Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ρυθμίζεται το καθεστώς των ταμειακών μηχανών στη λιανική καυσίμων.

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, το ενδεχόμενο να επιτραπεί εκ νέου η λειτουργία των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών, κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα την άμεση κατάθεση νομοσχεδίου για τη λειτουργία των ψυχαγωγικών ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Ρυθμίζεται το καθεστώς των ταμειακών μηχανών στη λιανική καυσίμων             

    Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, το ενδεχόμενο να επιτραπεί εκ νέου η λειτουργία των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών, κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα την άμεση κατάθεση νομοσχεδίου για τη λειτουργία των ψυχαγωγικών ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

    Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Μάκη Βορίδη, ο κ. Παπακωνσταντίνου διευκρίνισε ότι θα διαχωριστούν τα τυχερά από τα ψυχαγωγικά ηλεκτρονικά παιχνίδια και χαρακτήρισε ως άμεσο ζήτημα για την κυβέρνηση την άρση της απαγόρευσής τους, καθώς θα πάψει η χώρα μας να πληρώνει 31.000 ευρώ την ημέρα, μετά την ποινή, που της επιβλήθηκε από την ΕΕ, το 2004, όταν εφαρμόσθηκε ο σχετικός νόμος.

    «Αυτά είναι λεφτά πεταμένα από το παράθυρο», ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας ότι θα φέρει προς συζήτηση όλο το πλέγμα των τυχερών παιχνιδιών.

    Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε παράλογες και παράνομες -μετά και την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου- «τις δρακόντειες απαγορεύσεις», συμπληρώνοντας ότι η απόφαση της πλήρους απαγόρευσης αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ο ενδεδειγμένος τρόπος, ιδιαίτερα σήμερα, στην εποχή της νέας τεχνολογίας, που υπάρχει ο παράνομος τζόγος στο Ίντερνετ και η ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή.

    Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΛΑΟΣ επισήμανε ότι «με την άρση της απαγόρευσης θα βγει ολόκληρος κλάδος από την ανεργία» και συμφώνησε πως «δεν έχει νόημα να πετάμε από το παράθυρο ένα εκατομμύριο ευρώ το μήνα, την ίδια ώρα μάλιστα που η χώρα περνάει τέτοια μεγάλη οικονομική κρίση».
   
    Σύντομα και οι ταμειακές μηχανές για καύσιμα

    Νωρίτερα ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε δηλώσει ότι σύντομα θα εκδοθεί και η υπουργική απόφαση για τη λειτουργία ταμειακών μηχανών, που θα εκδίδουν αποδείξεις στη λιανική αγορά καυσίμων.

    Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Χατζηδάκη, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να ελεγχθεί και να εξυγιανθεί η αλυσίδα, που ξεκινάει από την χονδρική και πηγαίνει στην λιανική, στον χώρο των πετρελαιοειδών».

    Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση δεν πρέπει να χάσει άλλον πολύτιμο χρόνο για την εφαρμογή του μέτρου, που ανάμεσα στα άλλα θα πατάξει και τη φοροδιαφυγή.
 
Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο