσική εκδήλωση, αλλά για απλή συνεύρεση μιας φιλικής παρέας! Μετά τις καταγγελίες ότι η υπόθεση πάει να συγκαλυφθεί, το υπουργείο Οικονομικών επιταχύνει τη διερεύνησή της, που πιθανότατα θα καταλήξει σε πολύ υψηλό πρόστιμο ή στην αναστολή της λειτουργίας του καταστήματος για ένα χρονικό διάστημα.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών διαβεβαιώνει επίσης ότι δεν πρόκειται να χαριστεί πρόστιμο ή ποινή σε κανέναν, όση πίεση και αν δεχθεί από πολιτικούς, όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις. «Αν σε έξι μήνες διαπιστώσουν όλοι ότι κανένας πια δεν μπορεί να ξεφύγει από τους ελέγχους και τα πρόστιμα, τότε θα έχουμε κερδίσει οριστικά τη μάχη της φοροδιαφυγής» υποστηρίζουν στελέχη του υπουργείου, επιμένοντας πως αυτή τη φορά δεν στηρίζονται μόνο στην αισιοδοξία τους.

Στο εδώλιο με ταχείες διαδικασίες
Η γενική αρχή που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση των φοροφυγάδων θα είναι η εξής:

Θα οδηγούνται με ταχύτατες διαδικασίες στα δικαστήρια και απαραιτήτως με χειροπέδες, για να υπογραμμισθεί η βαρύτητα του αδικήματος. Ετσι κι αλλιώς η ισχύουσα νομοθεσία ορίζει ότι η φοροδιαφυγή ποσού άνω των 25.000 ευρώ θεωρείται αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ταυτόχρονα, όταν οι αρχές διαπιστώνουν αδικήματα φοροδιαφυγής από καταστήματα (δεν κόβονται αποδείξεις, δεν αποδίδεται εγκαίρως και ολόκληρος ο ΦΠΑ κτλ.), τότε θα αφαιρείται για ένα διάστημα η άδεια λειτουργίας του καταστήματος, κατά προτίμηση σε περιόδους αιχμής, έτσι ώστε να ενθαρρυνθούν οι πολίτες- αλλά και οι ανταγωνιστές- να προβαίνουν ευκολότερα σε καταγγελίες. Σε περίπτωση υποτροπής, μάλιστα, η άδεια λειτουργίας του καταστήματος θα αφαιρείται οριστικά.

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΣΤΕΛΙΟΣ | February 9, 2010 12:42 AM | Reply
ΣΙΓΑ ΤΑ ΑΒΓΑ
image description ΣΤΕΛΙΟΣ | February 9, 2010 12:11 AM | Reply
ΣΙΓΑ ΤΑ ΑΒΓΑ
image description ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΛΜ | February 9, 2010 1:32 PM | Reply
τότε θα αφαιρείται για ένα διάστημα η άδεια λειτουργίας του καταστήματος, κατά προτίμηση σε περιόδους αιχμής, ------------------- αλλά και οι ανταγωνιστές- να προβαίνουν ευκολότερα σε καταγγελίες.

Μην ξεχάστε να τους κάνετε και δώρο μια κουκούλα.
image description ΚΩΣΤΑΣ | February 9, 2010 10:07 PM | Reply
ΕΥΓΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΣΥ ΕΥΡΩΠΗ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΟ ΠΙΟ ΚΑΛΙΕΡΓΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΤΑΛΕΝΤΟ
image description FOX | February 10, 2010 1:39 AM | Reply
Λήψη εικονικών από δύο ξενοδοχειακές μονάδες στη Μύκονο από Αλβανίδα εργολάβο (σχετική ανακοίνωση στο site της ΥΠΕΕ) τέλος του 2008 αρχές του 2009.
Μεγάλη επιτυχία της ΥΠΕΕ, ποινικά αδικήματα (κακούργημα)για τους λήπτες

Πλην όμως 1 χρόνο μετά δεν έχουν κοινοποιηθεί οι εκθέσεις ελέγχου από τη ΔΟΥ Μυκόνου.

Τελικά όποιοι έχουν άκρες, έχουν κουμπαριές και φιλοξενούν συχνά πυκνά τα κατάλληλα άτομα στα spa ξενοδοχεία τους, δεν φοβούνται ούτε ΥΠΕΕ, ούτε δικαστήρια, ούτε ειδικά μέτρα...
image description ΛΙΤΣΑ | February 14, 2010 12:57 PM | Reply
ΑΠΟΡΡΩ !ΕΑΝ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ Η ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ,ΤΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΙ ΤΟ ΦΠΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ, ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ,(ΤΕΒΕ, ΕΝΟΙΚΙΟ, ΙΚΑ,Κ.Λ.Π.)ΧΩΡΙΣ ΕΣΟΔΑ!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο