Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σειρά εξαγγελιών για φορολογικό, μισθούς και Ασφαλιστικό από την επόμενη εβδομάδα.

Εντός της επόμενης εβδομάδας θα είναι έτοιμες οι κυβερνητικές προτάσεις για τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα και την εισοδηματική πολιτική, ώστε να ψηφιστούν ως τα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ στο Ασφαλιστικό οι νέες ρυθμίσεις θα ψηφιστουν ως τις αρχές Απριλίου.

Σειρά εξαγγελιών για φορολογικό, μισθούς και Ασφαλιστικό από την επόμενη εβδομάδα.

Εντός της επόμενης εβδομάδας θα είναι έτοιμες οι κυβερνητικές προτάσεις για τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα και την εισοδηματική πολιτική, ώστε να ψηφιστούν ως τα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ στο Ασφαλιστικό οι νέες ρυθμίσεις θα ψηφιστουν ως τις αρχές Απριλίου.

Η εντολή του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου προς τους υπουργούς είναι να επισπευθούν οι αλλαγές, ώστε μετά την επιστροφή του από το Νέο Δελχί και την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 11 Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση να είναι σε θέση να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα μεταρρυθμίσεων στην οικονομία, στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Στο Ασφαλιστικό, ο υπουργός Εργασίας αναμένεται να παρουσιάσει την προσεχή Τρίτη τις βασικές, δομικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό, στον απόηχο των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίων ειδήσεων του Mega, την Τρίτη, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση για τα όρια ηλικίας, όλα αυτά θα αποφασιστούν στο διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «στην Ελλάδα υπάρχουν πάρα πολλές εξαιρέσεις, πάρα πολλές πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, υπερβολικά κίνητρα για πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Αυτό σημαίνει ότι, ενώ το προσδόκιμο ηλικίας έχει ανέβει, η μέση ηλικία συνταξιοδότησης υπολείπεται πολύ του ορίου που είναι στο νόμο. Εδώ, λοιπόν, υπάρχουν ζητήματα και αυτά θα δούμε».

Σε επίμονες ερωτήσεις αν η δήλωση του πρωθυπουργού για αύξηση των ορίων αφορούσε τα γενικά όρια (αύξηση από τα 65 στα 67 έτη), ο υπουργός είπε ότι «δεν εννοούμε απαραίτητα τα γενικά όρια [ ...] Λέμε, όμως, ότι το ζήτημα των ορίων ηλικίας, της μέσης, αν θέλετε, ηλικίας συνταξιοδότησης είναι κάτι που πρέπει να το δούμε πάρα πολύ σοβαρά».

Σε ό,τι αφορά το φορολογικό, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο οι επιβαρύνσεις από τις νέες ρυθμίσεις να αφορούν κυρίως στα εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ (και όχι από 30.000), ενώ δεδομένη είναι η σύνδεση του αφορολόγητου ορίου με τις αποδείξεις.

Τέλος, για την εισοδηματική πολιτική, η κυβέρνηση σχεδιάζει να συμπεριλάβει στον κοινωνικό διάλογο το ενιαίο μισθολόγιο (πάγιο αίτημα της ΑΔΕΔΥ), ώστε να περιορισθούν -όσο είναι δυνατό- οι αντιδράσεις για το «μαχαίρι» στα επιδόματα, που για τους υψηλόμισθους μπορεί να ξεπεράσει και το 20%, και το γενικό πάγωμα των μισθών.

Στις προσλήψεις, η κυβέρνηση θα είναι πολύ «σφιχτή» ακόμα στα υπουργεία Υγείας και Παιδείας, καθώς προέχει η επιστροφή των αποσπασμένων στις διοικητικές θέσεις, ώστε να αξιολογηθούν οι ανάγκες για νέες προσλήψεις.

Πηγή: www.in.gr

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο