Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τέλος στη φοροασυλία, στον τεκμαρτό υπολογισμό και στην αυτοπεραίωση με το νέο σύστημα που θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα .

Αλλάζουν όλα στη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών. Επειτα από δεκαετίες τεκμαρτού υπολογισμού των εισοδημάτων κατ΄ επέκταση των φόρων για χιλιάδες επαγγελματίες (μηχανικούς, ιδιοκτήτες ταξί, φορτηγών, βυτιοφόρων, πωλητές λαϊκών αγορών, περιπτερούχους, ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων κτλ.) αλλάζει το τοπίο και όλοι θα πληρώνουν φόρο με βάση τα βιβλία που θα υποχρεωθούν να τηρούν.

Με βιβλία η φορολογία των επαγγελματιών .

Τέλος στη φοροασυλία, στον τεκμαρτό υπολογισμό και στην αυτοπεραίωση με το νέο σύστημα που θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα .

Αλλάζουν όλα στη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών. Επειτα από δεκαετίες τεκμαρτού υπολογισμού των εισοδημάτων κατ΄ επέκταση των φόρων για χιλιάδες επαγγελματίες (μηχανικούς, ιδιοκτήτες ταξί, φορτηγών, βυτιοφόρων, πωλητές λαϊκών αγορών, περιπτερούχους, ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων κτλ.) αλλάζει το τοπίο και όλοι θα πληρώνουν φόρο με βάση τα βιβλία που θα υποχρεωθούν να τηρούν.

Το ίδιο θα συμβεί και με τους ελέγχους. Επειτα από πέντε χρόνια «φορολογικής ασυλίας» που απόλαυσαν 400.000 και πλέον επιτηδευματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κλείνοντας κάθε χρόνο τα βιβλία τους με τη διαδικασία της αυτοπεραίωσης, το υπουργείο Οικονομικών φέρεται αποφασισμένο να καταργήσει τη συγκεκριμένη διαδικασία η οποία οδήγησε σε σημαντικές απώλειες εσόδων.

Και εδώ θα εφαρμόσει νέο σύστημα προσδιορισμού του εισοδήματος αποκλειστικά με τα βιβλία ενώ κατά τον έλεγχο θα λαμβάνει υπ΄ όψιν και την περιουσιακή κατάσταση των επαγγελματιών που θα πιαστούν στο «δίχτυ» των ελέγχων.

Ουσιαστικά πρόκειται για την εφαρμογή νέου σύγχρονου συστήματος φορολογίας (στα πρότυπα των χωρών της ευρωζώνης), το οποίο δεν θα αφήνει στο φορολογικό απυρόβλητο κανέναν και κυρίως εκείνους που σήμερα δηλώνουν εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο όριο, παρ΄ ότι διατηρούν πολυτελέστατα γραφεία και καταστήματα.


Πόιντ σύστεμ

Με το φορολογικό νομοσχέδιο που θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θα προχωρήσει παράλληλα με τις αυξήσεις της φορολογίας για τα υψηλά εισοδήματα και την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης και σε ριζικές αλλαγές στη φορολογία των επαγγελματιών και των επιτηδευματιών. Πλέον τα καθαρά κέρδη θα προκύπτουν αποκλειστικά και μόνο από τα βιβλία που θα πρέπει πλέον να τηρούν όλοι ανεξαιρέτως οι επαγγελματίες με σχολαστικότητα, δη λαδή μέσω λογιστικού προσδιορισμού, και οι μοναδικοί συντελεστές καθαρού κέρδους θα χρησιμοποιούνται για διασταυρώσεις και σύγκριση των δηλωθέντων εισοδημάτων σε περίπτωση ελέγχου.

Παράλληλα επανέρχεται το πόιντ σύστεμ το οποίο είχε εφαρμοστεί πριν από το 2004 και είχε καταργηθεί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Με το σύστημα αυτό οι επαγγελματίες θα ελέγχονται και θα επιβαρύνονται με πρόστιμα στα πρότυπα του συστήματος που εφαρμόζεται σήμερα για τις τροχαίες παραβάσεις. Δηλαδή κάποιος που θα συλλαμβάνεται πρώτη φορά να φοροδιαφεύγει θα έχει πολύ μικρότερη επιβάρυνση σε σύγκριση με κάποιον άλλον που διαπράττει το έγκλημα της φοροδιαφυγής κατ΄ εξακολούθηση. Ετσι, με τις νέες προτεινόμενες διατάξεις που θα περιληφθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο, αντικειμενικοποιείται η διαδικασία επιλογής των προς έλεγχο επιχειρήσεων καθώς επίσης και η μεθοδολογία προσδιορισμού των ακαθαρίστων εσόδων και των καθαρών κερδών.


Ταμειακές παντού

Επίσης ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου είναι αποφασισμένος να καθιερώσει ταμειακές μηχανές παντού παρά τις έντονες αντιδράσεις κλάδων οι οποίοι έως σήμερα είχαν αρκετά προνομιακή φορολογική μεταχείριση όπως για παράδειγμα οι ιδιοκτήτες ταξί, οι εκμεταλλευτές ενοικιαζόμενων τουριστικών δωματίων, οι πρατηριούχοι κτλ. Μάλιστα, το σχέδιο που επεξεργάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών είναι να τοποθετηθούν ταμειακές μηχανές παντού: στα ιατρεία, στα δικηγορικά γραφεία, στα ταξί, στα βενζινάδικα για την πώληση καυσίμων σε ιδιώτες, στις λαϊκές αγορές, ακόμη και στα περίπτερα.

Με αυτόν τον τρόπο θα είναι σε θέση το υπουργείο Οικονομικών να γνωρίζει ποιος ασκεί επαγγελματική δραστηριότητα και πόσο απέχει από τον μέσο όρο του κλάδου του. Οταν οι αποκλίσεις είναι σημαντικές, θα πραγματοποιείται αμέσως έλεγχος και θα επιβάλλονται πρόστιμα σε περιπτώσεις διαπιστωμένης φοροδιαφυγής.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΕΥΗ | Φεβρουαρίου 4, 2010 8:04 π.μ. | Reply
ΣΩΣΤΟ
image description Πανος | Φεβρουαρίου 4, 2010 10:54 π.μ. | Reply
Πολύ σωστό ΜΠΡΑΒΟ
image description alitax | Φεβρουαρίου 4, 2010 10:02 π.μ. | Reply
Αυτά που προτείνονται (πρέπει όμως και να τα δούμε γραμμένα) πρέπει οπωσδήποτε να συνδυαστούν με πραγματική αναβάθμιση του ελεγκτικού μηχανισμού, με λειτουργική, αναβαθμισμένη και σύγχρονη (και οχι της δεκαετίας του 90) μηχανοργάνωση των εφοριών και του υπουργείου. Οι τεχνολογικές δυνατότητες είναι τεράστιες αλλά θα πρέπει να εφαρμοστούν και να ξεφύγουμε από τη γραφειοκρατική δομή της δεκαετίας του 1950. Ο ΚΒΣ πρέπει να καταργηθεί, το ποινολόγιο πρέπει να γίνει απλό, και αποτελεσματικό, οι χρονοβόρες διαδικασίες άμεσα να καταργηθούν και να αντικατασταθούν.
image description dromeas | Φεβρουαρίου 4, 2010 10:00 π.μ. | Reply
nai bebea, gia auto exoume tetoio terastio elleima...den eida kanena metro gia na apofigoume na zisoume fouskes xrimatisitiriou, batopedio, siemens ktl.

Metra mono gia ton tarifa pou forodiafeugi , gia to peripterouxo, to laikatzi, kana dikigorako kai kana mixanikako pali...giati oi megaloi apo tous parapano exoun AE etaireies kai forologontai poli diaforetika.

Auta gia ta parakato 'anoita' mprabo kai sigxaritiria pou eida kai sixistika.!

episis i megali listeia kai forodiafigi simbainei sta dilistiria kai oxi sta benzinadika pou episis tsimoudia kaneis apo tous Pasokous, o proigoumenos o xontroulis to eixe pei....alla mono gia mia mera, meta to ksexase.
image description ΝΙΚΟΣ ΓΑΙΤΑΝΗΣ | Φεβρουαρίου 4, 2010 11:47 π.μ. | Reply
ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΥ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΟΥ
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΥΠ'ΟΨΙΝ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ?
ΝΙΚΟΣ ΓΑΙΤΑΝΗΣ
image description konstantinos | Φεβρουαρίου 4, 2010 11:35 π.μ. | Reply
Τα καραγκιοζιλίκια όπως αντιλαμβάνεσθε όλοι συνεχίζονται...Συμφωνώ με τον αγαπητό χρήστη dromeas και με οσα είπε...Ας πάνε στις τράπεζες να τα κάνουνε αυτά...Στους εφοπλιστές και στους μεαλοεπιχειρηματίες...Και επιτέλους ας δούμε και καμμία φορά στην Ελλαδίτσα-όπως αυτοί την έχουν κάνει-να πηγαίνει και κάποιος φυλακή αφού επιστρέψει όσα έκλεψε..Κανένας όμως δεν έχει τα "άντερα" να το κάνει αυτό...Αλλά αυτό που πρέπει να γίνει είναι μία καθολική επανάσταση από όλο των λαό...Ας μην πληρώσει κανένας τίποτα...Αλλά κανένας...Ας γίνει μπάχαλο κάποια φορά...Να δώσουν τελικά πίσω όλα αυτά που έφαγαν Λαλιώτηδες, Τζοχατζόπουλοι, Ρουσσόπουλοι αλλά και αυτοί οι ψευτεσοσιαλιστές και ψευτοκομμουνιστές...Άντε για να μην γίνουμε και εμείς οι νόμιμοι εγκληματίες στο τέλος αφου σε αυτό μας ωθούν σιγά σιγά...Να ψιλοκλέβουμε...Να ψιλοξεγελάμε...Να ψιλοβολευόμσατε...Φαύλος κύκλος δηλαδή...Ξυπνήστε φίλοι ό,τι και αν ψηφισατε...Είτε ΠΑΣΟΚ, είτε ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είτε οτιδήποτε...Δεν είναι αργά...Ας τουσ βάλουμε εμείς το μαχαίρι στο λαιμό...Και επιτλεους ας εφαρμοστεί και κανένας αναδρομικός νόμος και υπερ των καταναλωτών...Όπως για παράδειγμα ας μας επιστρέψουν οι τράπεζες όλες αυτές τις αναίτιες χρεώσεις στις πιστωτικές κάρτες, τα έξοδα φακέλλων, τους τόκους υπερημερία κλπ κλπ...που μας επιβ'αρυναν τόσα χρόνια με την ανοχή των απατεώνων που μασ κυβερνούν...Γιατί στην τελική πρέπει να τους εξορίσουμε αφου μας δώσουν όσα μας πήρανε τόσα χρόνια!!!
image description iammysterious | Φεβρουαρίου 4, 2010 1:22 μ.μ. | Reply
δεν κατάλαβα η αυτοπεραίωση είναι φοροασυλία?τόσο φπα εισπράτει το κράτος από αυτή.τώρα αν καταργηθεί άραγε θα πληρώνει κανείς φπα?
image description Lia | Φεβρουαρίου 4, 2010 2:40 μ.μ. | Reply
Δηλαδή για μια τσίχλα θα κόβουμε απόδειξη?!?!??!?!!?!?
image description ΓΙΑΝΝΗΣ | Φεβρουαρίου 4, 2010 2:49 μ.μ. | Reply
Εδώ ρε παιδιά δέν μπορούν να φτιάξουν μία φόρμα να καταθέτουμε και να πληρώνουμε τον ΦΜΥ ηλεκτρονικά ή να κάνουμε αλλαγές στο Μητρώο ηλεκτρονικά και πόσα άλλα.

Το καλύτερο μέτρο είναι ένα.

ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ - ΜΙΚΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟΥΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΚΤΛ ΚΤΛ ΚΤΛ .

ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΟΝΟ ΔΕΗ ΟΤΕ ΕΥΔΑΠ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ
image description ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΕΣΚΟΒΙΤΗΣ | Φεβρουαρίου 5, 2010 12:09 π.μ. | Reply
ΚΥΡΙΟΙ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΛΑ.ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΥΣ? ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ,ΨΑΧΝΕΙ ΠΕΡΙΠΛΟΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.ΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΛΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ,ΤΕΧΝΙΚΕΣ,ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΛΟΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΟΡΙΖΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ, ΠΟΣΑ,ΝΟΥΜΕΡΑ...ΠΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΑ...ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ? ΤΟ ΕΝΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ...ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΛΕΝΞΟΥΝ ΤΟ ΑΛΛΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ...ΗΜΑΡΤΟΝ...ΠΟΣΟ ΚΑΝΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Η ΖΗΜΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ..ΟΥΦΦ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕΕ ΑΠ ΤΟ ΑΓΧΟΣ...
image description KONSTANTINOS | Φεβρουαρίου 5, 2010 11:19 π.μ. | Reply
Συμφωνώ στην έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών απ όλους τους ελέυθερους επαγγελματίες αλλά κανένας δεν λέει (ειδικά το αποτυχημένο οικονομικό επιμελητήριο που έχει μαζέψει όλους τους κοπρίτες) τι θα κάνουν με τούς εφοριακούς, τραπεζικούς κλπ δημόσιους υπάλληλους που έχουν αντικαταστήσει τους λογιστές χωρίς να εκδίδουν αποδείξεις?
image description Επισκέπτης | Φεβρουαρίου 5, 2010 3:25 μ.μ. | Reply
Ηθελα να ηξερα αν ολοι αυτοι οι πεφωτισμενοι που αναμορφωνουν το φορολογικο μας συστημα τοσα χρονια αν εχουν δουλεψει στην ζωη τους σε μικρομεσαια επιχειρηση, σε περιπτερο ,σε ταξι, σε εστιατοριο κλπ. Η απλοτητα σε ενα φορολογικο συστημα ειναι το παν, μονο που στην ελλαδα με την πολυπλοκοτητα που το διεπει το καθιστα ανοικτο σε συναλλαγες. Βαρεθηκα τοσα χρονια να ακουω για ελλειμματα,
image description ΒΑΣΙΛΗΣ | Φεβρουαρίου 5, 2010 5:59 μ.μ. | Reply
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ!!! ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ !!!! ΠΩΣ ΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ !!!! ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ OFFSHORE ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ!!!!
image description ΓΙΩΡΓΟΣ | Φεβρουαρίου 5, 2010 5:30 μ.μ. | Reply
ΩΡΑΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ! ΗΤΑΝ ΚΑΙΡΟΣ, ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙΝΑΣΕΙ !!!! Ο ΝΕΟΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ ΤΟΥΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ !!!!! ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ
image description maik | Φεβρουαρίου 5, 2010 8:04 μ.μ. | Reply
eisaste kivernisi kamora alitarades alla vlepo na figete nihta hilies fores na mas kivernisoun xeni toulahiston afta pou tha dinoume tha pane halali kai sigoura ohi stis tsepesas arhilamogia dithen morfomeni karagiozides pou amfivalo an ehete kani ena merokamato sti zoi sas
image description RODOS__ | Φεβρουαρίου 5, 2010 10:50 μ.μ. | Reply
ΑΠΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ...ΗΜΑΡΤΟΝ ΔΗΛΑΔΗ...Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΦΤΑΕΙ..ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ..ΜΕ ΑΥΤΟΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΡΑΝΟΣ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ! ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΝΩΔΥΝΟ.
ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΘΑ ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ..ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ...
image description vagg | Φεβρουαρίου 6, 2010 5:50 μ.μ. | Reply
Ολοι εσεις που ειστε αντιθετοι μπορείτε να μας προτείνετε καποιο τροπο φορολογησης που να ειναι κοντα στην πραγματικοτητα .
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο